Behance Logo

Behance (Creative Cloud) Logo

Behance is een Amerikaans creatief social media platform voor ontwerpers met meer dan 10 miljoen gebruikers. Ze heeft verschillende Webby Awards gewonnen in 2009, 2011, 2017 voor Best Portfolio Platform, Favorite Service, Best Culture Blog en Best Community. De bron werd gelanceerd in het najaar van 2005. De ontwikkelaars en voormalige eigenaren zijn Scott Belsky en Matias Corea. Nu maakt deze service deel uit van de structuur van Adobe Systems.

Betekenis en geschiedenis

Behance Logo Geschiedenis

Wat is Behance?

Behance is een creatief webplatform met een persoonlijke portfoliofunctie en een community van ontwerpers. Het is bedoeld voor communicatie en voor de publicatie van individuele werken, evenals voor hun commentaar en evaluatie door andere gebruikers. Het internetplatform werd in 2005 gelanceerd door Scott Belsky en Matias Corea. Momenteel is de dienst eigendom van het profielbedrijf Adobe Systems.

Na het verschijnen van de activiteit van deze site hing af van de verkoop. Eerst verkochten ze vacatures en banners, en daarna kaartjes voor zijn jaarlijkse 99U-conferentie in New York.

Vervolgens verbeterden de auteurs de functionaliteit van het creatieve platform door de mogelijkheid te introduceren om het werk van andere gebruikers (projecten) te evalueren en te becommentariëren. Nu kan het worden gedaan door zowel geregistreerde als niet-geregistreerde bezoekers. Communityleden krijgen de mogelijkheid om zich te abonneren op de profielen waarin ze geïnteresseerd zijn, en iedereen kan ze openen.

Zoals de oprichters van de ontwerpwebservice zelf opmerken, hebben ze een soort online portfolio gecreëerd, waarin projecten worden gepresenteerd in de vorm van een gestructureerde kunstvitrine, die het onderscheidt van vergelijkbare platforms — DeviantArt en Saatchi Art. Hij ontving de eerste partij externe financiering in het voorjaar van 2012 en in de winter van hetzelfde jaar nam Adobe hem serieus en nam het over en kocht het voor $ 150 miljoen.

Elke nieuwe fase in het werk van de site ging gepaard met een herontwerp van het logo. Het zijn er in totaal drie. De belangrijkste elementen van de Behance-identiteit zijn de volledige en afgekorte naam. De eerste versie is tekst, de tweede en volgende versies zijn grafisch. Ondanks dat de verbale aanduiding nog steeds wordt gebruikt, vormt deze geen aanvulling op het icoon, dat ook als zelfstandig onderdeel van de visuele identiteit fungeert.

2005 — heden

Bēhance (as a website) Logo 2005-vandaag

Dit is het eerste logo dat werd geregistreerd in het jaar dat de website werd gelanceerd. Het wordt in de linkerbovenhoek van de koptekst van de site geplaatst en behoudt zijn oorspronkelijke uiterlijk, zowel qua vorm als kleur. Dit geeft de dienst onmiddellijke herkenning. Het logo bestaat uit een naam gemaakt in een strikt grotesk met perfecte leesbaarheid. Het heeft geen grafisch gedeelte, waardoor het universeel en vrijwel onpersoonlijk is.

Dit ontwerp is herhaaldelijk bekritiseerd door gebruikers die vinden dat de online ontwerpgemeenschap een professioneler logo zou moeten hebben. Maar het heeft niets anders dan gedurfde Helvetica. Om de originaliteit te vergroten, hebben de ontwikkelaars een macron toegevoegd aan het woord «Behance» — een diakritisch teken in de vorm van een rechte en brede strook. Ze plaatsten het boven de eerste «e».

2012 — 2020

Behance Logo 2012-2020

In 2012 werd de ontwerpgemeenschap onderdeel van Adobe Systems. De nieuwe eigenaar behield de verbale identiteit, maar vulde deze aan met een grafisch icoon — een vierkant met de eerste lettergreep van de websitenaam. Het bestaat uit twee felblauwe letters op een zwarte achtergrond, wat een scherp contrast geeft aan het icoon. En door het frame in dezelfde pakkende kleur als «Be» leek het wel een toverdoos. Vreemd genoeg wijkt het lettertype van de gebruikte symbolen af ​​van de inscriptie in het hoofdblok: de karakters zijn aan de rechterkant iets afgeplat. Door deze verkorting konden de ontwikkelaars de letters harmonieus in het vierkant passen.

2020 – heden

Behance (Creative Cloud) Logo 2020

Het moderne logo is gladder: de hoeken zijn verwijderd en de resterende rand is afgerond. Het frame wordt niet meer gebruikt, evenals de blauwe kleur waarin het is geverfd. De ontwerpers hebben ook het lettertype opnieuw ontworpen: in plaats van een smallere versie, boden ze brede letters aan, zoals in de naam van de webbron. Dit alles maakte het embleem eenvoudig en begrijpelijk. Maar de scherpe combinatie van witte letters met een gitzwarte achtergrond voegt daar wat agressie aan toe.

Het bedrijf dat Behance kocht, veranderde niet van identiteit omdat het paste bij zijn eigen stijl. Adobe Systems beperkte zich tot het toevoegen van een pictogram om de bron aan te geven bij gebruik in verschillende media. Tegelijkertijd koos de nieuwe eigenaar van de Behance-designgemeenschap een icoon voor hem in een ontwerp dat dicht bij hemzelf stond: een paar letters in het midden van een vierkant met een kader. Later verbeterde hij het een beetje, waardoor het individueel en beknopt werd.

Logo lettertype en kleuren

Behance Logo

Het hoofdembleem (met de naam van de website) gebruikt een van de meest voorkomende lettertypen — Helvetica Bold. Deze lettertypefamilie bestaat al sinds 1957, toen het werd ontworpen door ontwerper Max Miedinger in samenwerking met Eduard Hoffmann. Het werd voor het eerst uitgebracht door Linotype. Brede tekens bevatten geen schreven en zijn in kleine letters, met uitzondering van «B». Boven de kleine letter «e» staat een diakritische markering — de zogenaamde macron. Het maakt de belettering uniek.

Logo Behance

Het kleurenpalet van het logo is ingetogen en bestaat uit een minimaal aantal kleuren: wit en zwart in de latere versie en blauw en zwart in de vroege versie (toen had het een antraciet tint).