Barstool Sports Logo

Barstool Sports Logo

Een van Amerika’s meest erkende entertainmentsites is Barstool Sports, opgericht in 2003 door David Portnoy. Het begon allemaal met een gedrukte informatiebron, die is uitgegroeid tot een krachtig interactief informatie- en entertainmentplatform. Tegenwoordig vindt u op de site alleen originele inhoud op het gebied van gokken, sportvoorspellingen, nieuws over bookmakers, informatie uit verschillende gebieden van de moderne popcultuur, een breed scala aan entertainment, waaronder Barstool Smokeshows, die aantrekkelijk is voor mannen.

Betekenis en geschiedenis

Logo Barstool Sports

Sinds de oprichting is Barstool Sports erin geslaagd om snel een moeilijk pad te doorlopen van een gedrukte publicatie, die werd verspreid onder gokliefhebbers naar kantoren en woonadressen in het centrum van Boston, tot een krachtige interactieve bron. Na een grote sprong voorwaarts te hebben gemaakt in zijn ontwikkeling in slechts 4 jaar, heeft Barstool Sports zijn bedrijf online verplaatst, waardoor het onmiddellijk populair werd op nationaal niveau en niet alleen bij het mannelijke publiek. Live video, podcasts en blogs, waaraan de meest bekende persoonlijkheden onder de jongeren deelnamen, humor en het gemak van het presenteren van informatie — dit alles stelde ons in staat om het bereik van de doelgroep aanzienlijk te vergroten.

Tegenwoordig kent iedereen het hoofdteam van toonaangevende nieuws- en amusementsprogramma’s, waaronder de meest populaire El Pres, Big Cat, KFC, KMarko, PFTCommenter. Het leger van bloggers draagt ​​bij aan het vergroten van de populariteit van de mediabron. Van de hits Pardon My Take en KFC Radio tot de dagelijkse Rundown-video, unieke en originele inhoud die de hele week door 24 uur per dag wordt geleverd, heeft ervoor gezorgd dat de bron onder veel Amerikanen constant in trek is.

Gezien de korte geschiedenis van het bestaan ​​van het bedrijf, kan het niet bogen op een overvloed aan wijzigingen aan zijn embleem. Tegenwoordig wordt de essentie van Barstool Sports gesymboliseerd door het object dat de naam van het bedrijf draagt: een barkruk. En dat is niet voor niets gedaan. Het zijn de bars die het meest worden bezocht door Amerikanen, waar ze hun vrije tijd doden, nieuws en roddels delen, communiceren en natuurlijk hun favoriete sportwedstrijden en kampioenschappen bekijken. Een barkruk is ook een wijdverbreid meubelstuk bij bookmakers, waar sportweddenschappen worden gedaan, weddenschappen worden gesloten en winsten worden uitbetaald. Daarom is het gebruik ervan in een merkbord niet alleen een soort moed, maar ook de personificatie van de geest en betekenis van een mediabron die zich presenteert als een variant van een grondbalk en dezelfde bookmaker, maar in een interactieve versie. Tegelijkertijd getuigt deze benadering ook van een houding ten opzichte van de presentatie van informatie, waar altijd humor is en levendige communicatie, er zijn geen beperkingen.

Het beeld van de cirkel toont het verlangen van het bedrijf naar continue ontwikkeling, omdat de cirkel een symbool is van dynamiek, beweging, absolute vervulling. De sterren zelf zijn niet alleen een eerbetoon aan het originele ontwerp. Dit is een indicatie dat het bedrijf altijd wordt omringd door sterren — beroemde media-persoonlijkheden, sport, cultuur, reclame, kunst, politiek. En dit is niet alleen te danken aan de informatie die aan gebruikers wordt verstrekt, maar ook aan de directe deelname van velen van hen aan het werk van Barstool Sports, waardoor de aantrekkelijkheid en originaliteit van alle inhoud wordt gevormd.

Logo lettertype en kleuren

Barstool Sports Logo

Het kruksymbool in modern design, duidelijk in details, is gemaakt in felrode kleur, waardoor het scherp afsteekt tegen de omringende achtergrond van andere elementen in zwarte vulling, en trekt meteen de aandacht direct naar dit centrale teken van de gehele logo-compositie. De stoel wordt omlijst door een cirkel gemaakt van vele identieke zwarte sterren die zich op dezelfde afstand van elkaar bevinden. Om het embleem niet te laden en om elk van de elementen van het embleem leesbaar te maken, wordt tekstuele informatie — de naam van het bedrijf, rechts van het bord geplaatst, met strikte inachtneming van de boven- en onderrand van de afbeelding. De letters van de tekst behouden hun stijlovereenkomst. Ze zijn gemaakt in het zwart, zoals de sterren, wat spreekt van de eenheid en gemeenschappelijkheid van de doelen en doelstellingen van zowel het bedrijf zelf als zijn gasten, deelnemers en elk lid van zijn team.