Airbnb Logo

Airbnb Logo

Airbnb is een online zoek- en verhuurservice voor woningen op korte termijn. Het dekkingsgebied is de hele wereld, dus het helpt reizigers comfortabel te blijven, zelfs in een onbekend dorp. Service opgericht door Brian Chesky, Joe Gebbia en Nathan Blecharzik. De lanceringsdatum van het project is het 2008e jaar. Het hoofdkantoor van het virtuele platform bevindt zich in San Francisco (VS).

Betekenis en geschiedenis

Airbnb Logo Geschiedenis

Het logo van een privébedrijf is opgebouwd rond de zin AirBed & Breakfast en is de afkorting. De dienst huisvestingsselectie had gedurende een korte periode slechts twee emblemen: debuut en actueel.

2008 — 2014

Airbnb Logo 2008-2014

De eerste versie van het logo bestond uit «opgeblazen» letters, alsof ze gevuld waren met lucht. Dit is met opzet gedaan, omdat een dergelijk ontwerp wordt geassocieerd met een zacht luchtbed, dat in de naam wordt genoemd. Kleine letters zijn blauw omcirkeld en zien er visueel uit als een handgeschreven opschrift. De lijnen zijn breed en vegen.

2014 — heden

Airbnb Logo 2014-vandaag

In 2014 vernieuwde het project zijn logo: het moderniseerde het, maakte het origineel en vulde het met semantische symbolen. In deze versie worden twee delen op gelijke voet gebruikt: grafisch en tekst. Links staat het icoon, rechts de naam. De stijl van de elementen is simpel, de achtergrond is wit.

Logo lettertype en kleuren

Airbnb Logo

Het bijgewerkte ontwerp is ontwikkeld door DesignStudio uit Londen (Groot-Brittannië). Deze versie vertegenwoordigt een gestileerde «A» die is samengesteld uit een combinatie van vier elementen, die elk een speciale betekenis hebben. Dit zijn met name mensen, plaatsen, liefde en in feite Airbnb zelf, die ze verenigen. Samen vormen ze een uniek en eenvoudig figuur, in de volksmond Belong Together genoemd.

Logo Airbnb

Het originele Airbnb-lettertype is eenvoudig en cursief, terwijl het moderne lettertype ingetogen en klassiek is. De letters op het embleem zijn gestroomlijnd, minimalistisch, schreefloos. Het kleurenschema is hetzelfde, om de visuele perceptie van de service niet te belemmeren. De debuutversie is gebaseerd op een combinatie van wit met lichtblauw, de huidige met rijk rood.