Aaron’s Logo

Aaron’s Logo

Aaron’s is een particulier verhuur- en installatiebedrijf voor huishoudelijke artikelen en elektronica voor Noord-Amerikanen. Het bedrijf en zijn franchisenemers verkopen goederen via een online platform en in 1.300 winkels in de Verenigde Staten en Canada. Het bedrijf levert jaarlijks tot $ 4 miljard aan inkomsten op.

Betekenis en geschiedenis

Aaron’s Logo Geschiedenis

Wat is Aaron’s?

Leasemaatschappij voor de verkoop van consumptiegoederen. Het heeft winkels in Canada en 47 van de 50 Amerikaanse staten. Bestaat sinds 1955. De activa van het bedrijf bedragen meer dan 3 miljard dollar. De president van Aaron is Stephen Olsen.

Aarons (oorspronkelijk Aaron Rents) is opgericht door en eigendom van de ondernemende salesmanager Charles Loudermilk. Hij noemde het bedrijf op basis van de overwegingen van de beginletters «Aa», die de eerste posities in de directory’s zullen opleveren. Het bedrijf ontwikkelde zich in de verhuur van meubels, onroerend goed, auto’s, huishoudelijke en kantoorapparatuur. Sinds 1982 begon de zakenman de aandelen van het bedrijf te verkopen en behield hij 42%. Loudermilk zit momenteel in de Raad van Bestuur. Hij werd als president opgevolgd door Steven Olsen.

Word bedrijfslogo (bedrijfsnaam). Sinds het begin is het visuele teken slechts één keer gecorrigeerd, en dan slechts in geringe mate.

Oud

Aaron’s Oud Logo

Voor het Aäron-embleem zijn blauwe letters van de naam gekozen, rustend op een wit kussen met een dubbele buitenomtrek: blauw en bruingroen. Het logo werd rond 2010 geïntroduceerd nadat Aaron Rent werd omgedoopt tot Aaron’s.

De witte «kussenwolk» is een symbool van de droom die het merk helpt te realiseren, en de dubbele contour is een indicator van de speciale bescherming van zijn klanten tegen de tegenslagen van het leven. Het aanbod van het bedrijf is gunstig voor diegenen die om bepaalde redenen geen gebruik kunnen maken van bankleningen. Dankzij Aarons kunnen ze zich nieuwe dingen veroorloven. Naast het verkoopaanbod heeft het bedrijf een fonds dat investeert in de toekomst van arme meisjes en jongens (BGCA’s) in de gemeenschappen waar de verkooppunten zich bevinden. Zo beschermt Aarons letterlijk de toekomst van het land en helpt hij gezinnen.

Nieuw

Aaron’s Nieuw Logo

In 2020 is de holding gesplitst in PROG Holdings, Inc (consumentenleningen en leasing) en The Aaron’s Company (verhuur, meubelproductie en internetplatform).

Voor het nieuwe embleem is gekozen voor de lichte kleur van de letters en is de donkere zware omtreklijn verwijderd. Hierdoor is het logo luchtiger en moderner geworden.

Onder de naam van het bedrijf worden de belangrijkste principes aangegeven: «Easy, beautiful, betaalbaar»:

  • Gemakkelijk. Kopen en huren bij Aarons is eenvoudig. Het volstaat om iets op de site of in de winkel te kiezen en het wordt bij de koper thuis afgeleverd.
  • Beschikbaar. Je hebt geen groot bedrag nodig om te beginnen, dus het aanbod is beschikbaar voor 50% van de gezinnen met een laag inkomen.
  • Mooi. Het bedrijf verkoopt hoogwaardige en mooie spullen van bekende merken. Daarnaast is het netwerk begonnen met het updaten van winkels en het openen van winkels zoals GenNext, met meer presentabele en handige verkoopruimten. Begin 2022 zijn dat er al 100.

Aaron’s helpt gezinnen met een laag inkomen toegang te krijgen tot de voordelen van de beschaving en een waardig leven te leiden. Het is deze boodschap die het logo uitdraagt.

Logo lettertype en kleuren

Aaron’s Logo

De kleur van het moderne logo is licht hemelsblauw op een witte achtergrond. Het creëert een associatie met lichtheid, eenvoud en schoonheid, die de uitdrukking zijn van de essentie van het voorstel en de principes van Aarons werk.

  • Lichtblauw — de belichaming van de droom van kopers, de mogelijkheid om de levensstandaard te verhogen.
  • Wit — eerlijke voorwaarden, transparantie van het aanbod.
  • Het oude logo had een dubbele bescherming van het opschrift.
  • De blauwe omlijning is een aanduiding van ervaring, de juiste keuze en kwaliteitsontwikkelingen. Huren helpt gebruikers erachter te komen of iets bij hen past, of het handig is en het perfecte voor zichzelf te kiezen. In de prijslijst staan ​​hoogwaardige en bewezen dingen, de beste ontwikkelingen.
  • De moeraskleur van de buitenrand is een combinatie van levensschakeringen (groen), alledaags leven (bruin), standvastigheid en betrouwbaarheid (grijs). Hun mix zegt dat Aaron’s de levensomstandigheden van zijn gebruikers beschermt en verbetert. Ze is een betrouwbare partner.

Logo Aaron’s

Het lettertype van het oude en nieuwe logo is hetzelfde — Futura Pro Extra Bold.