Ballantine’s Logo

Ballantine’s Logo

Ballantine’s is een 35-43% ABV Scotch whisky met een geschiedenis van tweehonderd jaar en een onberispelijke kwaliteit. Het drankje heeft meer dan honderd onderscheidingen gekregen, wat de uitstekende smaak bevestigt, en kan als koninklijk worden beschouwd. Het merk werd gewaardeerd door de vorsten van India en Groot-Brittannië. Het merk had de goedkeuring van koningin Victoria, die de drank een licentie en certificaat uitgaf. Scotch tape werd in 1827 opgericht door de familie Ballantyne. Tot op heden zijn er zes variaties van Ballantines whisky bekend:

 • Finest — een oude drank met een nasmaak van appel-honing, ontwikkeld door George Ballantine in het begin van de twintigste eeuw.
 • Limited — Scotch met een romig-fruitige smaak en de hoogste sterkte in de lijn.
 • Brasil is een milde versie met smaken van room en vanille, geïntroduceerd voor Zuid-Amerika.
 • Brasil Lime — een ander soort zuiders drankje met een nasmaak van vanille en citrus.
 • Hard Fired is een 3 jaar zoet smakende whisky.
 • Barrel Smooth — whisky met een ongewoon scherp en kruidig ​​aroma.

Onder de exclusieve aanbiedingen van het merk bevinden zich scotch-tapes met verschillende belichtingen: 12, 17, 21 en 30 jaar. Ze onderscheiden zich allemaal door premium smaak en geheime samenstelling.

Sinds 2005 is het merk eigendom van het Franse Pernod Ricard, eigendom van de familie Ricard.

Betekenis en geschiedenis

Logo Ballantine’s

De whiskyproductie was het familiebedrijf Ballantyne. Ze blenden de drank al meer dan 90 jaar volgens de speciale recepten van de oprichter van het bedrijf, George Ballantyne. Het product combineert bijna 60 ingrediënten. De basis is graanwhisky van het merk Dumbarton. Het boeket wordt aangevuld met een reeks single malts. Elk van de ingrediënten is minstens zes jaar oud. De smaak van whisky werd zeer gewaardeerd door kopers. Ondanks de wisseling van eigenaar zijn het recept, het embleem en zelfs het uiterlijk van de fles dan ook vrijwel onveranderd gebleven gedurende de jaren van zijn bestaan. Ze houden het merk herkenbaar, benadrukken de stijl en het uithoudingsvermogen.

Het embleem van het merk is dat van Ballantine, cursief gedrukt. De combinatie van strengheid en elegantie in zijn stijl symboliseert de speciale smaak van de drank, de harmonieuze combinatie van alle componenten en een delicate afdronk. Meestal wordt de inscriptie op een crèmekleurige achtergrond geplaatst. De klassieke tint van de tijd dat het drankje verscheen. Crème is een teken van lichtheid. Het laat zien dat dit merk tape prettig in gebruik is. Het is gemakkelijk te drinken, heeft geen scherpe alcoholsmaak.
Naast het logo heeft het merk twee onderscheidende kenmerken die aanwezig zijn op de producten van het merk:

 • een rode cirkel met drie interlaced eerste letters van de volledige naam van het ontwikkelaarsbedrijf: George Ballantine and Son (in een modernere versie, één B);
 • wapenschild.

De cirkel is een symbool van een lakzegel, met hermetische sluiting, bescherming tegen namaak en behorend tot het recept Ballantyne en zonen. Het zegel is het kenmerk van het oudste lid van de familie — Finest.

De drank kreeg zijn heraldische attribuut in 1938 van de vorsten van Groot-Brittannië. Het wapen omvat een helm, een schild, twee vlaggen die worden vastgehouden door twee paarden die op hun achterpoten staan ​​en elkaar aankijken. Ze symboliseren de snelheid van distributie van de drank en de verovering van zijn populariteit. Boven de helm gluurt een griffioen met een zwaard naar buiten — een teken van macht en macht, want de drank is de op één na populairste drank onder Scotch Schotland. Het hele bouwwerk rust op een stuk Schots land waar distels op groeien. Het visuele beeld bevat veel iconische symbolen die de geschiedenis en de geest van de drank overbrengen. Opvallend:

 • De afbeelding op het embleem van de distilleerderij, een bundel tarwe, vaten en wegen. Ze duiden de kenmerken van de whiskyproductie aan. Evenals het transport naar verschillende landen (in 1965 stopten de eigenaren met de verkoop van plakband in hun thuisland en vervoerden ze alle volumes naar het buitenland).
 • Het opschrift: «Amicus generis humani» (vriend van de mensheid), omdat het merk al vele jaren mensen vergezelt en over de hele wereld wordt gewaardeerd.
 • De vlag van de apostel Andreas, die wordt beschouwd als de patroonheilige van Schotland — het land van herkomst van plakband.

Logo lettertype en kleuren

Ballantine’s Logo

Voor het logo is gebruik gemaakt van een hoofdletter met een hoofdletter met monogrammen. Het heeft dezelfde naam met plakband — Ballantines.

De hoofdkleur van de inscriptie is een nobel donkerblauw. Veel elementen op het etiket en het wapenschild zijn van goud. Dit zijn de kleuren van glorie, grootsheid, het verlangen naar overwinning, evenals welvaart en zijn de beste kenmerken van Ballantine’s voorraad.