Hulk Logo

Hulk Logo

Hulk is een film over de gelijknamige superheld, die in 2003 op grote schaal werd uitgebracht. Dit is de eerste van twee lange actiefilms gebaseerd op Marvel’s Incredible Hulk-strips. Het vertelt de oorsprong van een monsterlijk alter ego van een wetenschapper genaamd Robert Bruce Banner. Volgens de plot van de film verandert hij in een groen wezen door een mislukt experiment in het laboratorium, en niet door de explosie van een stralingsbom, zoals in het origineel het geval was. Transformaties vinden plaats wanneer een natuurkundige woedend is, waar de slogan «Don’t Make Him Angry» aan gerelateerd is.

Betekenis en geschiedenis

Hulk Logo Geschiedenis

De film Hulk ging medio juni 2003 in première. Het werd voorafgegaan door talrijke geschillen en pogingen om het script te herschrijven, wat enkele jaren in beslag nam. Hierdoor werd de start van het filmen constant uitgesteld. De resulterende plot omvatte gebeurtenissen uit eerdere telescripts en elementen uit de strips. Een van de hoofdonderwerpen was het probleem van ouders en kinderen.

Ook de samenstelling van het team veranderde voortdurend. Ten slotte kreeg Ang Lee de positie van regisseur. Een vermoeiend werk van drie jaar aan Hulk dwong hem zijn levensprioriteiten te heroverwegen. Na de release kreeg de film lovende kritieken, waardoor Lee voorgoed stopte met regisseren. Alleen zijn vader kon hem ervan weerhouden.

Hoewel Hulk het goed deed aan de kassa, wordt deze creatieve remake als een flop beschouwd. Er werd veel van hem verwacht, zoals van elke blockbuster met een groot budget en CGI. Maar het publiek hield niet van de inconsistentie van de plot. Ze begrepen niet wie de hoofdpersoon was: een schurk, een redder van de wereld, of beide. Tegelijkertijd leek het gigantische groene monster met verminderde intelligentie een nep en mollig boerenkinkel. En zelfs zijn enorme sprongen leken onrealistisch. Misschien lag de reden in de zwakke speciale effecten, omdat de mutant een CGI-wezen was dat met computerprogramma’s was gemaakt. Niet iedereen hield ook van familiedrama’s — velen vonden deze verhaallijn de aandacht onwaardig.

Zelfs de marketing leek tegen de Hulk te spelen. Universal heeft 150 merchandise ontworpen met het logo van de film. Het waren er te veel, dus grapte Ang Lee dat de filmstudio nu alle groene artikelen verkoopt. Voor het eerst verscheen het tekstteken van de film op de poster. Het bevat een 3D-opschrift «HULK» met een zwart en groen verloop en glanzende contouren. Door de brede zijvlakken lijken de letters volumineus. In de geanimeerde versie gloeit het woord fel, met het oog van een mutant op het oppervlak. Er is ook een volledig zwarte versie met een giftige groene rand.

Naast het woordmerk is er een embleem met een groene vuist. Hulk Hands is een op zichzelf staand merk dat in 2003 is ontstaan ​​uit de franchise, toen Toy Biz begon met het maken van groot groen handspeelgoed. Dit werd gedaan om een ​​film over een gemuteerde wetenschapper met de bijnaam Hulk populair te maken. Voor zover bekend had de hoofdpersoon geen onderscheidende kenmerken: geen hamer, geen schild, geen speciale wapens. Daarom concentreerden de ontwerpers zich op zijn fysieke kracht en drukten deze uit in krachtige vuisten. In het logo zijn de vingers strak gebald, als bij een slag. De hand zelf en het ringvormige frame zijn groen geverfd, terwijl de contouren en het binnenste deel van de cirkel waar de tekening is geplaatst, zwart zijn gemaakt.

Logo lettertype en kleuren

Hulk Logo

Er is een speciaal lettertype gemaakt voor het woord «HULK», dat doet denken aan het feit dat de film gerelateerd is aan de strips. De letters zijn opgebouwd uit brede strepen en hebben een driedimensionale vorm. Een enigszins vergelijkbaar lettertype heet Banjin.

Logo Hulk

De hoofdkleur is groen in verschillende tinten. Het weerspiegelt het uiterlijk van de mutant waarin de wetenschapper verandert. Op het logo wordt het groene gamma gecompenseerd door een zwart verloop.