Beck’s Logo

Beck’s LogoBeck’s is een biermerk dat verscheen in 1873. De producten worden vervaardigd door Brauerei Beck & GmbH in fabrieken in Bremen (Duitsland). Sinds 2001 is de legendarische brouwerij eigendom van de internationale onderneming Anheuser-Busch InBev.

Betekenis en geschiedenis

Becks Logo

Beck’s flessen en aluminium blikjes zijn voorzien van het iconische logo. Het weerspiegelt meer dan 145 jaar merkgeschiedenis. Het combineert traditionele symbolen en moderne grafische elementen. De centrale plaats wordt ingenomen door het opschrift «Beck’s», uitgevoerd in grote letters. De letters zijn wit, vetgedrukt, met korte schreven. Door de donkere schaduwen lijkt het alsof ze precies op het label zijn gegraveerd.

De merknaam staat op een zwart rechthoekig lint dat om een ​​ovaal heraldisch schild wordt gewikkeld. Daarboven is het handelsmerk van het bedrijf: een witte sleutel in een klein figuurtje. Dit is een verwijzing naar de beroemde Bremen Key, het wapen van de stad. Er staat een waarschuwingslabel naast: «Handelsmerk geregistreerd»

In de onderste helft zijn er twee ronde medailles en de inscripties «Bier», «Beer», «Bremen 1874», «Philadelphia 1876». Het ovaal is omgeven door een brede rode ring met de naam van de fabrikant (Brauerei Beck & Co) en de plaats van fabricage (Bremen Duitsland). Alle elementen zijn omlijnd met een dubbele grijze omtrek met nog twee zinnen: «Gebrouwen en gebotteld door» en «Product van Duitsland».

Logo lettertype en kleuren

Logo Becks

Het belangrijkste element van de visuele identiteit van het merk is de sleutel met de merknaam. Het belangrijkste symbool van de stad Bremen bevindt zich op een rode achtergrond in het midden van een geïmproviseerd tweesnijdend schild. Het heeft een complexe vorm — het is in het midden versmald en heeft bovenaan een kleine verdieping. Daarnaast zijn de bovenste twee hoeken afgesneden, de onderste drie zijn geslepen.

Het centrale element is een witte sleutel met zwarte strepen. Het is antiek van ontwerp, wat de ouderdom van de fabrikant en de veroudering van het bier aangeeft. Op de zijkanten van het schild staan ​​twee afgekorte inscripties: rechts «TM.», Links «REG.». De gehele onderste horizontale ruimte wordt ingenomen door het grote woord «Beck’s». De ontwerpers hebben het gestyled met schreven, streken en schaduwen die een 3D-effect creëren waardoor het midden lijkt te zijn depressief.

De ontwikkelaars kozen voor het logo Serpentine Sans Serif. Zwarte omtrekken tegen een witte achtergrond laten de letters hol lijken. Dit gevoel wordt versterkt door de lijnen die de schaduwen benadrukken, waardoor de indruk wordt gewekt dat de rand van de borden wordt verhoogd en het midden verdiept.

Het logopalet is niet veelkleurig — het is beperkt tot monochroom. Het embleem gebruikt slechts twee kleuren: rood en zwart op een witte achtergrond.