Bushmills Logo

Bushmills LogoBushmills is een Iers whiskymerk dat bekend staat om zijn historisch erfgoed en milde smaak. Het begon met de productie in een distilleerderij gebouwd in 1885. De legendarische distilleerderij is nu een toeristische attractie. Sinds eind 2014 behoort Old Bushmills Distillery tot het Jose Cuervo concern.

Betekenis en geschiedenis

Logo Bushmills

Het merklogo is minimalistisch. Het woord «Bushmills» staat in grote letters op de meest opvallende plaats. De distilleerderij is vernoemd naar het geboortedorp, dus het handelsmerk kan worden beschouwd als een eerbetoon aan oude tradities. Alle afdrukbare tekens zijn kleine letters, maar «B» staat boven de rest. Het lettertype is vlak en heeft een scherpe hoek, met korte schreven.

Het bijschrift staat in het midden van de afgesneden rechthoek. De boven- en onderkant van de geometrische vorm zijn omlijnd in brede gouden lijnen met een donkere omtrek. Ze worden aangevuld met gebogen linten van dezelfde kleur, die de speciale status van Ierse whisky benadrukken.

De ontwerpers hebben het logo op een originele manier ontworpen met een verloop. Door de vloeiende overgang van tinten lijkt het alsof de tekening van binnenuit gloeit. Dit grafische effect weerspiegelt de premium kwaliteit van Bushmills en zijn producten.

Logo lettertype en kleuren

Bushmills Logo

Het Ierse whisky-logo is opmerkelijk stabiel. Als er correcties waren, dan absoluut onbeduidende, gerelateerd aan de variëteitverschillen van de alcoholische drank, om de individualiteit ervan te benadrukken. Het belangrijkste element zijn witte letters op een zwarte achtergrond. Dit is de merknaam, in hoofdletters met een «B» -accentuering boven de rest.

Het woord «BUSHMILLS» boven en onder wordt genomen in brede lineaire frames van gouden kleur. Ze vormen een horizontale rechthoek met afgeknipte hoeken. Het uiterlijk is afhankelijk van het soort whisky. Er is bijvoorbeeld een optie met een tape verzameld door ringen, en er is een versie met een krul bovenaan. Er is ook een versie zonder linten — met twee dunne strepen aan de binnenkant en de inscriptie «IRISH WHISKEY» aan de onderkant. Alle elementen hebben randen behalve letters.

De ontwerpers kozen voor een langwerpig lettertype met miniatuurschreven voor het logo, dat eruitziet als klassieke extensies aan de uiteinden van de letters. Alleen scherpe projecties zijn van hen zichtbaar. De afstand tussen de tekens is gemiddeld, maar in de laatste twee «L» en «S» wordt deze tot een minimum beperkt, zodat de tekens elkaar bijna raken.

Het bedrijfspalet is monochroom. Het bestaat uit slechts twee kleuren: zwart en goud. De eerste is een contrasterende achtergrond voor de tweede, die de natuurlijke tint van whisky aangeeft.