Bank of Baroda Logo

Bank of Baroda LogoBank of Baroda is een bankinstelling die in 1908 werd opgericht door maharadja’s en staatshervormer Sayajirao Gaekwad III samen met een groep van de rijkste individuen in India. Het is momenteel een van de drie grootste financiële kredietverstrekkers in het land.

Betekenis en geschiedenis

Bank of Baroda Logo Geschiedenis

De carrière van BoB (zoals het in afgekorte vorm wordt genoemd) begon met persoonlijke bijdragen van vooraanstaande vertegenwoordigers van de Baroda-regio, dus het bedrijf begon als een individuele structuur. Geleidelijk aan begon de bankorganisatie haar werkterrein uit te breiden tot Kenia en Oeganda, waar ze haar eigen filialen opende. Vervolgens breidde ze haar invloed uit naar Europa en richtte ze een Londense vestiging op in het Verenigd Koninkrijk. In 1969 werd de bank genationaliseerd en onder de jurisdictie van de staat gebracht, zonder zijn populariteit en welverdiende succes in de financiële sector te verliezen.

Vele jaren later, in september 2018, zou de instelling fuseren met nog twee financiële bedrijven: Vijaya Bank en Dena Bank. Deze procedure is in april 2019 officieel afgerond. Aangezien de initiatiefnemer van de fusie BoB was, die een aanzienlijke financiële bijdrage leverde aan het beleggingsfonds, kreeg de nieuwe structuur zijn naam. Dit is hoe de derde grootste geldschieter in India verscheen, na SBI en ICICI bank.

Al die tijd bleef het teken van de visuele identificatie van de Bank of Baroda hetzelfde als bij het begin van zijn verschijning — in 1908. Het is niet alleen in het land, maar ook in het buitenland goed erkend, maar is nooit veranderd, zodat het bedrijf zijn klanten en zijn reputatie als betrouwbare kredietverstrekker niet verliest. Het logo werd geërfd door de nieuw gevormde financiële structuur, die in 2019 verscheen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Bank of Baroda

De symboliek van de bank is een geslaagde combinatie van tekst en afbeeldingen. Aan de linkerkant is een handgetekend personage in de vorm van een grote «B». De letter is dubbel, wat wordt benadrukt door de omtrek aan de rechterkant, die het silhouet herhaalt dat is gevormd uit de naam «Bank of Baroda». Het bevat beide Bs tegelijk. De symbolen worden gescheiden door een witruimte met dezelfde configuratie. In de linker benedenhoek is er een halve schijf van de zon met opgaande stralen. Ze worden afgebeeld als vijf dunne strepen van verschillende lengtes.

Het tweede deel van het logo is een inscriptie in twee talen. Bovenaan wordt Hindi gebruikt — de staatstaal in India. De tekst is geschreven in een speciaal kalligrafisch schrift genaamd Devanagari met een speciale verbindingslijn. Hieronder staat dezelfde zin, maar in de Engelse versie. Dit komt door het feit dat veel mensen in India in het Engels communiceren, aangezien het land vroeger de grootste kolonie van Groot-Brittannië was.

Hoewel het logo inscripties in twee talen bevat, gebruiken ze hetzelfde lettertype. Deze techniek maakt het embleem stilistisch integraal. Zinnen hebben een lichte helling naar rechts. De eerste letters van de woorden zijn hoofdletters, de rest zijn kleine letters. Sans Serif van gemiddelde dikte wordt gebruikt als het basislettertype.

Alle elementen zijn geverfd in één palet, dat bestaat uit een combinatie van wit en oranje. Bovendien heeft de laatste kleur een pasteltint die lijkt op de kleur van een zandwoestijn.