AutoZone Logo

AutoZone Logo

AutoZone is een grote detailhandelaar in auto-onderdelen die de Amerikaanse, Braziliaanse en Mexicaanse markten bedient. Het netwerk bestaat uit 6549 winkels en heeft zijn hoofdkantoor in Memphis. De verkoop verloopt via de site, winkels, magazijnen en koeriers. Het totale inkomen is 11 miljard dollar.

Betekenis en geschiedenis

AutoZone Logo Geschiedenis

Wat is AutoZone?

Openbaar auto-onderdelenbedrijf opgericht in 1979 door Pitt Hyde. Winkels zijn open in alle staten van de VS, Mexico, Hawaï en Brazilië. De nettowinst in 2020 bedroeg $ 1,8 miljard.

Het bedrijf werd in 1979 opgericht door Joseph Reeves Hyde III als onderdeel van het kruideniersbedrijf van zijn familie. De eerste winkel van het bedrijf werd geopend in Arkansas. En na slechts drie jaar waren er al 74 winkels en een magazijn van 9.000 vierkante meter. In 1985 verkocht Hyde aandelen aan het Kohlberg Kravis Roberts investeringsfonds om extra investeringen aan te trekken, en in 1991 werden de aandelen op de beurs verhandeld. Dit leidde tot de scheiding van het bedrijf van het moederbedrijf, verdere uitbreiding en modernisering. In 2020 waren er 6,5 duizend eenheden in gebruik.

Het bedrijf heeft zijn visuele markering slechts één keer bijgewerkt, en alleen omdat de eerste inbreuk maakte op het auteursrecht van Radio Shack, een veel eerder opgerichte elektronicawinkel, in 1921. Daarom besloot Hyde, afscheid te nemen van het moederbedrijf Malone & Hyde, de naam te veranderen in AutoZone en het logo te veranderen.

1979 — 1988

Auto Shack Logo 1979-1988

Het logo was een rode «Auto Shack» belettering in cursief. Het was een voortzetting van het oranje lint, verdeeld in diagonale strepen door witte lijnen van verschillende diktes.

Deze opstelling zorgde voor een gevoel van beweging. Het bedrijf gaat vooruit en laat meer verkooppunten en tevreden klanten achter. Hoe dichter bij de inscriptie, hoe meer witte strepen verspreid waren, wat de versnelling visualiseerde. De helling van de letters en de felrode kleur is een ander symbool van energie, snel rijden. Actieve groei en promotie van AutoZone in de markt. Witte achtergrond — geen obstakels. Voortdurende actualisering van het assortiment en het verlangen naar innovatie. Het bedrijf leverde als eerste reserveonderdelen op afroep van de chauffeur, organiseerde de verhuur van gereedschap en introduceerde actief nieuwe elektronische en internettechnologieën in zijn werk.

De witte en oranje strepen roepen associaties op met de weg- en vangrailborden die tijdens renovaties zijn geplaatst. De bedrijfsnaam laat deze tekens achter en laat zien dat ze auto’s helpen in beweging te blijven.

1988 — heden

AutoZone Logo 1988

In 1986 verbrak Auto Shack de banden met het moederbedrijf en volgde in 1987 een volledige rebranding. Naast de naamsverandering heeft het logo kleine wijzigingen ondergaan. Er is een schaduw toegevoegd van de letters en oranje en witte strepen. Ze wekte de indruk dat het logo boven de grond uitsteekt en er zijn schaduw op achterlaat.

Deze beslissing gaf het grote belang aan in de wereld van auto’s, die wordt ingenomen door de AutoZone. Informatie over Pitt Hyde en zijn bedrijf is opgenomen in de gegevens van het historisch museum «Automobile Hall of Fame». Van de verkopers van auto-onderdelen was hij de enige die zo vereerd was. Het bedrijf sponsort NASCAR en is eigenaar van een honkbalteam. In de Verenigde Staten, Mexico en Brazilië zijn 6,5 duizend servicepunten voor automobilisten geopend. Daarom is de bijdrage van het bedrijf aan de autowereld echt aanzienlijk.

De witte rand van de letters geeft de positieve reputatie van het bedrijf en zijn verlangen naar nieuwe hoogten aan.

Logo lettertype en kleuren

AutoZone Logo

Het AutoZone-logo gebruikt drie primaire kleuren: rood, wit en oranje.

  • Rood — energie, liefde voor je werk, snelheid, snelle probleemoplossing.
  • Oranje — klantenservice, goede service, het plezier van het repareren van storingen.
  • Wit — innovatie, onberispelijke reputatie.

Logo AutoZone

De oude en nieuwe logo’s hebben hetzelfde lettertype, wat lijkt op Sugo Pro Display Bold Italic.