Arash Logo

Arash Logo

Arash is een particuliere autofabrikant met een kleine staf. Het verscheen in 1999 en produceert sindsdien exclusieve supercars, sportwagens en hypercars. De oprichter is Arash Farboud, die een professioneel team heeft samengesteld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Newmarket, Suffolk County (VK).

Betekenis en geschiedenis

Arash Logo Geschiedenis

Aanvankelijk heette de groep gevormd door Arash Farboud Farboud Limited — naar de naam van de maker. Maar in 2004 onderging ze een rebranding, waarbij niet alleen het logo, maar ook de naam veranderde. De volledige naam is nu Arash Motor Company Ltd. Dat wil zeggen, de naam van de oprichter en eigenaar wordt als basis gebruikt. Deze innovatie bleef hangen en werd algemeen erkend.

Zoals het bedrijf zich positioneert, is het een klein team met grote overtuigingen. Daarom werkt de automaker het liefst met individuele en gedurfde klanten. Deze positie is te danken aan het feit dat Arash auto’s als exclusief beschouwt met een persoonlijk karakter en onderscheidende kenmerken. Het management hield vast aan deze visie tijdens de ontwikkeling en lancering van al hun succesvolle lijnen — allereerst AF8. Dit model weerspiegelt in feite de ervaring die is opgedaan tijdens de creatie van de Farboud GT en Farboud GTS. Ingenieurs probeerden alle erfenis van eerdere machines erin te concentreren.

Dat wil zeggen, het Britse bedrijf creëert iets tijdloos, belangrijks en puur persoonlijks. Daarom zijn de productievolumes erg klein, aangezien er slechts drie auto’s per jaar worden geproduceerd. De verkoopvolumes zijn ook onbeduidend: gedurende het hele bestaan ​​van het bedrijf heeft het slechts tachtig verkochte auto’s op zijn rekening staan, wat nogmaals hun exclusiviteit bevestigt.

Ondanks hun verlangen naar consistentie, veranderde het Arash-team eenmaal hun logo. Meer precies, ze verbeterde het door enkele details te corrigeren. Maar de essentie blijft hetzelfde. De behoefte aan een herontwerp werd geassocieerd met de naamsverandering van het bedrijf, aangezien de naam vanaf het begin op de motorkappen van hogesnelheidsauto’s pronkte. De geschiedenis van de identiteit van de fabrikant heeft twee logo’s.

1999 — 2006

Arash Logo 1999-2006

Het debuutembleem was gebaseerd op een schild. Het had een klassieke vorm — een brede bovenkant en een smalle onderkant, schuin gericht. De zijkanten waren niet recht, maar licht gebogen. Het schild had een dubbele rand: een zwart-grijze streep aan de buitenkant en een gele streep aan de binnenkant. Het logo bevatte de naam van de oprichter van het bedrijf en een duikarend. De vleugels van de vogel waren geheven om te klapperen, de staart was opgeblazen en de poten waren gestrekt in een poging om te landen. Het roofdier keek naar beneden, hoofd naar beneden.

De letters in de inscriptie waren breed, gelijkmatig, met minimale afrondingen bij de «R» en «S». De ontwerpers lieten de rest van de borden hoekig. Het woord «Arash» was in hoofdletters. De hoofdkleuren van het logo waren geeloranje en zwartgrijs. Ze pasten perfect in contrast, dus de geschilderde elementen zagen er apart uit. Bovendien had de badge een lichtflits, als uit een autoportierraam.

2006 — heden

Arash Logo 2006-vandaag

De ontwikkelaars hebben het embleem bijgewerkt en het schild vervangen door een verticaal trapezium met een enkele gele rand. Ze versterkten ook het verblindingseffect van het oppervlak, alsof het logo zich onder glas bevindt. De ontwerpers rekten het lettertype een beetje op en gaven de gele kleur een gedempte gouden tint.

Logo lettertype en kleuren

Arash Logo

Vanaf het allereerste begin was de identiteit van het automerk gebaseerd op het imago van een duikend roofdier. Na het herontwerp kreeg de vogel een andere kleur, maar behield zijn vorm: de ontwikkelaars veranderden er niets aan.

Logo Arash

Het logo is geschreven in een strakke groteske stijl. Alle letters zijn even hoog en breed. De «S» heeft diagonale sneden aan beide uiteinden. Het corporate palet omvat zwart en geel in verschillende tinten: grafiet, grijs, oranje, goud.