Burn Logo

Burn Logo

Burn is een vurige, energieke koolzuurhoudende drank op basis van cafeïne, aminozuren en adaptogene planten van Coca-Cola. Naast het hoofdproduct worden er nog 10 soorten energiedrank geproduceerd met verschillende smaken (perzik, framboos, kiwi-appel, mango, enz.). De samenstelling bevat vitamine B. Sinds 2015 is het handelsmerk eigendom van het Amerikaanse bedrijf Monster Beverage. De productie van de drank wordt uitgevoerd in de faciliteiten van externe fabrikanten. Coca-Cola en zijn partners blijven de belangrijkste distributeur van Burn. Energiedranken worden verkocht in 96 landen.

Betekenis en geschiedenis

Burn Logo Geschiedenis

Burn werd in 2001 ontwikkeld en werd in het VK verkocht. Het embleem van de drank is minimalistisch, maar geeft volledig de essentie van de energiedrank en zijn boodschap weer: wek je innerlijke vuur. Het logo heeft vlammen op een zwarte achtergrond, daaronder staat de naam van het merk.

Zoals gepland, brengt het symbool van de drank ons ​​terug naar de tijd dat een persoon leerde een vuur te ontsteken en dit onderscheidde hem van alle andere bewoners van de aarde. Een vuur, een familiehaard, is een plek waar nieuwe ideeën worden geboren in eenheid en communicatie. De verfrissende smaak van de drank moet klanten een vuur van energie bezorgen, ze vullen met gedachten en een verlangen om vooruit te komen.

Het thema van Burn is zeer nauw verweven met mensen van creatieve beroepen, dans en muziek. Energiereclame wordt geassocieerd met artiesten, dj’s, producers. De drank sponsort vaak muziekfestivals en organiseert dansfeesten, wat overeenkomt met de energie van beweging en de levensvreugde die de energiedrank wil overbrengen.

2004 — 2016

Burn Logo 2004-2016

Aanvankelijk werd voor het logo een diepzwarte achtergrond gebruikt, die werd doorgesneden door felle vlammen. De drank leek licht te brengen in het pikkedonker. De naam van het merk en de kenmerkende «intense energie» zijn gemaakt in een zilverwitte kleur met een donker verloop. Deze voorstelling echode het thema vuur, dat doet denken aan het spel van licht en schaduw op objecten bij het vuur.

2016 — heden

Burn Logo 2016

Sinds 2015 is Burn van eigenaar veranderd. Ze werden het Zuid-Californische bedrijf Monster Beverage, hernoemd naar Hansen’s. De eigenaren besloten zich te specialiseren in energiedrankjes in plaats van sappen. Daarom hebben we een wederzijds voordelige uitwisseling van handelsmerken met Coca-Cola uitgevoerd. In dit verband werd de ontwikkeling van een bijgewerkt logo besteld, dat in 2016 werd uitgebracht. De belangrijkste taak was het vergroten van de naamsbekendheid in alle landen waar het wordt gedistribueerd. Maak het logo uniek en anders dan andere merken.

De nadruk in het nieuwe embleem wordt gelegd op het verbale deel van het logo. De achtergrond van de vierkante vorm werd minder donker, de vlammen namen af ​​in grootte en kleurintensiteit. Maar de naam is helderwit en in het groot geschreven. En onder de naam van een merk van bijna dezelfde grootte is de toevoeging energiedrank. De inscriptie helpt om meteen te begrijpen tot welke categorie goederen Burn behoort. Dit sluit het samenvallen van het logo met het gelijknamige merk waterpijptabak uit, dat in 2016 in Amerika verscheen en ook een vlam als symbool gebruikt.

Er verscheen een extra pictogram in het logo — een witte cirkel met een zwarte vlamtong. Afbeelding met dank aan The Coca-Cola Company, de belangrijkste distributeur van de drank. Het lijkt ook op het koffieboonsymbool, dat de aanwezigheid van cafeïne in de drank aangeeft.

De vlam heeft een meer gele kleur gekregen — een symbool van vrijheid, plezier en jezelf openbaren aan de wereld. De rand van het vuur is rood — omdat de energie van plezier besmettelijk is en alles rondom doet ontbranden. Op de website van het bedrijf is het logo nog vuriger, in gele en rode kleuren. De inscriptie is met een hoofdletter geschreven en de vlam lijkt op een vreugdevuur.

Logo lettertype en kleuren

Burn Logo

Wit, zwart, geel, oranje en rood zijn de primaire kleuren van het logo. Ze creëren een gevoel van contrast, dat al het heldere en opruiende «karakter» van de drank laat zien. De combinatie van gele en rode tinten staat symbool voor energie, warmte, goed humeur en plezier. Ze vernietigen vermoeidheid en slaperigheid, die zwart symboliseert.

Logo Burn

De schreefloze letters zijn zacht afgerond en in kleine letters, wat doet denken aan de Bahnschrift-lettertypefamilie, terwijl de handtekening «energiedrank» in DotumChe staat.