Ashley Furniture HomeStore Logo

Ashley Logo

Ashley Furniture HomeStore — winkels, meubeldistributeurs Ashley Furniture Industries. Onder licentie geëxploiteerd door onafhankelijke dealers. Franchise-eigenaar Ronald Vanek, oprichter van de meubelindustrie. Meer dan 25 jaar bestaan ​​er meer dan 1000 vestigingen in Zuid- en Noord-Amerika, Azië, het Midden-Oosten en de GOS-landen. Ze brengen 10 miljard dollar aan inkomsten binnen.

Betekenis en geschiedenis

Ashley Furniture HomeStore Logo Geschiedenis

Wat is Ashley Furniture Home Store?

Meubelhandelaar van het Amerikaanse Ashley Furniture. Het hoofdkantoor is gevestigd in Florida. Er zijn vestigingen in 123 landen. Ze verkopen jaarlijks ongeveer 30 miljoen meubels ter waarde van $ 10 miljard.

De leider in de verkoop van huismeubilair begon zijn geschiedenis in de dichtstbevolkte stad van Alaska — Anchorage in 1997. Het idee om winkels te openen kwam bij Ronald Vanek om de verkoop uit te breiden. Amerikanen waardeerden het meubilair, wat leidde tot de snelle groei van winkels. Gedurende 4 jaar (2003-2007) verdrievoudigde het bedrijf het aantal punten — van 100 naar 300. En de volgende 15 jaar met nog eens 700 punten.

Ashley Homestore werkt haar visuele badge niet vaak bij. Misschien omdat het niet het risico loopt zich te bemoeien met de zaken van 1000 partners die het bedrijf in verschillende landen vertegenwoordigen. Of misschien omdat het al een leidende positie inneemt en het visuele teken goed herkenbaar is. Tijdens zijn bestaan ​​is het logo één keer geüpdatet. Beide versies van het logo worden geassocieerd met Ashley Furniture Industries, het moederbedrijf.

1997 — 2016

Ashley Furniture HomeStore Logo 1997-2016

De visuele representatie is opgebouwd rond het woord Home. Het logo heeft de vorm van een silhouet van een huis. Want het bedrijf verkoopt meubelen en klanten komen het huis inrichten.

Ashley’s huis is een symbool van comfort, thuis. Het roept meteen warme associaties op en zet aan tot aankopen. Weerspiegelt de belangrijkste boodschap van het bedrijf — klanten verrassen en het creëren van een thuisomgeving een aangename taak maken.

Binnen het silhouet op een donkerblauwe achtergrond werden alle inscripties in drie «verdiepingen» geplaatst. Boven in grote letters staat het woord Ashley, hieronder in dunner en kleiner Meubels. En op de eerste verdieping, onder de streep, is het opschrift HomeStore enigszins schuin gemaakt in krijt in cursief. Door deze voorstelling ontstond een associatie met een handgeschreven boodschappenlijstje thuis.

Witte kleur is een symbool van het begin. Ze kregen een nieuw aanbod van een groot en bekend bedrijf. De associatie van nieuwigheid werd versterkt door de achtergrond, die ook oplicht naar de onderste inscriptie.

Binnen in het dak bevindt zich een grote oranje hoek die de contouren van het vizier volgt. Precies dezelfde hoek is het symbool van het moederbedrijf. De bovenste plaatsing wordt geassocieerd met bescherming en bestaan ​​​​onder de vleugels van het hoofdbedrijf.

Het embleem bleek zo beknopt en begrijpelijk mogelijk te zijn.

2016 — 2022

Ashley HomeStore Logo 2016-2022

In 2016 had Ashley haar activiteiten uitgebreid naar verschillende continenten en opende ze haar eerste winkel in Rusland. Er was behoefte aan een nieuw, moderner logo, passend bij een groot bedrijf.

De vernieuwde versie heeft de band met de eigenaar van het meubelbedrijf niet verloren en is daarmee in dezelfde stijl gemaakt. Het oranje dak van Ashley Furniture Industries voor de bedrijfsnaam past bij het oranje silhouet van het huis van Ashley Homestor. Dan komt de grote naam van het bedrijf en daaronder in kleinere letters de essentie van het aanbod — HomeStore.

Visueel strekte het logo zich uit, de letters werden langer. De inscriptie ging verder dan de grenzen van het huis, evenals het bedrijf, naast de Verenigde Staten, verspreid over de hele wereld.

De schematische weergave van het huis symboliseert huishoudelijke goederen. Eén doorlopende lijn, de afwezigheid van deuren en ramen creëert een associatie met bescherming en complete uitrusting.

2022 — heden

Ashley Logo 2022

Logo lettertype en kleuren

Ashley Furniture HomeStore Logo

De hoofdkleuren van het Ashley Homestore-logo zijn marineblauw, zwart en oranje.

  • Donkerblauw — de kleur van betrouwbaarheid, rust, geweldige ervaring.
  • Oranje — warmte, huiselijkheid.
  • Zwart — vertrouwen in de toekomst, een krachtig fundament.

Logo Ashley Furniture HomeStore

Ashley’s titelbloklettertype is FF Scala Pro Bold.