Backwoods Logo

Backwoods Logo

Backwoods-sigaren kwamen op de Amerikaanse markt in 1973 toen de president van de Verenigde Staten sigarettenreclame verbood. In die tijd besefte het publiek de gevaren van roken, dus probeerden tabaksfabrikanten op alle mogelijke manieren hun verloren vertrouwen terug te winnen. Een van de bedrijven, bekend als de Imperial Tobacco Group, besloot slimmer te handelen dan de rest: het begon geen sigaretten te adverteren, maar sigaren. Bovendien kozen marketeers de doelgroep van mensen die een actieve levensstijl leiden en richtten ze zich op de natuurlijkheid van het product.

Betekenis en geschiedenis

Logo Backwoods

Backwoods Smokes worden sinds 2020 geproduceerd bij ITG Brands in Greensboro, North Carolina. Ze zijn erg populair onder rokers omdat de fabrikant echt tabaksblad gebruikt en geen papier en lijm aan de behuizing toevoegt. Dit is het belangrijkste voordeel, in tegenstelling tot alternatieve goedkope merken Dutch Masters, White Owls of Phillies Blunts.

Vanwege de hoge kwaliteit zijn Backwoods-sigaren gebruikelijk bij rastafari’s die de voorkeur geven aan «onbewerkte» producten zonder chemicaliën. Aanhangers van de subcultuur beschouwen dit merk als een van de meest natuurlijke en kiezen ervoor, ondanks de hoge kosten. Naar hun mening zijn dergelijke tabaksproducten minder schadelijk voor de gezondheid en vernietigen ze de longen veel langzamer dan rollen met potentieel gevaarlijke chemicaliën.

Toen 100% natuurlijke sigaren populair werden, besloot Backwoods Smokes om nieuwe smaken aan de lijn te introduceren. Hij bracht versies op smaak met bourbon, honing, wilde bessen, rum, druiven en andere toevoegingen. Ongeacht het type worden alle tabaksproducten verpakt in speciale verzegelde zakken waardoor ze hun versheid lang behouden. Het design oogt rustiek en past volledig bij de merknaam. Het heeft een Wild West-sfeer, hoewel geen van de elementen aan cowboys doet denken.

Het logo van Backwoods past perfect bij dit ontwerp omdat het eruitziet als een oud bord. Gestileerde rode letters zijn op een witte achtergrond geplaatst en gebogen in een boog. Trouwens, sinds 1973 is dit symbool nooit veranderd, wat wijst op de toewijding van het merk aan historische tradities.

De merknaam Backwoods lijkt niet alleen op een bord, maar wordt ook geassocieerd met de hoge kwaliteit van tabaksproducten. En het heldere en aantrekkelijke ontwerp maakt sigaren direct herkenbaar en onderscheidt ze van concurrenten. De logo-ontwerpers gebruikten alleen de merknaam zonder vreemde grafische elementen. Er was echter geen extra decor nodig, omdat het woord zelf gemakkelijk te onthouden is. Het opschrift oogt zelfvoorzienend en benadrukt het unieke van natuurlijke producten.

Logo lettertype en kleuren

Backwoods Logo

Het vintage «rustieke» lettertype dat door de ontwerpers werd gebruikt, is speciaal voor Backwoods gemaakt. Het is vergelijkbaar met Aka Posse van AkaType, maar de vorm van de letters is iets anders. De sigarenmaker paste het lettertype aan het logo aan door de verhoudingen te veranderen. «B», «K» en «S» zijn naar beneden uitgerekt, terwijl de buitenste tekens merkbaar worden vergroot in vergelijking met de rest. Alle letters zijn hoofdletters, vetgedrukt en versierd met korte driehoekige of rechthoekige schreven.

Originele typografie is niet het enige dat in het oog springt. Om de aandacht van kopers te trekken, hebben de merkeigenaren het opschrift «BACKWOODS» helder en kleurrijk gemaakt. De naam van het tabaksproduct is volledig rood en verschijnt op een witte plaat met een dunne zwarte omtrek. Deze kleurencombinatie zorgt voor een voordelig contrast.