Karcher Logo

Kärcher LogoKärcher is een Duits merk dat eigendom is van het familiebedrijf Alfred Kärcher GmbH & Co. KG. Zijn portfolio omvat hulpbronnenefficiënte afvalwater- en drinkwaterbehandelingssystemen, straatveegmachines, stoomreinigers, stofzuigers, ultrahoge / hogedrukreinigers en nog veel meer. Meer dan 1200 gepatenteerde technologieën vormen de kern van innovatieve oplossingen.

Betekenis en geschiedenis

Karcher Logo Geschiedenis

Het bedrijf kwam in 1935 op de markt en presenteerde innovatieve ideeën op het gebied van verwarmingsapparatuur.

Het debuut van het beroemde embleem van het Duitse concern vond gelijktijdig met de opening plaats. Zij was het die de eerste producten versierde en op alle media werd gebruikt — van advertenties tot zakelijke documenten. Ondanks de lange werkperiode gebruikt het bedrijf maar één logo, bijna zonder het te veranderen. De «bijna» verduidelijking is te wijten aan het feit dat de fabrikant een enkele wijziging in het merklogo heeft aangebracht, die in feite onbeduidend was. Over het algemeen heeft het in de hele geschiedenis van het bestaan ​​van het handelsmerk twee zeer vergelijkbare logo-opties gehad.

1935 — 2015

Karcher Logo 1935-2015

Samen met de eerste producten verscheen het debuutlogo — het donkergrijze opschrift «Kärcher» boven de gele lijn. Aan de linkerkant was het originele grafische element: drie omgekeerde driehoeken in een vierkant.

De merknaam die een handelsmerk is geworden, is afgeleid van de achternaam Alfred Kärcher. Hij was de maker en eigenaar van een industriële onderneming. Het bedrijf is nu eigendom van zijn erfgenamen, dus het Kärcher-logo weerspiegelt de band tussen generaties. En tegenwoordig wordt dit woord gebruikt om naar een hogedrukreiniger te verwijzen.

2015 — heden

Karcher Logo 2015-vandaag

Het bedrijf valt op door zijn consistentie: zijn symboliek is al 80 jaar nooit veranderd. Het enige herontwerp werd uitgevoerd in 2015. De ontwikkelaars hebben de geometrische vormen verwijderd, waardoor alleen de inscriptie en de onderstreping overblijven. Alfred Kärcher GmbH & Co. bezit de rechten op beide versies van het logo. KG.

Logo lettertype en kleuren

Logo Karcher

Het embleem van 2015 verschilt niet alleen van het vorige door het ontbreken van een grafisch teken, maar ook door het lettertype. Zo is «R» miniatuurschreven verdwenen en is «C» meer open. Verhoogde inspringing tussen letters: «K» en «Ä» worden niet langer samengevoegd. Alle tekens zijn hoofdletters.

De wijzigingen hadden ook invloed op het kleurenschema. De inscriptie is nu zwart, niet donkergrijs zoals vroeger. Varianten met een witte «Kärcher» op een zwarte achtergrond zijn echter toegestaan. De brede rechthoekige streep onder het woord is heldergeel.