Bauhaus Logo

Bauhaus Logo

Bauhaus is een Europees netwerk van producten voor de bouw en interieurinrichting. Het heeft 250 verkooppunten in 18 Europese landen. Dit zijn grote zelfbedieningswinkels met elk 15 gespecialiseerde afdelingen, die tot 160.000 verschillende goederen verkopen voor huis- en tuinrenovatie en -verbetering. De omzet van de winkels bedraagt ​​6 miljard euro.

Betekenis en geschiedenis

Bauhaus Logo Geschiedenis

Wat is Bauhaus?

Een grote winkelketen met goederen voor bouw en reparatie, gebruikelijk in Europa. Het verscheen in 1960 en heeft vandaag 250 winkels met een omzet van 6 duizend euro.

De oprichter van het bedrijf is een Duitse miljardair met de achternaam Baus. Daarom associeerde hij de naam voor het bedrijf met de beroemde Duitse ontwerpstijl en zijn achternaam. Het woord Bauhaus wordt vertaald als het bouwen van een huis (Bau en haus). Het weerspiegelt dus nauwkeurig de essentie van het bedrijf.

Hanz Baus werd geboren in het jaar na de sluiting van de beroemde Bauhaus-school en opende op 26-jarige leeftijd (1960) zijn eerste winkel in Mannheim, die ongeveer 25.000 artikelen aanbood. Het werd het startpunt voor actieve expansie (gedurende 10 jaar werd ongeveer 1 winkel per jaar geopend en daarna 2 of meer). In 1990 had Baus al 100 winkels in verschillende landen. De miljardair droeg zijn bedrijf over aan zijn enige zoon Bernadre.

Het bedrijfslogo werd pas 18 jaar na de oprichting van het bedrijf ontworpen. En het is niet veranderd sinds het begin. En aangezien de trend van de Bauhaus-stijl cyclisch terugkeert naar de wereld, blijft het logo «voor altijd» jong.

Logo Bauhaus

Het ontwerp van het logo was gebaseerd op de naam van het bedrijf. Daarom is het embleem gemaakt in de Bauhaus-stijl, met zijn karakteristieke geometrische vormen, vloeiende lijnen en minimalisme. Het logo weerspiegelt de basisprincipes van stijl.

  1. Functie dicteert vorm. Elke letter van de naam is ingeschreven in zijn eigen individuele rode rechthoek. Ze zien eruit als kubussen waaruit het woord is samengesteld. Het interieurontwerp is dus samengesteld uit verschillende componenten, «kubussen». Omdat het bedrijf werkt aan woningverbetering, wordt het visuele teken van het huis in het ontwerp gebruikt — aan de linkerkant zijn er drie schematische weergaven van huizen in de vorm van zelfs witte vijfhoeken. De verdeling van het woord in secties weerspiegelt de verdeling van de winkelruimte van winkels in gespecialiseerde afdelingen. Tegelijkertijd bouwt het bedrijf alle handelsplatformen zelf, door grond te kopen of te huren.
  2. Minimalisme. Het embleem bestaat alleen uit letters en silhouetten van huizen, zonder tekeningdetails.
  3. Compilatie van composities uit geometrische vormen en letters, eenvoud. Alle onderdelen van het logo zijn geometrische vormen. De naam is geschreven in schreefloze letters en in hoofdletters, zonder de eerste letter van de naam te benadrukken.
  4. Gebruik van heldere primaire kleuren. Het hele logo is een combinatie van rood en wit.

De huizen hebben verschillende afmetingen en creëren een bewegingsperspectief van de achtergrond naar de voorkant. Ondersteuning van het idee van ontwikkeling en verbetering, evenals het behoud van stijl door de jaren heen. Rode dikke contouren — roepen een gevoel van bescherming en comfort op. Als je de winkel binnenstapt, kun je alles kiezen wat je nodig hebt van A tot Z. En de witte achtergrond binnenin wordt geassocieerd met het gebrek aan meubilair, het creëren van een geheel nieuw interieur.

Slanke geometrische vormen, dezelfde afstand tussen de kubussen en huizen, dezelfde witte letters in breedte en hoogte. Alles creëert een gevoel van harmonie.

Elk van de details werpt een donkere korte schaduw, die het logo boven het oppervlak verheft, waardoor het volumineus wordt. Benadrukt de veelzijdige benadering en vlucht van fantasie die Bauhaus-winkelen biedt.

Logo lettertype en kleuren

Bauhaus Logo

Het logo maakt gebruik van een stijlvolle combinatie van wit en rood. Dit is een heldere en sappige tandem die je meteen opvrolijkt en je klaarstoomt voor actie.

  • Rood is ideaal voor mensen die hun ruimte transformeren en Bauhaus-winkels bezoeken. Dit is de kleur van reparatie, actie, beweging. In het Reich, dat de Bauhaus-school sloot, noemden ze hun ideeën communistisch, wat mogelijk ook een rol heeft gespeeld bij de keuze voor de rode kleur.
  • Witte kleur is een symbool van vernieuwing. De kans om helemaal opnieuw te beginnen en het huis van uw dromen te creëren. Wit wordt geassocieerd met witwassen, stopverf, verbetering, nieuwigheid, kracht en betrouwbaarheid van nieuwe dingen. Het weerspiegelt perfect het idee om het interieur te renoveren. Daarnaast kiest het bedrijf ervoor om producten te verkopen die zijn geproduceerd zonder schade aan het milieu. Daarom is wit een symbool van milieuzuiverheid.

Het lettertype is vergelijkbaar met Incompleeta Regular Reveal.