Toys «R» Us Logo

Toys R Us Logo

Toys «R» Us is een wereldwijde speelgoed- en kinderwinkelketen met een enorm assortiment aan producten. Ze verkocht ze vroeger aan meer dan 1.500 verkooppunten wereldwijd. Maar na 65 jaar onafgebroken activiteit stond het bedrijf op de rand van het faillissement en kwam het er pas in 2018 uit, hoewel het nooit werd gelanceerd. Het wordt nu exclusief via internet gedistribueerd en is eigendom van Tru Kids Corporation, dat op zijn beurt eigendom is van WHP Global. Het hoofdkantoor is gevestigd in Parsippany-Troy Hills, New Jersey.

Betekenis en geschiedenis

Toys R Us Logo Geschiedenis

Dit handelsmerk is gemaakt door de Amerikaanse ondernemer Charles Lazarus. Haar eerste winkels werden geopend in Washington, D.C., toen hun belangrijkste productlijn kindermeubels was. De voornaam van de keten was Children’s Bargaintown. Er waren veel kopers en de vraag naar producten was hoog, aangezien deze viel op de naoorlogse babyboom in de Verenigde Staten.

Een paar jaar later veranderde de eigenaar van het merk van focus: hij begon alleen speelgoed te verkopen. De allereerste winkel genaamd Toys «R» Us verscheen in Rockville, Maryland. Dit gebeurde in 1957. Lazarus ontwierp er ook zelf het embleem voor, gestileerd als kinderletters: hij draaide bewust de «R» om het te laten lijken alsof het blokletters waren die door een kind waren «getekend». Bovendien veranderde het merk meerdere keren van eigenaar en ging het (volgens experts) failliet vanwege de wens voor promoties om de opkomst te vergroten. Met de aankondiging van een 24-uurs speelgoedverkoop, was het bedrijf genoodzaakt nieuwe medewerkers aan te nemen om de toegenomen werkdruk aan te kunnen.

Maar gedurende deze tijd sloot ze haar winkels in bijna alle markten, waardoor er maar een paar open bleven. In 2019 probeerde de nieuwe eigenaar hem nieuw leven in te blazen, maar door de uitbraak van het coronavirus lukte dat ook niet. In de nabije toekomst (in 2022) zullen meer dan 400 Toys «R» Us-kinderwinkels worden geopend in Noord-Amerika, wat werd aangekondigd in de late zomer van 2021. Momenteel bestaat het commerciële centrum alleen in de internetruimte en handelt het over de hele wereld op het Amazon-platform.

In de lange jaren van haar bestaan ​​heeft de kinderwinkelketen tien logo’s veranderd. De eerste versies werden onderworpen aan kardinale veranderingen. Latere versies ondergingen een kleine aanpassing van dezelfde elementen en bleven vrijwel ongewijzigd.

1948 — 1957

Children's Discount Supermarts-Supermarkets Logo 1948-1957

Het debuutlogo was eenvoudig en was een banner. Het bord stond boven de ingang en bestond uit vette rode letters. Ze bevonden zich boven de blauwe actielijn met mooie kortingen. De woordcombinatie «Children’s Supermart» had een ongelijke hoogte: de centrale karakters waren korter dan de zijkanten, dus de inscriptie leek op een boog.

1957 — 1967

Children's Discount Supermarts-Supermarkets Logo 1957-1967

In 1957 vond de legendarische overgang naar de huidige versie plaats: toen verscheen de eerste regel, die later de naam van het handelsmerk werd. Een ander belangrijk beeld kwam naar voren — een mascotte genaamd Geoffrey de Giraf, die de iconische uitdrukking over speelgoed uitsprak. Niet minder belangrijke innovatie waren de gespiegelde letters «R» in alle woorden. Het embleem was monochroom en zag eruit als afzonderlijke fragmenten die in één ruimte waren samengevoegd.

1967 — 1969

Toys R Us! Logo 1967-1969

 

 

De winkelketen werd officieel omgedoopt tot Toys «R» Us. De naam was geschreven op een lange vrachtwagen die werd bestuurd door een mascotte van een giraf. Tegelijkertijd werd het logo kleurrijk: het dier kreeg een natuurlijke oranje kleur met zwarte vlekken, de cabine werd rood geverfd en het busje werd lichtbeige geverfd. Maar het opschrift bleek het kleurrijkst: het bestond uit paarse, blauwe, groene, gele bubbelvormige letters.

1969 — 1972

Toys R Us! Logo 1969-1972

Slechts een fragment van een lange trailer bleef op het embleem, dat de ontwerpers zwart maakten, waardoor de tekst erop er contrastrijker uitzag. Bovendien hielden de ontwikkelaars de beugels op de omgekeerde «R» en maakten ze iets langer, zodat ze leken op de handen van een kind dat in een vlaag van vreugde werd opgewekt bij het zien van tal van speelgoed. Deze interpretatie weergalmde perfect de merknaam. Onderaan verscheen de slogan «The Children’s Bargain Town!» in cursief cursief.

1972 — 1976

Toys R Us! Logo 1972-1976

In die periode werden voor het eerst de extra elementen verwijderd. De ontwerpers hielden alleen de uitdrukking «Toys «R» Us» op een effen witte achtergrond. Ze voegden zachtheid toe aan de letters. Tegelijkertijd werden de symbolen iets rechtgetrokken in vergelijking met de inscripties in eerdere versies.

1976 — 1980

Toys R Us Logo 1976-1980

In 1976 verdween het uitroepteken van het embleem en werden de letters gekleurd. «T» en «R» werden blauw geverfd, «O» kreeg donkerbeige, «Y» en «U» — olijfgroen, beide «S» — bordeaux. De bolvorm van de karakters is behouden gebleven.

1980 — 1986

Toys R Us Logo 1980-1986

De kinderwinkelketen heeft een heel fel logo aangenomen. Elke letter werd in een aparte kleur geschilderd. De ontwerpers maakten de «T» rood, de «O» geel, de «Y» en de laatste «S» blauw, de «R» groen, de «U» oranje en nog een «S» donkerroze.

1986 — 1999

Toys R Us Logo 1986-1999

De ontwikkelaars pakten opnieuw een ander kleurenschema op en veranderden het palet van letters enigszins. Deze keer waren de «T» en de laatste «S» donkerrood, de «O» oranje, de «Y» en «U» groen, de centrale «S» donkerroze, de «R» geel.

1999 — 2007

Toys R Us Logo 1999-2007

In 1999 verscheen een grafisch teken in het embleem — een donkerblauwe ster met vijf stralen. Het werd gecombineerd met de letter «R» en diende als achtergrond ervoor.

2007-heden

Toys R Us Logo 2007

Op dit moment hanteert het kinderspeelgoedmerk een aangepast logo. De ontwerpers namen de vorige versie als basis en brachten het kleurenschema over naar het pastelspectrum. Bovendien hebben ze de «R» vergroot, waardoor deze veel groter is dan de andere. Nu is in het midden een miniatuur witte ster: het is een opening tussen de letters. Sommige karakters zijn hervormd.

Logo lettertype en kleuren

Logo Toys R Us

Het winkellogo wordt gedomineerd door tekst. Dit komt door het feit dat hij een bord met de naam nodig heeft, zodat het niet alleen de aandacht trekt, maar ook andere functies vervult. Het diende bijvoorbeeld als advertentie, herkenningsteken, informatie-element, waarmee het nog steeds uitstekend werk doet. Letters vanaf het begin waren in hoofdletters. Onlangs verscheen een grafische afbeelding in de vorm van een kleine ster. Toegegeven, de rol van het bedrijfssymbool werd lange tijd gespeeld door de gedraaide «R», die doet denken aan de Cyrillische «I».

De speelgoed- en kinderwinkel koos voor zijn naam voor een springend lettertype. Het brengt kinderachtige capriolen en opgewektheid over. Dit is het zogenaamde bubbellettertype — glad, gestroomlijnd, breed, alsof het opgeblazen is. Het brengt een element van spel en dynamiek.

Toys R Us Logo

 

 

Om de vrolijke sfeer van het logo te behouden, koos het bedrijf voor felle kleuren. Haar kleurenschema wordt gedomineerd door rood, donkerroze, groen, geel, oranje, blauw. Maar vroege versies zijn gemaakt in een ingetogen monochroom palet.