ADP Logo

ADP LogoHet motto «Always designing for people» is de essentie van ADP. Het bedrijf biedt nieuwe kansen door platforms te creëren waarmee elke professional zich kan concentreren op wat hij goed doet. Haar eerste missie was om de loonlijst te berekenen. Daarna kocht ze de leverancier DMS (Kerridge Computer Co. Ltd.), het elektronische betalingssysteem (Global Cash Card) en de eigenaar van het programma voor het beheer van consultants, aannemers en freelancers (WorkMarket). Dit heeft de reikwijdte van ADP aanzienlijk uitgebreid en heeft het geholpen om voet aan de grond te krijgen op de markt voor zakelijke dienstverlening.

Betekenis en geschiedenis

ADP Logo Geschiedenis

In de beginjaren stond het bedrijf bekend als Automatic Payrolls, Inc. Het verscheen onder deze naam in 1949 en bestond 12 jaar, totdat het zijn naam veranderde in Automatic Data Processing, Inc. In 1961 herzag de firma het hoofdgerecht. Ze schakelde over van handmatig geld tellen naar elektronisch — met behulp van computers en diverse apparatuur.

De wereldwijde rebranding had uiteraard gevolgen voor haar logo. Dit laatste benadrukt de integriteit van het handelsmerk en is een geregistreerd handelsmerk, zoals aangegeven door het ® -symbool, dat zich altijd in de rechter benedenhoek bevindt. De afkorting «ADP», afgeleid van de volledige naam van de organisatie, wordt als logo gebruikt. Het is een gemeenschappelijke identiteit voor al zijn divisies, inclusief dochterondernemingen, ADP Central Corporation, ADP East en ADP of North America.

Het is te vinden in programma’s, promotiemateriaal, documentatie, koopwaar, borden en verpakkingen. Het belangrijkste doel is om producten en diensten voor automatische gegevensverwerking te promoten en om een ​​holistische visuele perceptie van het merk en zijn submerken te behouden.

De softwareleverancier heeft gedetailleerde richtlijnen voor het gebruik van het logo. Volgens de goedgekeurde vereisten ziet het eruit als drie hoofdletters «ADP» die met elkaar zijn verbonden in de vorm van een monogram. Het is een geometrisch geverifieerd patroon dat bestaat uit rechte, onderbroken en afgeronde lijnen, diagonalen, hoeken en halve cirkels. De merknaam verenigt alle onderdelen van het bedrijf tot één geheel en symboliseert vooruitgang en betrouwbaarheid.

Logo lettertype en kleuren

ADP Logo

Blijkbaar hebben de ontwerpers geen lettertypen gebruikt omdat de letters zijn getekend. Maar vanuit een typografisch perspectief bekeken, zijn de letters grotesk. Tegelijkertijd heeft het binnenste deel van elk symbool een ongebruikelijke vorm: voor «A» ziet het eruit als een rechte hoek naar links gedraaid, terwijl het voor «D» en «P» eruit ziet als een halfovaal.

Logo ADP

In de officiële versie is de binnenruimte van de inscriptie wit. Buitenzijde en in-letter-elementen zijn rood. Zwart wordt in beperkte mate gebruikt en alleen bij het plaatsen van het logo op drukwerk. Inversie van het palet is mogelijk als de achtergrond donker is. In dit geval worden rood en wit omgekeerd, waardoor een geheel nieuwe visuele ervaring ontstaat. Het embleem is voorzien van de bedrijfskleur van het bedrijf: ADP Red (# D0271D). De handleiding voor automatische gegevensverwerking verbiedt echter het vervangen door andere tinten.