Becherovka Logo

Becherovka LogoDit is een uniek drankje met een eigenaardige smaak. Kruidenlikeur is populair vanwege zijn therapeutische eigenschappen. Voor een medicinale drank worden speciale kleine glazen gebruikt.

Het bevat 20 kruiden en specerijen. Niemand onthult het recept. Slechts 2 vertegenwoordigers van het bedrijf kennen haar. Elke week bereiden ze wonderbaarlijke mengsels, met verdere technologie voor het maken van drankjes.

Betekenis en geschiedenis

Becherovka Logo

Het logo is van een Tsjechisch bedrijf. De maker van kruidenlikeur in 1807. is een Duitse apotheker I.V. Becher uit Karlovy Vary. In 1848 begon zijn zoon deze drank op industriële schaal te produceren.

Het bedrijf werd in 1890 door zijn zoon onder de naam van zijn vader geregistreerd en werd bekend als Johann Becher. Maar in 1945 werden alle Duitsers het land uit gedeporteerd. Ook een familie van ondernemers viel onder dit programma.

Het bedrijf werd genationaliseerd en de naam van de drank werd veranderd. Het werd bekend als «Becherovka». Het merk werd eigendom van de Pernod Ricard Group.

De basis van het logo is een rechthoek met een zwart frame omgeven door blauwe linten. Het lijkt een beetje op een medisch label. De bovenste regel bevat strikte witte letters met de merknaam.

Onderste band van het logo met een zilveren handtekening van Jan Becher. Voor het onderste element staat een rood monogrampictogram. Het maakt het logo driedimensionaal. Het midden van de rechthoek met het jaar van creatie.

Flesetiketten zijn vaak veranderd. Maar de vorm zelf van de flessen en de kleur (groen) blijven ongewijzigd. Je kunt een drankje met labels uit verschillende productieperiodes kopen in cadeausets.

Logo lettertype en kleuren

Logo Becherovka

Het embleem bestaat uit twee gescheiden elementen. De eerste is de naam, uitgevoerd in witte letters op een blauwe achtergrond en met dunne lijnen boven en onder omlijnd. De tweede is een icoon, een persoonlijk onderscheidend teken van een alcoholische drank, waarin de naam van de maker is gecodeerd. In het midden bevindt zich een figuurlijke sleutel met een opengewerkte kop en een schacht in de vorm van een gebogen vier. Rechts en links ervan staan ​​de initialen van de oprichter van het merk — de letters «J» en «B» (van Jan Becher). Het monogram staat op de ronde rode badge.

Strak, glad, schreefloos lettertype uit de Sans Serif-familie. Een onderscheidend kenmerk is de onafgewerkte lijn bij «B» (de centrale afbuiging raakt de voorwand niet). Bovendien hebben de letters «E» onregelmatige horizontale lijnen in lengte. Ze hebben ook een identieke snede onder dezelfde hoek.

Het kleurenpalet is standaard: een donkere tint van blauwe en witte letters. Het pictogram bestaat uit een combinatie van wit (pictogram) en rood (achtergrond).