Blogger Logo

Blogger Logo

Blogger is een Amerikaans virtueel platform voor het bijhouden van individuele records en het publiceren van inhoud op blogs. Het is een service voor meerdere gebruikers waarmee u het tijdstip van het maken van elk bericht kunt markeren. De dienst is opgericht door Pyra Labs, dat later werd overgenomen door Google. De eerste lancering van het platform is in de zomer van 1999.

Betekenis en geschiedenis

Blogger Logo Geschiedenis

In het vierde bedrijfsjaar werd Blogger overgenomen door Google, een internationale e-service. De deal vond plaats in 2003. Tot mei 2010 stond het platform je toe blogs te hosten via FTP op je webhost. Als alternatief kunnen ze worden bediend vanuit een persoonlijk domein dat eigendom is van gebruikers, maar met behulp van DNS-tools om om te leiden naar Google-servers. Per geregistreerde accounteigenaar (d.w.z. per account) zijn maximaal honderd blogs toegestaan. De webservice heeft direct na opening een eigen logo. In totaal heeft hij vijf emblemen.

1999 — 2001

Blogger Logo 1999-2001

Het eerste logo is een belettering omdat het gericht was op de informatieverspreiding van informatie over de nieuwe dienst. Hiervoor plaatsten de auteurs donkerblauwe letters met blauwe rand op een geheel witte achtergrond. Het woord «blogger» bevat brede schreefloze kleine letters. Ze bevinden zich dicht bij elkaar, maar niet zozeer dat ze in elkaar overlopen — ze worden nog steeds gescheiden door dunne lichtblauwe lijnen. De letters zijn gelijk, even hoog — zelfs die met uitstekende delen.

2001 — 2010

Blogger Logo 2001-2010

In 2001 onderging de dienst een rebranding, dus alle componenten werden vernieuwd, inclusief de identiteit. Nu wordt de donkerblauwe belettering aangevuld met een klein pictogram in de vorm van een enkele «B». Het heeft een originele vorm met een horizontaal langwerpige onderste helft. Het witte symbool bevindt zich op een oranje achtergrond. Het is een vierkant met afgeronde hoeken. Rechts ervan staat de naam van de internetservice. De ontwikkelaars hebben het oude brede lettertype vervangen door een nieuw dun lettertype met hoge letters. Het eerste teken is hoofdletter, de rest blijft zoals voorheen in kleine letters.

2010 — 2013

Blogger Logo 2010-2013

In 2010 verschenen er verschillende hoogtepunten op het embleem, waardoor het nieuw leven werd ingeblazen en het driedimensionaal werd. Er is ook een gradiëntovergang van vele tinten oranje. Linksboven is een bijzondere concentratie van lichtvlekken te zien. De afronding van de hoeken is veel meer uitgesproken geworden. Intra-letter hiaten hadden de vorm van smalle spleten. Het onderste deel «B» is nog meer horizontaal uitgerekt. Maar de ontwerpers verwijderden de tekst van het officiële logo en stelden voor om alleen het pictogram te gebruiken.

2013 — 2016

Blogger Logo 2013-2016

Voor de komende drie jaar koos de site voor een vereenvoudigde versie van het individuele merk. Dat wil zeggen, de ontwikkelaars hebben het 3D-effect ervan verwijderd en de platte wijziging achtergelaten. De behoefte eraan ontstond door de massale verspreiding van verschillende media op de elektronische markt. Daarom wilde het bedrijf dat het pictogram correct op hen werd weergegeven, ongeacht het type en de grootte van het scherm. Ook de kleur van het embleem is veranderd: van fel oranje is het een lichte geworden.

2016 — heden

Blogger Logo 2016-vandaag

In de huidige versie zijn de hoeken van het vierkant niet zo afgerond als vroeger en neemt «B» iets minder ruimte in beslag dan in andere logo’s. Bovendien gaven de ontwerpers er een rijke kleur aan terug om de intensiteit van de service en het belang ervan te benadrukken. Een schuine schaduw gaat naar beneden van de centrale letter naar links, wat het effect van zijn realisme creëert. Bovendien hebben de ontwikkelaars de tekst teruggestuurd naar het logo, zodat de naam van het webplatform rechts van het pictogram staat. Blogger is geschreven in dunne grijze karakters.

Logo lettertype en kleuren

Blogger Logo

De evolutie van de identiteit ging met grote sprongen: het logo was ofwel eenvoudig ofwel complex en wisselde voortdurend af. De vereenvoudiging was om een ​​pictogram te gebruiken met een enkele «B». En de complicatie was om het tekstgedeelte terug te sturen. Een uitgebalanceerd embleem is nu in gebruik in de volledige versie — zowel met afbeeldingen als met een inscriptie.

In de eerste logo’s was de inscriptie gemaakt in een lettertype dat dicht bij Kyrial Sans Pro Bold ligt — met meer langwerpige letters en een platte hak «L». Het is ook vergelijkbaar met het Info Disp Semibold Roman-lettertype, ontworpen door Erik Spiekermann. Voor de huidige versie kozen de ontwerpers voor Sequel Sans Head Roman.

Logo Blogger

Het handelsmerkpalet van deze site is oranje-zand # ff561c gecombineerd met wit. In het begin was het ook donkerblauw, maar nu is het vervangen door asgrijs.