ABC Logo

ABC Logo

ABC is een Amerikaanse omroep. Het werd in 1943 opgericht door Edward Nobel. Nu maakt het kanaal deel uit van de Disney-ABC Television Group en is het eigendom van The Walt Disney Company. Daarnaast is hij het jongste televisienetwerk van de Big Three in de Verenigde Staten en de op vier na oudste omroep ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in New York en het werkkantoor bevindt zich in Burbank, Californië.

Betekenis en geschiedenis

ABC Logo Geschiedenis

Wat is ABC?

ABC is een afkorting voor de American Broadcasting Company, die bestaat sinds 1943. Het is een commercieel televisienetwerk dat eigendom is van The Walt Disney Company.

Het begin van het bestaan ​​van dit netwerk gaat zelfs terug tot het jaar 1927, toen het nog een radiostation was als onderdeel van het NBC Blue Network. In 1942 werd de omroep gescheiden en een jaar later werd het een onafhankelijke zender. In 1945 kreeg ze een nieuwe naam en een persoonlijk logo, dat vaak veranderde. In 1948 stapte het bedrijf over van radio naar televisie.

1945 — 1952

ABC Logo 1945-1952

Het debuutlogo ziet er heel eenvoudig uit en bestaat alleen uit de naam van het bedrijf — American Broadcasting Company. De woorden zijn gerangschikt in drie niveaus en zijn klassiek geschreven: de eerste letters zijn hoofdletters, de rest is kleine letters.

1952 — 1953

ABC Logo 1952-1953

Deze optie heeft een korte periode geduurd en is vervangen. Maar toch is het legendarisch geworden, omdat het de basis heeft gelegd voor moderne logo’s die op basis daarvan zijn gemaakt. Dit is een ronde grijze badge met verschillende afwisselende zwart-witte randen. In het midden staat de verkorte bedrijfsnaam — «ABC».

1953 — 1956

ABC Logo 1953-1956

In 1953 kreeg het omroepnetwerk een nieuw logo op basis van het zegel van de Federal Communications Commission. De letters staan ​​in een rond schild dat is bekroond met een Amerikaanse zeearend met een ritssluiting in de snavel.

1956 — 1962

ABC Logo 1956-1962

Het herontwerp van die periode hangt samen met de overgang naar kleurenuitzendingen. Daarom is besloten de bestaande versie te herzien en te moderniseren. Het toont een grote kleine letter «a» met de letters «ABC» in het midden. Deze versie heeft de bijnaam «ABC Circle A».

1958 — 1962

ABC Logo 1958-1962

Op dit moment werd een tweedelig bord gebruikt. Op de eerste (links) stond de afkorting van de bedrijfsnaam, op de tweede (rechts) was de gedetailleerde naam.

1962 — heden

ABC Logo 1962-vandaag

Het jaar 1962 werd een mijlpaal in de geschiedenis van het embleem omdat graficus Paul Rand een ontwerp ontwikkelde dat het begin van het tijdperk van het ronde donkere logo markeerde met licht en kleine letters «abc». Het debuut van de nieuwe versie vond plaats op 19 oktober van hetzelfde jaar, maar het werd pas volgend voorjaar officieel goedgekeurd — in 1963, samen met een kleurenversie.

1988 — 2007

ABC Logo 1988-2007

Ontwerpers hebben het oorspronkelijke logo enigszins gewijzigd, zodat het zelfs bij kleine maten duidelijk blijft. Om dit te doen, werd de breedte van de letters iets verkleind en stopten ze met het samenvoegen op het scherm tot één witte vlek.

2007 — 2013

ABC Logo 2007-2013

Vóór de lancering van het volgende televisieseizoen keurde het netwerk een hele reeks branding goed. Veranderingen hadden ook betrekking op het embleem, dat een glanzende «metalen» achtergrond leek. Het nieuwe ontwerp is gemaakt door Troika Design Group.

2013 — 2021

ABC Logo 2013-2021

De stalen reflectie is uit het logo verwijderd, daarom kreeg de schijf een nieuw formaat. De auteur is Loyalkaspar, geïnspireerd door het werk van Paul Rand uit 1962.

2021 — heden

ABC Logo 2021-vandaag

ABC heeft de driedimensionaliteit van het logo gedumpt ten gunste van eenvoud en veelzijdigheid. Het is nu plat geworden, wat de typografie sterk heeft verbeterd. De terugkeer naar het traditionele embleem is ook een indicatie van een terugkeer naar de wortels, aangezien de algemene stijl die Paul Rand in 1962 creëerde, is behouden. En vanaf nu zijn er Heldane en GT America fonts in verschenen, die volgens de directie tijdloos, gewaagd en praktisch zijn.

De kleine letters binnen de grote «punt» zijn enigszins gecomprimeerd. Door deze reductie zijn ze beter leesbaar en duidelijk zichtbaar op elke achtergrond en op schermen van verschillende afmetingen. En de cirkels in de letterruimte dienen nu als basis voor nieuwe animatie van scherm-ID’s. Volgens vertegenwoordigers van het tv-bedrijf is hun logo grafisch flexibeler geworden, wat uiterst belangrijk is in het tijdperk van kleine schermen, waarop sommige ontwerpelementen, zoals driedimensionaliteit en verlopen, slecht worden weergegeven.

Logo lettertype en kleuren

ABC Logo

Met uitzondering van een korte periode zag de televisieservicebadge er altijd uit als een cirkel met een afkorting voor de bedrijfsnaam. Afhankelijk van de periode ontving hij een gecorrigeerd ontwerp om te voldoen aan de technische eisen van die tijd.

Logo ABC

Tot 1956 stonden de letters in hoofdletters en aangevuld met schreven. Toen kwam de kleine versie, die nog steeds in gebruik is. Het kleurenschema van het logo is meestal zwart en wit, maar in 1962 werd het diverser: «a» werd weergegeven in rood, «b» in blauw, «c» in groen. Maar de achtergrond is altijd donker gebleven.

Wat is het ABC-logo?

Het ABC-logo is een eenvoudige zwarte cirkel met drie kleine letters abc in het midden, wit geverfd. De letters zijn strak en gestroomlijnd. De auteur van deze versie is de ontwerper Paul Rand. Hij ontwikkelde het in 1961.

Waarom heeft ABC hun logo veranderd?

De logowijziging vond plaats in de zomer van 2021, toen het officieel werd gelanceerd op drie kanalen: Good Morning America, America This Morning en World News Now. De reden voor de wijziging is de noodzaak om het logo aan te passen aan digitale apparaten van verschillende formaten.

Waar stond ABC voor?

ABC is een acroniem voor American Broadcasting Company.

Wie is de eigenaar van ABC Nieuws?

ABC News is een nieuwstak van de American Broadcasting Company, die eigendom is van het commerciële bedrijf Walt Disney Television.