Breast Cancer Logo

Breast Cancer Logo

Borstkanker is een kwaadaardige tumor die zich in de borst en de omliggende weefsels ontwikkelt. Zowel vrouwen als mannen zijn vatbaar voor deze ziekte, maar het komt vaker voor bij de eerste. Gezien de enorme lijst met risicofactoren bedreigt dit type kanker miljoenen mensen over de hele wereld. Activisten houden elk jaar de Breast Cancer Awareness Month om het publiek bewust te maken van de tumor en mammografie te promoten als een effectieve manier om kanker te bestrijden. Aan de andere kant zijn sceptici er zeker van dat het mammogram zelf kwaadaardige neoplasmata veroorzaakt.

Betekenis en geschiedenis

Logo Breast Cancer

Het belangrijkste symbool van de behandeling van borstkanker is een roze lint dat in tweeën is gevouwen en een lus vormt. Het is in het publieke domein: het is eigenlijk eigendom van geen enkele organisatie en kan vrij worden gebruikt door bedrijven die hun steun willen betuigen aan goede doelen die geld inzamelen voor kankeronderzoek, diagnose en behandeling. Items met dit lint worden verondersteld deel uit te maken van een inzamelingsactie voor borstkanker. Dit is een manier om steun te betuigen aan zieke mensen.

Tegelijkertijd is er een vorm van marketing als Pinkwashing. Het ligt in het feit dat liefdadigheidsorganisaties het roze lint gebruiken voor egoïstische doeleinden om reclame te maken voor hun producten en de verkoop te vergroten. In het ergste geval veroorzaken deze producten zelf kanker, omdat ze ingrediënten bevatten die de kans op voorkomen vergroten. Activisten geloven bijvoorbeeld dat het kankermedicijn Astra Zeneca gifstoffen afgeeft die de ontwikkeling ervan stimuleren. En KFC gebruikte het roze lint-symbool om gebakken kip te verkopen, hoewel junkfood zwaarlijvigheid veroorzaakt en de meeste consumenten in gevaar brengt.

Breast Cancer is een merk dat zieke mensen samenbrengt met degenen die hen willen helpen. Hij moedigt het dragen van roze linten aan en het kopen van dingen die erop staan, ter ondersteuning van de strijd tegen kanker. De oorsprong van dit symbool gaat terug tot 1992. Voor zover bekend wilde Charlotte Hayley de publieke aandacht vestigen op het probleem van onvoldoende financiering voor kankerpreventie. Hiervoor deelde ze op straat kaartjes uit die versierd waren met perziklinten.

De Estee Lauder Companies Inc. en het online magazine Self vroegen de activist toestemming om de tape te gebruiken in het kader van Breast Cancer Awareness Month. Charlotte Hayley wees ze af omdat ze niet wilde dat iemand haar liefdadigheidsidee in een commercieel project zou omzetten. Daarna schilderden de bedrijven het lintje gewoon opnieuw roze en omzeilden daarmee alle wettelijke verboden.

Aan de ene kant gebruikt het merk Breast Cancer het roze lint voor goede doeleinden — het maakt het publiek bewust van een dodelijke ziekte en roept op tot aandacht voor zieke mensen, om hen financieel of psychisch te helpen. Sceptici beweren dat de tape consumenten afleidt van echte problemen — vooral van het feit dat wetenschappelijke bedrijven geen vooruitgang hebben geboekt in de strijd tegen kanker. Het symbool wekt hoop en creëert de illusie van het bestaan ​​van een soort medicijn, dat in feite niet bestaat. Het is ineffectief en wordt alleen gebruikt als marketinginstrument.

Logo lettertype en kleuren

Breast Cancer Logo

De band bevat geen inscripties. Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is een zachtroze kleur. Het werd gekozen vanwege genderstereotypen dat roze vrouwen vertegenwoordigt. Het borstkankersymbool had natuurlijk perzik kunnen zijn, maar de eigenaar van de rechten op het perziklint wilde niet dat internationale bedrijven haar idee voor commerciële doeleinden gebruikten.