Bass Pro Shops Logo

Bass Pro Shops Logo

Bass Pro Shops is een particuliere outdoor-, vis- en jachtwinkel die eigendom is van Johnny Morris. Het wordt vertegenwoordigd door 200 handelspaviljoens in de VS en Canada, die jaarlijks door tot 200 miljoen kopers worden bezocht. Winkels hebben onderscheidende ontwerpen in vijf stijlen, van open natuur met bomen en watervallen (Outdoor World), buitenposten (Outpost), moeras- en riviermotieven (Stick Marsh en White River Outpost) tot sportopties (Sportsman’s Center). Alle winkels hebben gigantische aquaria, waarvan de beroemdste, Wonders of the Wild, zich in de geboorteplaats van Morris bevindt. De verkooppunten presenteren goederen van hun eigen productie: White River Marine Group (boten), Offshore Angler (visartikelen), RedHead (kleding en uitrusting). Het rijk genereert een inkomen van ongeveer 6,5 miljard dollar.

Betekenis en geschiedenis

Bass Pro Shops Logo Geschiedenis

Wat is Bass Pro Shops?

Amerikaanse retailers die eigendom zijn van het particuliere BPS Direct, L.L.C., bieden een breed scala aan outdoor-, jacht- en visproducten die worden verkocht in gestileerde paviljoens. Vandaag zijn er ongeveer 200 verkooppunten, die werk bieden aan 40.000 mensen. De omzet van het bedrijf bedraagt ​​6,5 miljard dollar.

De geschiedenis van de reus begon met een plankje met goederen in de kelder van de slijterij van zijn vader. Op 21-jarige leeftijd was dit een goede optie voor Johnny Morris, die dol was op sportvissen. Van elke reis naar de wedstrijd bracht hij kerstballen, kunstaas en verkocht ze aan lokale vissers. De jonge zakenman besteedde zijn winst aan de opening van bedrijven die boten en uitrusting produceerden, evenals aan toeristische voorzieningen en natuurbehoud. Daarom verscheen de eerste onafhankelijke Bass Pro-winkel pas 9 jaar later (1981). Hieruit groeide geleidelijk een groot bedrijf, bestaande uit industrieën, winkels, cafés en musea, die Amerikanen leert dieren in het wild te bewonderen, lief te hebben en te beschermen.

Ondanks dat het logo van het bedrijf 4 keer is gewijzigd, waren deze wijzigingen niet significant. De vorm van het embleem en de visuele tekens bleven constant. Alleen het kleurendisplay is verbeterd.

1971 — 1972

Bass Pro Shops Logo 1971-1972

Het eerste logo was ontworpen voor Morris’ handelsonderneming in de kelder van de winkel van zijn vader, waar hij verschillende planken kreeg. Het embleem toont een baars — een vis waar een zakenman al 5 jaar professioneel op jaagt. In Amerika wordt baars bas genoemd. En het waren goederen om op baars te vissen die Morris oorspronkelijk verkocht. Het voorvoegsel Pro gaf producten aan voor de professionele sportvisserij.

Ondanks het feit dat in de daaropvolgende goederenlijst het beeld van de baars sterk werd uitgebreid en de naam van de winkels hetzelfde bleef.

Het logo was simpel en beknopt. In de gele cirkel van het embleem op de kop, in woorden, de naam van de eigenaar. Hieronder, in het midden, is een afbeelding van een gebogen vis met open mond. Ze droeg een bruine Brown Derby-bolhoed (de naam die aan de slijterijen van Morris’ vader werd gegeven). Op de zijkanten van de bolhoed staat de naam Brown Derby geschreven. En onderaan in een cirkel in grote rode letters staat de naam Bass Pro Shops. Hieronder in kleine letters: Hoofdkantoor in Springfield.

Het logo gaf een compleet beeld van wat voor goederen het bedrijf aanbiedt, waar het zich bevindt en wie de eigenaar is. Er werden doordachte accenten aangebracht op de zitstok en de naam van de outlet. Over het algemeen leek het embleem op een vissersmedaille. Deze associatie werd versterkt door de bruine rand en het beeld van een vis, die overeenkwam met die van de Bass Anglers Sport Society voor het vissen op baars.

1972 — 1977

Bass Pro Shops Logo 1972-1977

Artikelen om te vissen en te jagen werden populairder dan vaders drank. Ze werden nog steeds in de achtertuin verkocht, maar ze hadden de naam van hun vaders winkel niet meer nodig op het embleem. Daarom is het logo opnieuw ontworpen. De toespeling op Brown Derby werd eruit verwijderd.
Over het algemeen strekte het bord zich uit en nam het een ovale vorm aan. De afbeelding van een baars werd naar bakboord verplaatst en de vis verving de rand van het logo door zijn ronding. Binnenin het medaillon staat de naam van de Bass Pro Shops-winkel, als een reeds geregistreerd handelsmerk met een speciale badge. Hieronder, in kleine lettertjes, was een vermelding van een locatie in Springfield.

Het embleem werd zwart-wit gemaakt, wat meer overeenkomt met de naam van de baars die op het logo staat afgebeeld, aangezien het toebehoorde aan de familie van de zwarte baars (Micropterus salmoides). Bovendien stond de winkel nog in de schaduw van de winkel van zijn vader, wat vrij nauwkeurig tot uiting komt in de zwart-wit schaal.

1977 — 1984

Bass Pro Shops Logo 1977-1984

De zakenman had geen haast om het handelsnetwerk uit te breiden. Zijn inspanningen waren niet alleen gericht op het verkopen van andermans goederen, maar ook op het organiseren van zijn eigen ondernemingen. In 1978 was de eerste werf die Tracker Boats bouwde geopend. Bovendien bereidde Morris zich voor op de opening van de eerste onafhankelijke winkel. Deze ideeën van promotie en actieve ontwikkeling worden weerspiegeld in de logo-update. Ze veranderde haar kleur in rood met een lichtgrijze achtergrond. De vermelding van de locatie van het hoofdkantoor van het embleem werd verwijderd, omdat het bootproductiebedrijf in een andere stad was gevestigd.

Lichtgrijs en rood zorgden voor een mooi contrast en brachten het idee van energie en zelfvertrouwen over.

1984 — 1998

Bass Pro Shops Logo 1984-1998

In 1981 werd de eerste volwaardige winkel geopend in Springfield. Zodra het verkooppunt en de bedrijven inkomsten begonnen te genereren, richtte Morris geld op zijn belangrijkste missie: natuurbehoud. Hij kocht het land en organiseerde het resortcomplex Big Cedar Lodge met grotten, een museumreservaat en een natuurpark. Het idee van verbondenheid met de natuur wordt weerspiegeld in het bijgewerkte logo, dat meer natuurlijke kleuren heeft gekregen.

De baars lijkt op een van de knuffels die in de winkels van de zakenman staan. Het is gemaakt in groen, rood, zwart en wit (in de natuur heeft de vis een groene tint van schubben en een donkerder patroon aan de zijkanten). De achtergrond van het logo werd weer geel en de bedrijfsnaam rood.

Het geel is het embleem van de Amerikaanse Fish and Wildlife Service. En rood is de kleur van bloed en aandacht voor de problemen van dieren in het wild.

1998 — heden

Bass Pro Shops Logo 1998

De zakenman blijft veel geld besteden aan de bescherming van de natuur en maakt hele oases van zijn winkels. Het laat bezoekers kennismaken met de dierendiversiteit en schoonheid van de wilde wereld. Door zijn inspanningen werd het grootste monument van dieren in het wild geopend, hij levert bijdragen aan milieuorganisaties. De winkels verkopen niet alleen uitrusting, maar geven ook lessen over verblijf in het wild.

Als resultaat van zijn activiteiten ontving Morris in 1990 de Roosevelt Conservation Award. Deze herkenning is terug te vinden in het logo. Hij werd nog natuurlijker. In zijn laatste incarnatie heeft het embleem driedimensionaliteit gekregen en de kleur van de vis doet sterk denken aan een levende. Ook de letters van de naam hebben een schaduw en lijken volumineus. Zij en de zwarte rand zijn gestileerd als schubben. Het lijkt erop dat de inscriptie en de baars boven de gele achtergrond uitsteken. Dit toont de grootsheid en prestaties van het bedrijf.

In 2017 nam Morris zijn grootste concurrent, Cabela’s, over. En vandaag is het de meest unieke en authentieke winkel voor vissen en jagen. Hij blijft zijn missie uitvoeren en kreeg in 2019 de Audubon-medaille.

Lettertype en kleuren van embleem

Bass Pro Shops Logo

Lange tijd de hoofdkleuren van het embleem: geel, rood, groen.

  • Geel — geassocieerd met een zonnige dag, goed humeur, bloeiende natuur. Voorspelt rijkdom en winst.
  • Rood — de kleur van leiderschap (Trackerboot nr. 1 in verkoop in Amerika), bloed, een waarschuwing voor een zorgvuldige en zorgvuldige houding.
  • Groen — de kleur van de natuur, vijvers, vissen, camouflagekleding.

Logo Bass Pro Shops

Het opschrift is stijlvol met schreven Accia Moderato Bold Italic.