Absolut Logo

Absolut Logo

«Absolut is het vlaggenschip van het wodkamerk van Pernod Ricard. Absolut verscheen op de markt in 1879 en presenteert producten van het Zweedse bedrijf Vin & Sprit. Het is het derde grootste bedrijf dat alcoholische dranken produceert, na reuzen als Smirnoff en Bacardi Limited.

Betekenis en geschiedenis

Absolut Logo Geschiedenis

De fabrikant van alcoholische dranken vertrouwt op het erfgoed van het merk. Het bedrijf heeft het traditionele etiket verlaten om de vorm van de glasbak te benadrukken, die eruit ziet als een fles uit een Zweedse apotheek. Daarom ziet het Absolut-logo er uiterst minimalistisch uit.

De eerste versie van het merk bestaat uit drie regels van inscriptie. Bovenaan staat de naam van het merk, in het midden — de uitdrukking «Land van Zweden», en daaronder — het woord «Wodka». In de eerste en derde regel zijn de letters vetgedrukt en zonder schreven. De woordcombinatie, die zich in het midden bevindt, is afgebeeld in een elegant handgeschreven lettertype met een helling naar rechts. Het bedrijfspalet bestaat uit twee kleuren: blauw en zwart. Ze worden aangevuld met een witte achtergrond.

In 2014 besloten de eigenaren van het merk dat het logo al vrij beroemd is, dus hebben ze het logo vereenvoudigd tot één inscriptie «Absolut». Dit werd gedaan om het productaanbod uit te breiden zonder de oorspronkelijke strategie te wijzigen.

Logo Absolut

«Brand Union, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor het herontwerp, versterkte de iconische status van het merk. Het creëerde een eenvoudig maar stijlvol logo met een nieuw lettertype. Nu worden de letters heel strak geplaatst en verticaal uitgerekt.  De uitstekende randen van de letters in het nieuwe logo zijn versierd met korte, nauwelijks zichtbare schreven. Het woord «Absoluut» latend, benadrukten de ontwikkelaars de dualiteit ervan. Aan de ene kant betekent het iets oneindigs, maar aan de andere kant — iets wat al voltooid is.

Logo lettertype en kleuren

Absolut Logo

Het tekstlogo op de flessen wordt aangevuld met het originele merksymbool. Het lijkt op een klassieke ronde zeehond in vorm. In het midden van het grafische symbool staat Lars Olsson Smith, de beroemde maker van het merk Absolut. Hij was de eerste ter wereld die de rectificatiemethode voor het reinigen van alcoholische dranken gebruikte. Het portret is omgeven door een ring van inscripties «Zweden Wodka» en «Absoluut Sinds 1879.