Beluga Logo

Beluga LogoBeluga is een Russisch premium alcoholmerk, bekend tot ver buiten de grenzen van Rusland. De producten van dit merk worden geëxporteerd naar Europa, de VS, China.

Betekenis en geschiedenis

Logo Beluga

Synergy Group verwierf de oude fabriek in Ussuriyskiy Balsam in 2002 en begon tegelijkertijd met de productie van elite-wodka met behulp van verbeterde technologie. Het handelsmerk van het merk is het gebruik van artesisch water bij de productie en drievoudige filtratie van wodka — door zand alstublieft, zilver. Voor producten die worden geëxporteerd, is ook het vierde filter, katoen, vereist. De alcohol ondergaat een verouderingsproces.

Geleidelijk kocht het merk nog 5 distilleerderijen en een wijnmakerij uit, waardoor het assortiment werd uitgebreid met likeuren, cognacs, wijnen, likeuren, tequila, rum, cognac en andere dranken.

Het Beluga-logo is de belichaming van luxe leven in het Russisch. Steurkaviaar was de beroemdste elite-snack, dus de afbeelding op het embleem van de gouden beluga, waarvan de kaviaar ongeëvenaard is op de markt, benadrukt het chique.

Een egale witte achtergrond, geaccentueerd in goud of goudkleurige letters in sober schrift, onderstreept de compromisloze kwaliteit van de dranken.

Een speciaal kenmerk van het ontwerp van containers met producten van het merk Beluga is een metalen vis op de dop van de fles. Dit element wordt met de hand op elke drankfles geplaatst. Zo benadrukt de fabrikant respect voor elke klant.

Het logo van de superpremiumwodka van Russische oorsprong bestaat uit twee basiselementen. De eerste is beluga, waarnaar het merk is vernoemd. De tweede is een inscriptie die het soort vis en de merknaam aangeeft. Ze zijn verenigd door een nobele stijl en zien er erg harmonieus uit en vullen elkaar aan. De lijn bevat vijf soorten wodka. Bovendien bevat het etiket van elk van hen niet alleen de afbeelding van een beluga met het woord «Beluga», maar ook zijn eigen smaak.

Dit wordt gedaan om de drank van de hoogste klasse te laten opvallen. Ze zijn tenslotte van grote waarde en hebben hun eigen prijzen op internationale wedstrijden, evenals een uniek recept. De fles met Noble wodka heeft een zeldzaam ontwerp: de vis is gemaakt van een tinlegering en handmatig aan het embleem bevestigd. De echte badge symboliseert de hoge status van wodka, aangezien het in 2012 de officiële drank was van de Nobelprijsuitreiking.

Niet minder interessant is het ontwerp van het logo van een andere alcohol uit dezelfde serie. Vodka Gold Line wordt verzegeld met zegellak en aangevuld met een speciale hamer, waarmee deze wordt gebroken. Het embleem van de viering is platina vacuüm geplateerd en goud gelakt. Het Allure-label heeft de vorm van een zadel en is versierd met details van echt leer. Voor Transatlantic Racing kozen de ontwerpers voor nautische motieven.

Logo lettertype en kleuren

Beluga Logo

Het woord «BELUGA» is geschreven in een elegant serif-lettertype. In zijn vorm lijkt het op de doornen die aan de zijkanten van de vis uitsteken en kenmerkend zijn voor dit ras. Dit is een Sovjetlettertype genaamd Izvestija. De verschillende lijndiktes geven dynamiek aan de belettering, terwijl de licht gebogen balken voor verfijning zorgen. De letter «E» heeft een karakteristiek kenmerk: een korte middenstreep bevindt zich ruim boven het midden en beslaat het bovenste derde deel van het bord.

Het palet van het logo is divers en hangt af van het type wodka dat in de lijn is opgenomen. In het ene geval is het een combinatie van donkergrijs en goud. In de tweede — chocolade met wit en goud. In de derde — zilver met zwart en mat goud. In de vierde — donkerblauw met zwart en goud. In de vijfde — bordeauxrood en groen met een metallic grijstint.