ADT Logo

ADT Logo

ADT loopt voorop op het gebied van beveiliging in zowel de echte als de virtuele wereld. Dit bedrijf werd opgericht in 1874. Aanvankelijk was de voornaamste bezigheid de telegraafhandel. Daarna ging ze verder met de productie van beveiligings- en brandalarmen. Het dienstenaanbod is nu veel breder: het omvat onder meer radiofrequentie-identificatie, toegangscontrole, videobewaking, cyberbeveiliging, koolmonoxidedetectie en nog veel meer. ADT heeft zijn hoofdkantoor in Florida en is eigendom van het in New York gevestigde Apollo Global Management.

Betekenis en geschiedenis

ADT Logo Geschiedenis

Het bedrijf bedient duizenden particuliere en zakelijke klanten, maar weinig mensen weten dat achter de eenvoudige naam en het onopvallende logo een verbazingwekkend verhaal schuilgaat dat deel uitmaakt van de biografie van een uitvinder genaamd Edward Augustin Calahan. Deze man vond de ticker-tape uit toen hij de belangrijkste telegraafoperator was bij Western Union. De tweede belangrijke ontdekking deed hij in 1870. Nadat hij een dief in zijn huis had ontdekt, vond Edward een telegraafwaarschuwingssysteem uit en verbond hij alle buren ermee.

Dit was het begin van de ADT Corporation, die na verloop van tijd zijn bedrijf volledig heroriënteerde om een ​​veilige omgeving te creëren in het echte leven en op internet. Haar eerste logo bevatte, net als het vorige, slechts twee elementen: hoofdletters tegen een eenvoudige geometrische vorm. Qua identiteit is de dienstverlener altijd consistent geweest en gedurfde experimenten vermeden.

1874 — jaren 50

American District Telegraph Logo 1874-1950

Oorspronkelijk zag het embleem eruit als een donkergrijze ronde ring met aan de binnenkant geschreven «ADT». Het was een afkorting voor de volledige naam van het bedrijf: American District Telegraph.

Jaren 50 — 1989

American District Telegraph Logo 1950-1989

In het midden van de vorige eeuw begon het bedrijf een vereenvoudigd woordmerk zonder ring te gebruiken. In de nieuwe versie leek de inscriptie op een monogram, omdat de «A» en «T» de «D» gedeeltelijk overlapten. Alle drie de letters waren vet en zwart.

1989 — heden

The ADT Corporation Logo 1989-vandaag

In 1989 maakten de ontwerpers het acroniem wit en plaatsten het in een blauwe rechthoek. Deze optie is tot op de dag van vandaag relevant.

2007 — 2017

The ADT Corporation Logo 2007-2017

Begin 2007 verwierf het bedrijf een volledig nieuw logo. De letters «ADT» bevonden zich in een donkerblauwe achthoek. Tegelijkertijd werden ze in een rechthoekig wit frame geplaatst en liep een andere witte lijn langs de binnencontour van de achthoek.

2017 — heden

The ADT Corporation Logo 2017-vandaag

Het laatste herontwerp heeft de afbeelding eenvoudiger en veelzijdiger gemaakt. De ontwerpers kozen voor een lichtere tint blauw en verwijderden de subtiele witte randen.

Logo lettertype en kleuren

ADT Logo

De achthoekige figuur met het woord «ADT» is het enige bedrijfsembleem. Het heeft het eenvoudigste ontwerp, behalve dat de letters op elkaar zijn geplaatst. Dit monogram dateert uit de jaren 50. en werd op verschillende manieren gebruikt: op een lege achtergrond of in een rechthoek. Nu heeft de achtergrond de vorm van een achthoek.

Een niet-standaard plaatsing van «A», «D» en «T» heeft geen invloed op de identificatie van lettertypen. Dit is mogelijk een herziene versie van het standaard schreefloze lettertype. De letters zijn vetgedrukt en proportioneel. Hun lijnen hebben dezelfde dikte.

Logo ADT

Het logo ziet eruit als een verkeersbord door de karakteristieke kleurencombinatie: de achthoek is getint in een heldere en frisse tint blauw (# 005DA9), en de afkorting is geheel wit (#FFFFFF). De eigenaren van ADT Corporation merkten dit kenmerk ook op en begonnen het embleem voor reclame te gebruiken door het op enkele palen aan de kant van de weg te plaatsen.