Spectrum Logo

Spectrum LogoSpectrum (volledige versie — Charter Spectrum) is een Amerikaanse provider, voorheen een onderneming van Charter Communications. Het biedt consumenten en bedrijven een scala aan draadloze en vaste telefoniediensten. Tevens verantwoordelijk voor de internetverbinding en kabeltelevisie. Het bedrijf is officieel opgericht in de zomer van 1999, maar kreeg zijn huidige naam in het najaar van 2013. Het hoofdkantoor van de firma is gevestigd in Stamford, Connecticut (VS).

Betekenis en geschiedenis

Spectrum Logo Geschiedenis

Hoewel de officiële datum voor de opkomst van Spectrum wordt beschouwd als het einde van de jaren 90, verscheen dit project veel eerder — in 1995. Dat jaar lanceerde Time Warner Cable voor het eerst wat de Road Runner zou worden. Vervolgens kreeg het bedrijf een aantal namen en ging het van de ene rechtsvorm naar de andere. Dus slaagde ze erin de Southern Tier On-Line Community, LineRunner, Road Runner High Speed ​​Online te bezoeken.

Al die tijd is de service uitgebreid, vestigingen geopend, services toegevoegd, verbeterd en de technische vooruitgang gevolgd. Ook veranderde ze de huisstijl — en soms radicaal — samen met de naam aan haar eigen afdeling overgelaten. Als gevolg hiervan fuseerde het bedrijf in 2016 met Bright House Networks en Time Warner Cable en werd het wat het op dit moment is. Om verwarring te voorkomen, koos ze een afgekorte naam — Spectrum, en gebruikte die als basis voor haar persoonlijke logo. Vanwege de recente rebranding heeft ze nog steeds één individueel cijfer.

De huidige optie is de enige, afgezien van enkele wijzigingen die zijn doorgevoerd in de kinderopvang. Het bevat alleen de naam van de provider, uitgevoerd in afgeronde symbolen van het groteske type. De nadruk op de tekst werd specifiek gelegd om ten eerste sneller door gebruikers te worden onthouden, ten tweede om een ​​advertentie voor onze eigen service te worden en ten derde om brede bekendheid te krijgen. Al deze taken worden perfect op elkaar afgestemd door het embleem van de telecommunicatiedienst.

Rechts van de inscriptie staat een blauwe gelijkbenige driehoek. Het heeft een dubbele functie: het wordt gebruikt als een aanwijzer en geeft een knop op de afstandsbediening van de tv aan met de optie om naar het volgende kanaal te gaan, evenals een pictogram om een ​​video te starten. Een van de zijkanten van de geometrische figuur komt overeen met de hoogte van het aangrenzende been «m». Bovendien is de opening ertussen hetzelfde als tussen de letters. «S» wordt met een hoofdletter geschreven, de rest in kleine letters.

Logo lettertype en kleuren

Spectrum Logo

Voor het logo kozen de ontwikkelaars voor het lettertype Harabara Mais, zodat de gebogen, gestroomlijnde letters eruitzien als stukjes draad. Ze zijn glad, afgerond, schreefloos. Beide helften van de «S» zijn uitgebalanceerd in grootte en configuratie. “T” heeft geen onderste element, de helft van de dwarsbalk is afgesneden (aan de linkerkant). De kleine letters «m», «u», «r» zijn visueel verenigd — ze zien eruit alsof ze fragmenten van elkaar zijn. De letters «c» en «e» zijn ook zo gelijk mogelijk gemaakt: het enige verschil tussen hen is in de centrale balk, maar verder zijn ze identiek. Poten «p» en «t» zijn iets schuin afgesneden.

Logo Spectrum

Het palet van het woord «Spectrum» is ingetogen, metallic grijs, wat heel correct is, aangezien het bedrijf puur technisch is. Het grafische gedeelte is hemelsblauw, dus de driehoek ziet er pakkend uit en valt duidelijk op naast de lange bedrijfsnaam. De achtergrondkleur is wit. Volgens de algemeen aanvaarde codering gebruikt het logo de tinten Sonic Silver (# 787878) en Sea Blue (# 00629B).