Bud Light Logo

Bud Light LogoBud Light is een van de lijnen van het merk Budweiser. Het is eigendom van de internationale brouwerij Anheuser-Busch InBev. Het assortiment omvat verschillende ondersoorten licht Amerikaans pils.

Betekenis en geschiedenis

Bud Light Logo Geschiedenis

Het merk bestaat sinds 1876. Sindsdien heeft het veel logo’s gehad die een wit en blauw palet en een soortgelijk lettertype combineren. Dus de ontwerpers van het moderne handelsmerk hebben het retro-ontwerp gewoon geperfectioneerd.

1982 — 1983

Budweiser Light Logo 1982-1983

In de eerste decennia na het betreden van de markt heette het merk Budweiser. De Amerikaanse versie van Bud verscheen veel later. Daarom droeg het embleem van 1982 de oude inscriptie «Budweiser Light Beer». Het eerste woord staat in het midden van een witte cirkel met een zwarte omtrek. De tweede en derde bevinden zich in een halve cirkel, die is ingeschreven in dezelfde geometrische figuur. Hierboven staat de merknaam: een adelaar en de letter «A» in rood.

1983 — 1984

Budweiser Light Logo 1983-1984

De ontwerpers hebben het logo herzien en de nadruk op de tekst gelegd. Als resultaat van het uitgevoerde werk bleef alleen de merknaam over, geplaatst in twee regels. Boven in dunne letters staat de volledige naam van het bedrijf — «Budweiser», onderaan in dikke, vetgedrukte letters — «Licht». Deze techniek brengt beide helften in evenwicht ondanks de verschillende woordlengtes. De ontwikkelaars behielden ook de pakkende kleur van het embleem — neonblauw. Ze hebben alle andere details verwijderd.

1984 — 1990

Bud Light Logo 1984-1990

In 1984 werd voor het eerst een logo met de naam Bud Light geïntroduceerd. Het wordt afgebeeld in vetgedrukte schreefloze letters. De achtergrond is een witte afgeronde rechthoek met een donkerblauwe rand.

1990 — 2009

Bud Light Logo 1990-2009

Aan het begin van het millennium gebruikte het merk een gemoderniseerd handelsmerk met cursieve tekst. De letters zien er driedimensionaal uit dankzij de rode en witte schaduwen. De rechthoek werd vervangen door een open ovaal, bestaande uit twee gebogen lijnen.

2009 — 2013

Bud Light Logo 2009-2013

De ontwerpers hebben de kleuren en vormen aangepast. De naam Bud Light ziet er beter leesbaar uit. Het is nu lichtblauw zonder schaduwen of contouren. Interletterafstanden worden groter, evenals de tussenletters.

2013 — 2016

Bud Light Logo 2013-2016

In 2013 werd een vernieuwde versie van het logo van 2009 uitgebracht, die door het verloop in 3D lijkt. Aan de linkerkant zijn er drie semi-ovale lijnen: twee zilverachtig en een rood. Hieronder zijn glanzende druppels getekend om interesse in het product te wekken.

2016 — heden

Bud Light Logo 2016-vandaag

Het merk besloot terug te keren naar zijn historische wortels, dus herstelde het het embleem uit 1984. Het enige wat het deed was de kleur van de letters veranderen in blauw en een rechthoekig frame zonder afgeronde hoeken gebruiken. De nieuwe look voor Bud Light werd voor het eerst gezien door klanten in een Super Bowl-commercial.

Logo lettertype en kleuren

Bud Light Logo

De evolutie van het logo van het biermerk verliep met schokken: ofwel abrupt naar een nieuwe, dan weer een terugkeer naar de vorige symboliek. Dit is wat we nu zien, aangezien de huidige versie niets meer is dan een merknaam uit 1984-1990. Toegegeven, de ontwerpers hebben enkele aanpassingen gedaan om het pictogram er relevant en in de tijd uit te laten zien. Zo zijn de letters breder geworden en is het frame rechthoekig met lichte rondingen die bijna onzichtbaar zijn. De verkorte versie van de naam is behouden gebleven, omdat deze compact aan één kant van het blikje past en gemakkelijk te lezen is.

Logo Bud Light

Voor zijn logo koos het bedrijf een optie uit de serif-lettertypefamilie — Univers Next. De karakters zijn glad, zelfs, schreefloos. Nu is het kleurenschema van het embleem verschoven naar blauw, wat er indrukwekkend uitziet tegen een witte achtergrond. En daarvoor was het neonblauw, violetblauw gecombineerd met grijs en rood.