Burlington Logo

Burlington Logo

Burlington is qua verkoop de op twee na grootste Amerikaanse kledingwinkel voor het hele gezin. Ze zijn een divisie van Burlington Coat Factory Holdings. Vertegenwoordigd door 740 warenhuizen in heel Amerika.

Betekenis en geschiedenis

Burlington Logo Geschiedenis

Wat is Burlington?

Een grote Amerikaanse warenhuisketen met vestigingen in 40 staten. Biedt kleding en schoenen voor het hele gezin, maar ook beddengoed, speelgoed, kinderproducten, fournituren. Er zijn 740 winkels geopend, goed voor een omzet van zo’n 6 miljard dollar.

De reis van fabriek naar kledingwarenhuis kostte Burlington meer dan 100 jaar en begon in 1923 midden in een maïsveld, toen een jonge Spencer Love de Burlington Kamer van Koophandel overhaalde om een ​​fabriek in hun stad te sponsoren. In 1972 werd het fabrieksterrein gekocht door de familie Milstein van joodse emigranten die kleding verkochten (Lava’s bedrijf Burlington Industries was tegen die tijd aanzienlijk uitgebreid en had dit pand niet langer nodig). Het plaatsen van goederen in een grote hal zette de Milstein-business op grote schaal. Groot- en detailhandel in jassen en jacks is uitgegroeid tot een breed kledingassortiment en een hele winkelketen. In 1983 had Burlington Coat Factory Warehouse Corporation al 31 verkooppunten, in 2013 — 503.

Ondanks 4 updates van het visuele bord, bevatte het altijd alleen tekst en werden alleen rood- en wittinten gebruikt voor decoratie.

1972 — 1984

Burlington Coat Factory Warehouse Logo 1972-1984

Het eerste embleem was eenvoudig en duidelijk. Het omvatte een belangrijke fabrieksnaam: Burlington. En hieronder vindt u informatie over wat het bedrijf te bieden heeft: Coat Factory Warehouse (coat factory warehouse).

De bordeauxrode kleur van de naam toonde de trots van de nieuwe eigenaren op zo’n substantiële aanwinst. Nu zijn ze immers een grote onderneming geworden. Als de kleur van de oudheid duidde de tint de winkel in het historische gebouw aan, evenals de belangrijke zakelijke geschiedenis van de Milsteins (Monroe’s vader begon de groothandel in 1923).

Dunne en strikte letters — een hint naar de verkoop van zakelijke bovenkleding, evenals het feit dat het bedrijf kleding tentoonstelde in eenvoudige kamers, zonder salondecoratie. Dit beleid breidde zich uit naar toekomstige winkels van het bedrijf, waardoor de prijs van goederen kon worden verlaagd.

1984 — 2005

Burlington Coat Factory Logo 1984-2005

Sinds 1983 werden de aandelen van het bedrijf op de beurs verkocht en verschenen de eerste aandeelhouders bij Burlington Coat Factory Warehouse Corporation. Door de instroom van kapitaal kon het bedrijf verder groeien. In 1984 waren er 31 winkels en in 2003 waren dat er 335. Burlington was actief bezig met het toevoegen van een verscheidenheid aan merken aan het assortiment, waarbij hij afstapte van jassen en goede kortingen aanbood. Nieuwe claims worden weerspiegeld in de update van het embleem.

Het bedrijf was niet langer geassocieerd met een magazijn, het had veel panden in zijn arsenaal, dus het woord «magazijn» werd uit het embleem verwijderd, waardoor alleen de Coat Factory overbleef. Strikte letters veranderden in ronde letters met sierlijke krullen, kregen een frissere heldere karmozijnrode kleur. Ze weerspiegelden het assortiment modieuze en elegante kleding voor het hele gezin. De dikte van de letters nam ook toe, wat een hint van groei en expansie was.

2005 — 2010

Burlington Coat Factory Logo 2005-2010

Het bedrijf bereidt zich voor op de verkoop. In 2006 veranderde het van eigenaar in de investeringsmaatschappij Bain Capital Partners. De nieuwe koper zette Burlington om in Burlington Coat Factory Holdings om de moederholding te worden voor alle andere uitlopers (Baby Depot, MJM). In verband met het ontstaan ​​van de «familie» van Burlington-bedrijven, werd het thema liefde en eenheid centraal in het logo van deze periode.

Een hart verschijnt in de naam — een symbool van liefde, familiebanden, evenals de vriendelijke houding van winkels tegenover hun klanten. Onder het bord is de eerste letter van het woord gestileerd — B, die achterover leunde. De hoofdhouding van het hart laat zien dat liefde en vriendelijkheid in het gezelschap op de eerste plaats staan. Als onderdeel van zijn nieuwe beleid begon Burlington in 2006 met het inzamelen van fondsen om jassen te maken voor mensen in nood.

De rijke rode kleur van de inscriptie brengt ook de emotie van liefde over. Hij is een teken van bloed en bloedbanden. Laat zien dat Burlington om het hele gezin geeft, klanten het beste levert en de juiste producten tegen lage prijzen aanbiedt.

Het opschrift van de Coat Factory trekt niet langer de aandacht op zich. Het was veel kleiner gemaakt en rechtsonder geplaatst, na de lus van de G.

2010 — 2014

Burlington Coat Factory Logo 2010-2014

De belangrijkste verandering van deze periode is de vervanging van een felrode tint door een fuchsia-kleur en een gedurfd schreeflettertype door een meer verfijnde. Dit maakte het embleem modieuzer, evenals het assortiment van het bedrijf zelf. De holding voegt aan haar «spaarpot» steeds meer nieuwe merken en winkels toe. Onder hen zijn Cohoes Fashions.

2014 — heden

Burlington Logo 2014

In 2013 zette de nieuwe holding haar aandelen te koop en ging een samenwerking aan met aandeelhouders. Dit betekende een uitbreiding van het bedrijf en een rebranding. De belangrijkste boodschap van Burlington vandaag is de acceptatie van verschil.

Alle klanten van het bedrijf zijn zeer divers, verschillen in hun opvattingen, huidskleur, overtuigingen en levensstijl. Het bedrijf verwelkomt diversiteit en probeert aan alle smaken te voldoen. Het idee van welwillendheid, tolerantie, zorg wordt weerspiegeld in het logo in een lichtere kleur van de inscriptie. En steun voor diversiteit komt tot uiting door het feit dat het opschrift «jassenfabriek» van het embleem is verwijderd, waardoor het bedrijf de geschiedenis achter zich kan laten en een nieuwe ontwikkelingsfase kan beginnen. Burlington biedt klanten immers al lang veel meer.

Logo lettertype en kleuren

Burlington Logo

Voor het visuele teken worden verschillende tinten rood gebruikt.

  • Bourgondië — de kleur van grootsheid, kracht, elegantie, uithoudingsvermogen en het vermogen om hun verlangens te verwezenlijken (Monroe’s vrouw spaarde 75 duizend van haar salaris in de bibliotheek. Dit was alleen genoeg voor een aanbetaling. De kosten van de fabriek waren 675 duizend De Milsteins wilden hun bedrijf echter zo graag dat ze het risico namen).
  • Helder karmozijnrood — individualiteit, ontwikkeling van iemands stijl, vorming van een nieuw assortiment.
  • Amarant rood — de kleur van liefde, leven, zorg, familie warenhuis, liefdadigheid.
  • Fuchsia — vastberadenheid, opgewektheid, geluk, voorwaartse beweging.

Logo Burlington

Burlington heeft zijn perfecte lettertype gevonden. Daarom is het in de nieuwste edities van het logo niet veranderd. Bodoni is een verfijnde versie met schreven. Het past goed bij een bedrijf met een rijke modegeschiedenis.