ServiceNow Logo

ServiceNow Logo

ServiceNow is een IT-bedrijf uit de VS dat software maakt voor cloud computing. Het introduceert producten die ondernemers helpen bij het controleren en beheren van digitale processen in de bedrijfsvoering. Volgens Forbes magazine 2018 is deze softwaredienst de nummer één onder innovatieve organisaties en biedt het klanten de beste oplossingen met maximale bescherming tegen hacking. Het jaar van oprichting is 2003. Oprichter — Fred Luddy. Het hoofdkantoor is gevestigd in Santa Clara, Californië.

Betekenis en geschiedenis

ServiceNow Logo Geschiedenis

Aan het begin van zijn carrière heette het digitale bedrijf Glidesoft en had het de status van een bedrijf. Het werd geopend door een voormalig werknemer van Peregrine Systems en Remedy Corporation, waar hij eerder het hoofd van de technologieafdeling was. Bovendien was Luddy een toonaangevende specialist en bezig met bedrijfssoftware. Toen dacht hij erover om zijn activiteiten voort te zetten en richtte in San Diego een eigen organisatie op met hetzelfde dienstenaanbod als Peregrine Systems, dat toen al verdwenen was.

Aanvankelijk werkte de oprichter zelfstandig, zowel het hoofd als de enige werknemer. In 2005 nodigde hij vijf mensen uit, waardoor de winst van het softwarebedrijf enorm toenam. Tegelijkertijd trok het hoofd 2,5 miljoen dollar aan. De financiering kwam van JMI Equity. Na de groei van digitale producten besloot de eigenaar van het bedrijf een nieuwe naam te geven en het ServiceNow te hernoemen. Dit gebeurde in 2006. En in 2007 boekte het innovatieplatform een ​​recordwinst van $13 miljoen. Tegelijkertijd opende de organisatie een kantoor in Silicon Valley.

In 2011 had het IT-bedrijf verschillende afdelingen met 275 medewerkers. Ze waren in San Diego, Londen, Atlanta, Chicago, Frankfurt en New York. De softwareservice activeerde ook een partnerschap met Accenture, dat 100 consultants in ServiceNow had. In 2012 ging de organisatie naar de beurs en verhuisde het hoofdkantoor naar Santa Clara, met behoud van het originele embleem. Het logo heeft slechts één transformatie ondergaan. Maar ondanks de herinrichting bleef hij in dezelfde stijl.

2013 — 2018

ServiceNow Logo 2013-2018

Op het moment dat ze een digitaal bedrijf opende, gaf de eigenaar haar een individueel logo in de vorm van een tekstsymbool met een grafisch element erin. Het visuele identiteitsteken was de volledige naam van de softwaregroep, op één regel. De letters waren in kleine letters en bestonden uit twee stammen van verschillende stijlen: het woord «Service» werd getypt in dunne schreefloze letters en «Now» in vet.

Het tweede deel van de naam bevatte een startknop vermomd als een «O». Het was een open ring, bovenaan onderbroken door een korte verticale streep. Bovendien hebben de ontwerpers beide helften van de kleur afgebakend door ze in grijs en rood te schilderen.

2018 – heden

ServiceNow Logo 2018

In de moderne versie is het logopalet veranderd in grijsgroen. En alleen de letter «O» bleef geselecteerd. Ze veranderde ook van vorm en veranderde van een «knoop»-begin in een brede ring met een inkeping aan de onderkant. Andere tekens zijn ook vet geworden. De ontwikkelaars hebben ze omgezet in kleine letters en rechte lijnen toegevoegd aan de snede, terwijl ze voorheen afgeronde uiteinden hadden.

Logo lettertype en kleuren

ServiceNow Logo

Ondanks de wijziging behield het logo zijn oorspronkelijke stijl: een strikte inscriptie op één regel. De ontwerpers besteedden speciale aandacht aan het lettertype en brachten de betekenis en het concept van het softwarebedrijf erdoor over. En het bestaat uit bruikbaarheid, minimalisme, een zakelijke benadering, het belangrijkste proeven en irrelevante details afsnijden.

Logo ServiceNow

Het ServiceNow-platform heeft voor het embleem gekozen voor een eenvoudig en duidelijk lettertype uit de Arial-familie. Dankzij vloeiende schreefloze letters is het zelfs in een vluchtige blik duidelijk zichtbaar en gemakkelijk te lezen. Het corporate palette is gebaseerd op een combinatie van donkere en lichte kleuren. Vroeger waren ze grijs en rood, nu zijn ze donkergroen (nog dichter bij grafiet) en turkoois.