Lee Kennedy Logo

Lee Kennedy Logo

Lee Kennedy is een Amerikaans full-service bouwbedrijf. Ze houdt zich bezig met de constructie van gebouwen, hun ontwerp en technische expertise, financiële analyse van de schatting, en treedt ook op als hoofdaannemer. In feite is dit een familiebedrijf, opnieuw opgericht, omdat het vorige bedrijf in 1977 werd geliquideerd. En in 1978 richtte ondernemer Lee Kennedy Sr. een nieuwe op, die hij bij zijn eigen naam noemde. Het bedrijf wordt nu gerund door zijn zoon Lee. Hij is ook de hoofdeigenaar. Zijn broer Gene neemt het over als plaatsvervanger. Het hoofdkantoor is gevestigd in Boston, Massachusetts.

Betekenis en geschiedenis

Logo Lee Kennedy

Het prestige van het bestellen van bouwwerkzaamheden bij Lee Kennedy is niet alleen een trend onder klanten. Dit is een garantie voor onberispelijke kwaliteit, hoge verantwoordelijkheid en strikte naleving van het toegewezen budget. Over het algemeen werken enkele van de grootste en bekendste organisaties ter wereld samen met het bedrijf. Deze omvatten NBC Sports Boston, Analog Devices, NBCUniversal, New England Cable News, Shark Ninja en nog veel meer. De sleutel voor haar is 100 procent klantgerichtheid.

Een bevestiging hiervan is de Door Award. Het wordt geassocieerd met superverantwoordelijkheid van werknemers. Een voorbeeld is een geval waarin een van de timmerlieden een deur met zo’n ijver repareerde dat vertegenwoordigers van Boston Properties (de klant van het bedrijf) verrast waren en vroegen waarom hij zo’n superster was van zijn taken. Hij antwoordde dat deze deur op dit moment het belangrijkste werk voor hun bedrijf is.

Hetzelfde kan gezegd worden over elk van zijn vertegenwoordigers. Feit is dat de huidige eigenaar en beheerder van onderaf zijn begonnen. Hij werkte voor het bedrijf van zijn vader als arbeider sinds de middelbare school en bleef tijdens zijn studententijd. Lee studeerde vervolgens af aan een gespecialiseerde hogeschool met een graad in bouwmanagement. Nadat hij het hoofd was geworden, behield hij de originele versie van het logo, dus ze hebben maar één teken.

Het originele logo bestaat traditioneel uit twee delen: grafisch en tekst. Het toont verschillende geometrische vormen die een aanzienlijk aantal bouwelementen symboliseren. Ten eerste lijkt de rechthoek aan de linkerkant op een ijzeren T-balk — de basis van elke structuur. Het neemt een rechtopstaande positie in, alsof het aan een kraan is opgehangen voor transport naar het gewenste gebied. Om het element te accentueren, schilderden de ontwerpers het in de kleur van Marsala.

Ten tweede is het rechts geplaatste deel qua vorm dicht bij de aanwijzer, wat de aanwezigheid van verborgen dynamiek aangeeft, omdat het op een pijl lijkt. Daarom wordt, ondanks de statische aard van het tweedimensionale beeld, de illusie gewekt dat het beeld beweegt. Tegelijkertijd is het bijna een exacte kopie van een fragment van een hoogbouwkraan die bouwmaterialen verplaatst. Dit fragment is volledig geel. Beide delen bevinden zich op afstand van elkaar. Dit suggereert dat er voortdurend wordt gewerkt, het bedrijfsleven zich ontwikkelt — het is altijd in beweging.

De belettering is in schreefloze hoofdletters. Het groteske wordt ideaal gecombineerd met de linkerkant van het logo, zodat de tekst niet opvalt in het totaalconcept. Integendeel, het lijkt er een voortzetting van te zijn, aangezien de linkerkant lijkt op de letter «K» — het eerste teken in de achternaam van de oprichter.

Logo lettertype en kleuren

Lee Kennedy Logo

Voor het embleem werd een geometrisch lettertype gekozen — strak, glad, egaal. Er is geen verfraaiing in hem aangezien hij een bouwbedrijf vertegenwoordigt. Gehakte symbolen staan ​​vrij zonder elkaar aan te raken. Het corporate palet omvat twee kleuren: Marsala (het wordt gebruikt voor de letters, de linker figuur) en geel (het wordt gebruikt voor de pijl).