Pure Romance is een Amerikaans multi-level marketing netwerkbedrijf. Ze is gespecialiseerd in de verkoop van producten voor volwassenen, waaronder seksspeeltjes. Haar activiteiten bestrijken voornamelijk Noord-Amerika, Afrika, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland. De oprichter van het merk is Patty Brisben, een voormalig kinderassistente. Het jaar van herkomst is 1993. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cincinnati, Ohio.
Betekenis en geschiedenis
De geschiedenis van dit merk begon in Loveland, toen Brisben een klein bedrijf opende met de naam Slumber Parties. Het omvatte verschillende distributeurs die onder contract massageoliën, lotions en seksspeeltjes verkochten. In 2000 bedroeg het inkomen van het bedrijf bijna 2 miljoen dollar. Er werkten toen constant zes mensen.
Na verloop van tijd trad de zoon van Chris Cicchinell toe tot het bedrijf van de moeder. Hij haalde haar over om het werkterrein uit te breiden en het bedrijf uit de ene staat en vervolgens het land uit te halen. Deze periode was een keerpunt voor het merk, want na drie jaar was het goed bekend in 46 Amerikaanse staten, steeg het aantal werknemers tot 3.500 en steeg de omzet tot $ 30 miljoen per jaar. Tegelijkertijd kreeg de winkelketen de naam Pure Romance.
In 2011 heeft het merk de aandacht getrokken van grote continenten als Afrika en Australië. De winst was 100 miljoen dollar, het aantal consultants bereikte 75.000 mensen. Een ongekende sprong in de populariteit van het netwerk van intieme goederen werd beïnvloed door de publicatie van de roman 50 Shades of Grey. In 2014 kocht het bedrijf rivaliserende Slumber Party en verhuisde het hoofdkantoor naar Cincinnati. Twee jaar later nam ze het commerciële netwerk Passion Party over, dat soortgelijke producten verkocht.
De visuele identiteitsbadge was vanaf het begin romantisch en paste perfect bij de naam van de winkel. Na de consolidatie van het bedrijf en de overdracht van het hoofdkantoor, heeft de organisatie het logo opnieuw ontworpen, maar de wijzigingen waren klein. Dit komt door de wijdverbreide populariteit van het merk, gebouwd op het principe van netwerkmarketing: het was bekend onder het oorspronkelijke logo, dus het wilde geen erkenning verliezen.
Oud
Aanvankelijk was het een klein grafisch icoon zonder tekst, bestaande uit een enkel element — een zacht fuchsia lint. Het was in één slag afgebeeld en had de vorm van een hart met een open basis. Hoewel de scherpe uiteinden elkaar niet bereikten, maar dankzij de schaduwen en zacht gebogen lijnen, was duidelijk zichtbaar dat dit het hart was dat geliefden meestal tekenen. De roze kleur had gradiëntovergangen van donker naar licht, waardoor de streep bochtig leek. De linkerkant was iets lager dan de rechterkant, wat wijst op lichte nalatigheid.
Nieuw
Na de uitbreiding van het bedrijf en de verhuizing naar een andere stad, werd het handelsmerk opnieuw ontworpen. Het embleem kreeg een soortgelijk ontwerp, maar in een moderne interpretatie, omdat in die tijd 2D-graphics in zwang waren — eenvoudiger te lezen en gemakkelijker om goederen te labelen. Het visuele identiteitsteken van het nieuwe formaat zag er beter uit op alle reclamemedia. Het heeft nog steeds hetzelfde lint, gebogen in de vorm van een romantisch hart. Alleen heeft het nu een dunne witte lijn die langs de rand loopt en het centrale beeld in vier onevenredige segmenten verdeelt.
Onderaan is een inscriptie toegevoegd — de naam van de winkelketen. Het bestaat uit hoofdletters. Het lettertype is grotesk, maar met een nauwelijks merkbare verlenging aan de uiteinden van de poten, wat visueel stabiliteit toevoegt. De ruimte tussen de letters is breed, waardoor het logo ondanks de dunne lijnen goed leesbaar is. Zowel de tekst als het grafische bord zijn in dezelfde toon gekleurd.
Logo lettertype en kleuren
De merkidentiteit van Pure Romance is in harmonie met de naam: de lijnen zijn glad, glad, schoon, met een romantische twist en een hartvormig beeld. Hoewel de inscriptie met zijn scherpte een beetje uit deze stijl is, voegt het dynamiek en bruikbaarheid toe.
Voor het tekstgedeelte van het embleem kozen de ontwerpers een lettertype genaamd Baker Signet. Dit is een semi-grotesk — zonder duidelijke schreven, maar met miniatuuruitbreidingen aan de uiteinden van de letters. Het corporate palet is stabiel en heeft altijd bestaan uit dieproze, dicht bij de kleur van fuchsia.