Bell’s Logo

Bell's LogoBell’s is een blended Scotch whisky-merk opgericht in 1851 en oorspronkelijk bekend als Arthur Bell & Sons. In 1985 werd het bedrijf verkocht aan Guinness en vervolgens overgenomen door Diageo, een Brits drankenbedrijf.

Betekenis en geschiedenis

Bells Logo

Bell werd pas het officiële merk in 1904, na de dood van Arthur Bell, omdat hij zich altijd verzette tegen het idee om zijn naam op de verpakking te zetten. De gebroeders Bell stierven in 1942 en de accountant van het bedrijf, William Govan Farquharson, werd voorzitter van het bedrijf. Hij richtte zich actiever op merkreclame. Bell’s ging in 1949 naar de beurs. In 1954 werd hij geëxporteerd naar 130 verschillende landen.

Het Bell-logo is een voorbeeld van een minimalistisch ontwerp. De klassieke vetgedrukte letters in kastanjebruin met toegevoegd goud geven de indruk van een product van hoge kwaliteit. Het ontbreken van aanvullende details dwingt je om je te concentreren op de smaak en klasse van Bell-whisky.

De handtekening van Arthur Bell verscheen in 1896 en prijkt nog steeds op elke fles, samen met de slogan «Before You Go», die in 1921 werd geregistreerd en vier jaar later voor het eerst werd gebruikt.

Ondanks het minimalistische logo blijft Bell’s experimenteren met de vorm van de fles door de klank van het merk en het luiden van bellen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Bells

Wat betreft de stijl en vorm van sommige tekens, komt het lettertype van het Bell-logo dicht bij lettertypen als Geller Text Bold, Casad Serial Heavy en MPI Antique. Alle tekens zijn massief en in hoofdletters, hoewel «B» veel groter is gemaakt dan de andere — het fungeert als een hoofdletter. Serifs zijn klassiek, goed gedefinieerd.

Het logo gebruikt voornamelijk bordeauxrood, dat wordt gecompenseerd door een romige achtergrond. Naast hen zijn er in andere versies donkerblauw, wit en zwart.