Busch Logo

Busch Logo

Busch is het wereldberoemde en op één na populairste biermerk van het Amerikaanse bedrijf Anheuser-Busch. Licht lagerbier wordt bij lage temperaturen gebrouwen uit een mengsel van hop, mout en rijst met behulp van de gist Saccharomyces pastorianus, die in de bodem van het vat broedt. Het eerste product van de lijn, Busch Beer, werd geïntroduceerd in 1955, toen August Anhäuser Busch Jr., kleinzoon van de beroemde Adolphus Busch en achterkleinzoon van Eberhard Anhäuser, de oprichters van het bedrijf, aan het roer stond van het bedrijf. In de toekomst werd de lijn uitgebreid en omvat vandaag nog vier soorten dranken:

  • Busch Light light 4,1% (1989 als Busch Light Draft, en sinds 1994 Busch Light),
  • Busch IJs 5,9% (1995),
  • Busch NA alcoholvrij,
  • Dog Brew van Busch bottenbouillon hondendrank met groenten (2020).

Betekenis en geschiedenis

Busch Logo Geschiedenis

Busch-bier dankt zijn naam aan Adolphus Bush, een emigrant uit Duitsland, die verliefd werd op het brouwen en er zijn hele leven aan wijdde. Hij was de eerste in Amerika die bierpasteurisatie, koelwagens voor het transport van dranken en koelers introduceerde. Een van de eersten begon te bottelen. Produceerde diverse artikelen met attributen van zijn biermerken. De innovaties van Bush brachten welvaart voor Anheuser-Busch. Daarom gaven de afstammelingen van de zakenman de eerste postzegel die na het verbod werd ingevoerd, zijn naam.

1955 — 2017

Busch Logo 1955-2017

De oorspronkelijke naam Busch Beiers bier had een hint van de Germaanse oorsprong van de struiken en verwees naar de eerste uitvinders van het pils — de Beierse monniken. Na de ontdekking van de lage gisting werd Beieren het centrum van het brouwen. Het product moest worden geassocieerd met de oude recepten van die delen. De ontwikkelde slogans gaven dit ook aan: «clean and bright as mountain air» en «head to the mountains».

De naam Adolfus werd gebruikt voor het logo, schuin van onder naar boven geschreven, als teken van beklimming naar de hoogten. De naam had een rode onderstreping en een rode schaduw van letters — een indicator van energie, kracht, liefde voor zijn werk, die de oprichter van het bedrijf hielp om zo’n succes te behalen. Blauwe letters met een witte omtrek symboliseerden de lucht en de witte sneeuw van de bergen van Beieren. Geassocieerd met koelte en diende als een kleine hint van mechanische koeling, waarvoor het apparaat voor het eerst door Bush zelf werd geïntroduceerd.

In 1979 kreeg het bier zijn huidige naam Busch Beer, maar de logowijziging vond veel later plaats, toen het bedrijf onder leiding stond van Joao Nevis.

2017 — heden

Busch Logo 2017

Het logo-concept is na 2017 herzien. Het embleem kreeg een ronde vorm met een hint van twee strepen die zich in verschillende richtingen uitstrekken, zoals op de riem van een bokskampioen. Dergelijke contouren geven aan dat het merk toonaangevend en superieur is aan zijn concurrenten.

Naast de inscriptie verscheen een visueel teken in de vorm van met sneeuw bedekte bergtoppen, als herinnering aan Beieren, zijn Alpen en de allereerste naam van Busch Beiers bier. Ook moeten de bergen geassocieerd worden met de verfrissende smaak van de drank, de aangename geur en een hint naar licht bier.

In het midden vooraan staan ​​volumineuze direct geschreven letters van de naam — Busch. Ze zijn zwart met een witte streep en niet meer rood, maar een gouden schaduw. Het woord bier is hieronder in goud geschreven. Het uitlijnen en veranderen van de schaduw benadrukken stabiliteit, een lange 60-jarige geschiedenis van de drank, het behoud van eeuwenoude tradities in recepten en bereiding.

De toewijding aan traditie wordt ook weerspiegeld in het logo door de aanwezigheid van kenmerkende tekens en inscripties die typisch zijn voor Anheuser-Busch. Met name de adelaar in de letter A (het handelsmerk van het bedrijf) en het opschrift St. Louis (stad St. Louis). Het was daar dat de brouwerij van Anheuser verscheen en haar eerste fabriek was gevestigd.

Logo lettertype en kleuren

Busch Logo

Lijnen, contouren en inscripties met betrekking tot de fabrikant zijn gemaakt in goud. Ze wijzen erop dat Bush-bier de gouden standaard is voor het brouwen en wordt geproduceerd door een zeer oud legendarisch bedrijf met een geschiedenis van meer dan 150 jaar.

Naast goud wordt blauw en veel wit gebruikt. Blauw-witte tinten zijn een symbool van frisheid, zuiverheid en koelte, waarmee bier geassocieerd moet worden. In andere dranken van het merk verandert, afhankelijk van de plaats en datum van uitgave, het kleurenschema van de lijnen, het bedrijfslogo en de naam. In alle gevallen worden echter koude tinten gebruikt (zilver, blauw, wit, koud rood).

Logo Busch

De merknaam in het zwart steekt zeer fel af tegen de achtergrond van de foto en trekt meteen de aandacht. Voor de inscriptie in de eerste versie van het logo is het lettertype Romic Light Italic LET gebruikt. Op het moderne embleem kreeg de inscriptie in plaats van cursief een directe stijl met spectaculaire schreven die kenmerkend zijn voor het Columna-lettertype.