Post Office Logo

Post Office LogoVeel mensen stellen Post Office en Royal Mail gelijk, maar dit is een grote vergissing. In feite zijn het twee onafhankelijke bedrijven die samenwerken op basis van overeenkomsten. Het postkantoor heeft een uitgebreid netwerk van vestigingen (meer dan 11.500 vestigingen), waar u terecht kunt voor post-, financiële en overheidsdiensten. Koop bijvoorbeeld kaartjes voor de National Express-bus, haal een internationaal rijbewijs, gebruik breedbandinternet, open een bankrekening, haal een creditcard of neem geld op. Maar het belangrijkste is dat het postkantoor zich bezighoudt met het bezorgen van pakketten en correspondentie.

Betekenis en geschiedenis

Post Office Logo Geschiedenis

Wat is postkantoor?

Post Office is een postbedrijf uit het VK. Het verscheen in 1986 en biedt de bevolking een breed scala aan diensten, waaronder bankieren. De structuur omvat 11.500 vestigingen verspreid over het hele land.

De officiële datum van oprichting van het bedrijf wordt beschouwd als 1986, toen het merk Post Office Counters verscheen. De wortels gaan echter dieper, in 1660. Op dat moment werd het General Letter Office opgericht, dat later bekend werd als het General Post Office. Het GPO had een netwerk van vestigingen en sorteercentra door het hele land. Aan het begin van de 21ste eeuw leverde deze organisatie verschillende diensten en beheerde ze geldrekeningen.

In 1969 werd het GPO opgeheven en werden al zijn filialen overgenomen door het postkantoor. Daarna veranderde het filiaal van de Spaarbank in Nationale Spaargelden. De telefoon- en telegraafafdeling vormde de basis voor de British Telecommunications Corporation. Post Office Ltd opereerde lange tijd als onderdeel van Royal Mail, maar dankzij wetswijzigingen kon het in 2012 voortkomen uit de invloed van de groep om onafhankelijke strategische beslissingen te nemen.

Globale veranderingen in de structuur van de organisatie kwamen tot uiting in de identiteit, dus het heeft minimaal zeven logo’s (sinds 1934). Ze zijn verenigd door een minimalistische stijl, waarin klassieke Britse terughoudendheid tot uiting komt.

1934 — 1950

General Post Office Logo 1934-1950

Aangezien het General Post Office werd geleid door de regering van Hare Majesteit, was het officiële embleem voorzien van een heraldische kroon. Dit element gaf traditioneel aan behorend tot het koninklijk hof. De kroon hing over de letter «P» van de letters «GPO» en bevond zich gedeeltelijk in de witte cirkel. Het acroniem gebruikte een dun schreefloos lettertype.

1950 — 1965

General Post Office Logo 1950-1965

In het nieuwe logo is de vorm van de kroon veranderd: het lijkt op St. Edward’s Crown, die wordt gebruikt bij de kroning van de vorsten van Groot-Brittannië. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van macht. De witte cirkel is veranderd in een zwarte, vervormde rechthoek met een brede rand. Het acroniem is wit geverfd en heeft scherpe en dunne schreven.

1965 — 1969

General Post Office Logo 1965-1969

In de laatste jaren van zijn bestaan ​​heeft het General Post Office een kleine herinrichting doorgevoerd. De kroon is vergroot en de schreven op de letters zijn lang en rechthoekig geworden. De vetgedrukte letters zijn speciaal gekozen om de naam van de organisatie onder de aandacht te brengen.

1969 — 1975

Post Office Logo 1969-1975

 

De Post Office Act 1969 schafte het GPO af en maakte de oprichting van een nieuw postbedrijf mogelijk. Na de rebranding verdween het woord «General» uit de naam. In plaats van een embleem met een kroon en een complexe geometrische achtergrond, werd een monochroom handelsmerk met de woorden «POST OFFICE» gebruikt. Het ontwerp van de letters lag dicht bij het standaardlettertype, dat vaak in gedrukte correspondentie werd aangetroffen.

1975 — 1993

Post Office Logo 1975-1993

In 1975 had het bedrijf een geel en rood logo met een gestreept opschrift «Post Office». De basis was een rechthoekig ovaal. Het had een dubbele omtrek die paste bij de stijl van de tekst. Elk element van de letters bestond uit twee parallelle lijnen, alleen de punt boven de «i» zag eruit als een enkele ring. Overigens wordt een soortgelijk ontwerp van het embleem nog steeds gebruikt door Royal Mail.

1993 — 2007

Post Office Logo 1993-2007

Toen het logo een ovale vorm aannam, begon het door het verloop bol te lijken. De kleuren veranderden ook: de ontwerpers maakten de basis bordeauxrood en de omtrek werd opnieuw geverfd in groen. De letters bleven geel, maar kregen kleine zwarte schaduwen langs de randen. Het lettertype is bijgewerkt naar de standaard schreefloze.

2007 — heden

Post Office Logo 2007-vandaag

In 2006 begon Post Office Ltd met ernstige financiële problemen te kampen. Het kwam zo ver dat het bedrijf gedwongen werd om 2.500 vestigingen te sluiten. Maar dit weerhield haar er niet van om het embleem in 2007 bij te werken, dat misschien een symbool had moeten worden van de verwachte uitkomst uit de crisis.

Ontwerpers hebben het ontwerp vereenvoudigd om te passen bij de canons van modieus minimalisme. Het resultaat was dat de letters volledig wit werden, zonder donkere schaduwen. Het ovaal heeft zijn verloop en groene rand verloren en het rood heeft een helderdere tint gekregen.

Logo lettertype en kleuren

Post Office Logo

Post Office gebruikt een woordmerk dat wordt aangevuld door slechts één element: een groot rood ovaal. De tekst binnen de geometrische vorm is de klassieke structuur van alle bedrijfslogo’s, behalve de versie 1969-1975, toen de letters gestileerd waren als krantenkop en zich in de lege ruimte bevonden.

De naam van het postkantoornetwerk is geschreven in Gill Sans. Deze geometrische groteske verscheen in 1926. Het wordt gebruikt door verschillende bedrijven en gedistribueerd met Adobe-producten. Het lijkt erg op het Merel Medium-lettertype dat in 2006 door The Northern Block is gemaakt.

Logo Post Office

De rode basiskleur komt overeen met het officiële palet van het General Post Office, dat werd aangenomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De geselecteerde tint is bijna roodachtig roze (# DE0127). Tegen deze achtergrond is de witte inscriptie duidelijk zichtbaar.

Wat is het logo van het postkantoor?

Het moderne logo van het postkantoor uit het Verenigd Koninkrijk is een rood ovaal met een witte naam van de postdienst. De tekst is verdeeld in twee regels en gecentreerd. Vetgedrukte schreefloze wordt gebruikt voor tekstdecoratie.

Hoe ziet het USPS-logo eruit?

Het USPS-logo lijkt op het silhouet van een Amerikaanse zeearend (het belangrijkste symbool van de Verenigde Staten) die naar rechts wijst. De vogel is vanaf de zijkant afgebeeld en zit tegen een diepblauwe achtergrond die de lucht voorstelt.

Wie ontwierp het Postal Service-logo?

Het logo voor de US Postal Service is ontworpen door CYB Yashumura Design Inc., eigendom van Young & Rubicam. Ze presenteerde een keuze uit 300 opties die werden getest in 12 focusgroepen uit Phoenix, Chicago, Atlanta en San Francisco.

Kan ik het USPS-logo gebruiken?

Het logo van de US Postal Service kan eenmalig worden aangebracht. Om dit te doen, moet u een aanvraag indienen op USPS-formulier PS 8676. In het geval dat het merkteken wordt gebruikt om de wijze van bezorging van correspondentie aan te geven, hoeft u geen aanvraagkosten in rekening te brengen.