Keller Williams Logo

Keller Williams Realty Logo

Keller Williams is de korte naam voor Keller Williams Realty, een Amerikaanse technologie- en internationale vastgoedmakelaardij. Het wordt beheerd door de in 2020 opgerichte holding KWx en heeft bijna 950 kantoren met 180.000 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Austin, Texas. De organisatie werd in 1983 opgericht door ondernemers Joe Williams en Gary Keller, die er een van de grootste vastgoedfranchises van maakten. Volgens Career Bliss is het momenteel de gelukkigste plek om te werken. En in 2019 noemde Fast Company het een Super Innovative Company in de categorie Stedelijke Ontwikkeling. Niet minder gewaardeerd door Forbes en Entrepreneur.

Betekenis en geschiedenis

Keller Williams Logo Geschiedenis

Na slechts twee jaar te bestaan, is Keller Williams de meest succesvolle kantoor- en huisvestingsorganisatie in Austin geworden. En het personeelsbestand groeide al snel van twee naar 72. Haar overstap naar franchising was toevallig, aangezien ze zoiets niet van plan was. Nadat het bedrijf halverwege de jaren 80 van de vorige eeuw last had gehad van inflatie, schakelde het bedrijf over op een andere vorm van werk en begon het potentiële partners aan te bieden om aan het project deel te nemen. Zo steunde ze de medewerkers en overleefde ze de recessie. In amper een jaar tijd is het makelaarskantoor uitgegroeid tot 130 mensen.

In het begin van de jaren negentig begon het bedrijf uit te breiden buiten de staat. Dus in 1993 verscheen haar kantoor voor het eerst in Oklahoma. Toen intensiveerde de expansie in het hele land en begon het bureau het te herkennen. In 1997 werd het opgenomen in de Franchise Gold 100-lijst van het tijdschrift Success. Tegelijkertijd ging de ontwikkeling van Keller Williams en de opening van verschillende divisies en dochterondernemingen door. Dit leidde ertoe dat het bedrijf in 2012 een eigen dienst oprichtte voor het beheer van internationale vastgoedfranchising.

Het bedrijf is ook betrokken bij filantropie en biedt financiële steun aan lokale gemeenschappen, families van werknemers en degenen die zich in moeilijke levenssituaties bevinden. Ze doneert regelmatig aan non-profitstichtingen om ernstige ziekten te bestrijden, te helpen herstellen van operaties en verwondingen. Sinds 2009 is het makelaarskantoor een keer per week gesloten om parken op te ruimen, voedsel te leveren aan opvangcentra, bloed te doneren of huizen te renoveren voor mensen in nood.

Zo’n actieve levenspositie werd weerspiegeld in de symbolen van het bedrijf Keller Williams, dat zijn eigen naam tot de basis van het logo maakte. En het bestaat trouwens uit twee namen van de oprichters. Even later werden hun verkorte versies als basis genomen voor de naam van een ander bedrijf, dat de status van een beherende organisatie kreeg.

1983 — 2013

Keller Williams Realty Logo 1983-2013

Het debuutembleem is voorzien van een verfijnd monogram gebaseerd op de afkorting — de eerste letters van de uitdrukking Keller Williams. Het monogram is gemaakt in een klassieke stijl — met gekrulde elementen met meerdere structuren die ingewikkeld met elkaar verweven zijn. In tegenstelling tot het oude monogram staat daaronder de modern vormgegeven naam van het bedrijf. Het staat in twee regels, geschreven in vetgedrukte hoofdletters in rood en aangevuld met korte schreven. Nog lager staat het woord «Realty», getypt in een hoofdletter met dunne lijnen.

2013 — heden

Keller Williams Realty Logo 2013

In 2013 veranderden de ontwerpers de stijl van de afkorting: nu bestaat de afkorting van de naam van het makelaarskantoor uit even en geometrische tekens die met elkaar verbonden zijn. De kleine letters «k» en «w» zijn rood gekleurd en bovenaan uitgelijnd. Hieronder vindt u een gedetailleerde versie van de bedrijfsnaam, maar in doorlopende spelling — «KELLERWILLIAMS». En zodat de twee woorden van elkaar verschillen en goed worden gelezen, hebben de ontwikkelaars ze in verschillende grijstinten geverfd.

Het Keller Williams Visual Identity Mark heeft nooit grafische elementen gebruikt — het gebruikt alleen tekst. Bovendien bestaat het opschrift uit twee varianten: de volledige en afgekorte naam van de makelaardij. Het kleurenschema is ook stabiel.

Tegelijkertijd vervangt de afkorting «kw» perfect het pictogram, omdat het beweging overbrengt. Dit verbonden symbool lijkt op een rood lint dat wordt doorgeknipt bij de inhuldiging van een object. Tegelijkertijd hebben de ontwerpers het monogram opzettelijk vereenvoudigd om klanten de beschikbaarheid van de service te laten zien, aangezien de vorige versie was versierd met complexe krullen.

Logo lettertype en kleuren

Keller Williams Logo

Het moderne embleem gebruikt twee lettertypen uit de familie Helvetica Neue. Het woord «Keller» is in 77 Bold Condensed, «Williams» is in 57 Condensed. Alternatieven hiervoor zijn Chantilly Serial en Fette Engschrift (voor het eerste deel van de titel), Humanist 521 Light (voor het tweede deel).

Logo Keller Williams

Het officiële palet bestaat uit primaire en secundaire kleuren. De basis zijn KW Red #B40101 en KW Main Grey #999, de extra zijn Light Grey #CCC en Medium Grey #666.