Big Lots Logo

Big Lots Logo

Big Lots is een merk van outlet-retailers met aanwezigheid in alle staten van Amerika. Het verkoopt goederen voor thuis: elektronica, meubels, huishoudelijke apparaten, enz. Eigendom van Consolidated Stores Corp. Het heeft meer dan 1.400 verkooppunten met 35.000 medewerkers, bediend door vijf distributiecentra. Winst voor 2020 — 630 miljoen dollar.

Betekenis en geschiedenis

Big Lots Logo Geschiedenis

Wat is Big Lots?

Amerikaanse discounter met een retailnetwerk van 1.400 winkels die woonartikelen verkopen. Omvat 47 staten. Primaire bedrijfslocatie: Florida, Ohio, Texas, Californië. Inkomsten — 6 miljard dollar.

Het hoofdkantoor in Columbus is sinds de oprichting in 1967 al 54 jaar een vaste locatie. Maar de koers van het bedrijf werd flink aangepast en uitgebreid, net als de naam. Productie van auto’s, speelgoedwinkels, meubels — Saul Shenk kocht bedrijven in verschillende richtingen op en opende ook zijn eigen winkels. Aanvankelijk gebrandmerkt als Odd Lots, totdat bleek dat er een rivaliserend bedrijf was met een vergelijkbare naam. Daarom moesten nieuwe winkels Big & Small Lots gaan heten, en de reeds geopende werden omgedoopt tot Big Lots. En pas na de aankoop van MacFrugals brachten de eigenaren (Shenk stierf in 1994) het bedrijf naar een «gemeenschappelijke noemer», verkochten de «extra» bestemmingen en verdienden alle verkooppunten onder één merk.

Het bedrijf veranderde het logo slechts één keer, wat werd geassocieerd met de eenwording van het merk. Ze deed het echter drastisch.

1983 — 1999

Big Lots Logo 1983-1999

Aanvankelijk dekte het merk Big Lots alleen winkels in en rond Columbus. Voor het ontwikkelende merk werd een zeer beknopt en eenvoudig logo gemaakt, dat alleen uit de naam bestond. Het gebruik van hoofdletters en vetgedrukte lettertypen sprak echter van de serieuze claims van het jonge netwerk. Ze voorspelde een geweldige toekomst.

In het woord Lots is de letter O gekanteld en onderscheidt hij zich van de algemene stijl. Het roept associaties op met nul en spreekt van de lage kosten van de aangeboden goederen.

1999 — 2001

Big Lots Logo 1999-2001

2001 — heden

Big Lots Logo 2001

In 1997 werd de winkelketen MacFrugals gekocht. Op basis daarvan creëerde het bedrijf het merk Big Lots door ze samen te voegen met zijn verkooppunten en speelgoedwinkels te verkopen. Als gevolg hiervan is het logo veranderd.

Het nieuwe embleem weerspiegelt de essentie van de naam van het bedrijf. Het woord «groot» was in zeer grote letters geschreven, vetgedrukt. En dit is geen toeval. Het bedrijf voortdurend:

  • Benadrukt de wens om zijn klanten grote voordelen te bieden door waardevolle artikelen tegen de laagste prijs te verkopen. Zo leef je groter, comfortabeler en bespaar je meer.
  • Toegewijd om haar medewerkers geweldige kansen te bieden door de beste werkplek te zijn.
  • Stelt hoge eisen aan zijn leveranciers om te voldoen aan wetten, productveiligheid, geen kinderarbeid. Voert audits uit en werkt alleen samen met degenen die aan alle punten voldoen.
  • Organiseert regelmatig ‘Give More’-campagnes, waarbij hij geld inzamelt voor kinderziekenhuizen.

Daarom is het woord Big een echte slogan en een gids voor actie. Dit is precies wat terugkomt in het logo met de grootte, kleur en dikte van de letters.
De locatie van de naam op twee «verdiepingen» met de leidende positie van het opschrift Big versterkt de associatie met iets groots, groots en indrukwekkends nog meer.

Voor het woord “lots” is gekozen voor een uitgekiend lettertype, waardoor het korter is geworden. Hierdoor past er een groot oranje gebogen uitroepteken naast. Het verschilt van de rest van de compositie, zowel in kleur als in parmantige buiging.

Hetzelfde uitroepteken staat op de website van het bedrijf en markeert secties met verkopen en kortingen. In het logo wordt het gebruikt om de aandacht te trekken, het moedigt je aan om te haasten. Hints voor een flexibel systeem van kortingen. Geassocieerd met hamerslagen op veilingen. Het woord «lot» verwijst ook naar de veiling.

Logo lettertype en kleuren

Big Lots Logo

Primaire kleuren van visuele tekens: zwart en oranje.

  • Oranje is de dominante kleur in het eerste logo. Dit is een warme kleur. Een symbool van zorg, vreugde, vriendelijke houding ten opzichte van klanten. Geeft huishoudelijke artikelen aan. Veroorzaakt associaties met de zon, goed humeur van kopers die betaalbare dingen hebben gevonden. In Amerika weerspiegelt oranje dankbaarheid. Het is de kleur van Thanksgiving-pompoenen. Veel klanten verlaten het netwerk met dankbaarheid, omdat ze met weinig geld hun probleem hebben kunnen oplossen.
  • Zwart is de hoofdkleur van het moderne embleem. Het verscheen als resultaat van een krachtige doorbraak en de verspreiding van het merk. Het is een symbool van grote schaal, dominantie in de markt, een zelfverzekerde positie. Het behoud van het oranje accent in de vorm van een uitroepteken geeft echter aan dat het bedrijf om zijn klanten blijft geven en de wereld goed blijft doen. Het bord is aanwezig als een uitroep van «Wauw!», een uitdrukking van verbazing en verrukking van kopers die iets prachtigs hebben gevonden voor zo’n prijs.

Logo Big Lots

Het eerste logo, dat het bedrijf al dertig jaar van dienst is, gebruikt het lettertype ITC American Typewriter Pro Bold Condensed. De schreven maakte het opschrift elegant, waardoor de winkel niet geassocieerd werd met goedkope laagwaardige goederen, maar met mooie en vintage spullen.

In de nieuwe versie van het embleem is het lettertype volledig veranderd naar het strakke en strikte Insta Story Bold. Dit maakte de inscriptie moderner. Het toonde aan dat de winkel eenvoudige, betrouwbare en noodzakelijke dingen heeft.