2K Logo

2K Games Logo

2K produceert sinds 2005 videogames en is eigendom van een groter Amerikaans bedrijf, Take-Two Interactive. Het werd opgericht toen de houdstermaatschappij die het bezit Visual Concepts Entertainment kocht en er een dochteronderneming van maakte. Het hoofdkantoor is gevestigd in Novato en daarvoor was het gevestigd in New York, vanwaar het na een brand moest verhuizen.

Betekenis en geschiedenis

2K Logo Geschiedenis

Het uitgeverslabel is vernoemd naar de 2K-sportgames die zijn ontwikkeld door Visual Concepts. Dat wil zeggen, de 2K-franchise verscheen lang geleden, maar werd onderdeel van Take-Two Interactive en werd pas in 2005 een onafhankelijke uitgever. Het was gebaseerd op WWE 2K (worstelsimulator) en NBA 2K (basketbalsimulator), die debuteerde in respectievelijk 2000 en 1999.

Toen Take-Two Interactive de intellectuele eigendomsrechten van de franchise verwierf, maakte het er een label van met twee sublabels: 2K Sports (sportgames) en 2K Games (andere genres). Daarna kregen ze gezelschap van 2K Play (casual videogames), waardoor de divisie Cat Daddy Games en Global Star Software kon overnemen.

De logo’s van alle drie de structuren hebben een gemeenschappelijk element — een rood parallellogram met een wit monogram erin. Dit is het kenmerk van 2K, dat het in 2005 ontving en het sindsdien nooit heeft veranderd. Het is gedeeltelijk vergelijkbaar met de emblemen van de WWE 2K- en NBA 2K-serie: het is duidelijk dat de rode kleur en het minimalistische ontwerp ervan zijn overgenomen. Maar de ontwikkelaars hebben het uiterlijk van de inscriptie gemoderniseerd, niet door een eenvoudige éénregelige vorm te gebruiken, maar een complexe met verbonden karakters.

Het onderste deel van het cijfer «2» en de bovenkant van de letter «K» versmelten met elkaar en vormen een gestileerd monogram. Bovendien ziet dit element eruit als een opening in een rood parallellogram met afgeronde hoeken. Deze indruk wordt gecreëerd door het effect van negatieve ruimte, wanneer het object zelf niet is geverfd en de contouren worden gevormd door een donkere omringende achtergrond. Een niet-standaard ontwerptechniek vestigt de aandacht op de naam van het label.

Logo lettertype en kleuren

2K Logo

De uitgever en distributeur van games is consistent: het logo is nooit veranderd en is altijd hetzelfde gebleven als toen het bedrijf werd opgericht. Het weerspiegelt de naam 2K, die de aandacht trekt met zijn ongebruikelijke rangschikking van symbolen. Het nummer staat bovenaan en de letter staat onderaan — zodat ze elkaar op één punt raken. Tegelijkertijd versmelten ze en vormen ze een enkele figuur, die een continue beweging symboliseert.

Dezelfde dynamiek komt tot uiting in het schuine type, de afgeronde hoeken en de afgeschuinde zijkanten van de vierhoek. De kenmerkende, gestroomlijnde, geometrische vorm benadrukt de snelheid en precisie die de kern vormen van sportvideogames.

Het logo toont een gestileerde bedrijfsnaam en bevat geen extra opschriften meer. «2K» is ontworpen in de vorm van een eenvoudig monogram, waarbij een cijfer en een letter op één punt zijn verbonden en een rechte hoek vormen met hun gemeenschappelijke zijden. Het is duidelijk dat de ontwerpers tekens uit een vetgedrukt, cursief schreefloos lettertype gebruikten.

Logo 2K

De kleuren zijn speciaal geselecteerd om contrast te creëren. De witte letters zijn duidelijk zichtbaar tegen de achtergrond van een felrood parallellogram. Trouwens, in grotesk lettertype en kleurenpalet komt het handelsmerk van het 2K-uitgeverijlabel overeen met de emblemen van de NBA 2K- en WWE 2K-sportgameseries.