InterSport Logo

InterSport LogoInterSport is een internationale winkelketen die sinds 1968 sportartikelen verkoopt. Het is eigenaar van het hoofdkantoor in Bern (Zwitserland), meer dan 5.600 verkooppunten, twee dochterondernemingen en verschillende eigen sportmerken.

Betekenis en geschiedenis

InterSport Logo Geschiedenis

Het eerste InterSport-loterijlogo verscheen in 1971 en werd onmiddellijk gepresenteerd in duizend winkels. Een internationaal bedrijf heeft het ontwikkeld voor marketingdoeleinden. Ze wilde dat het franchisenetwerk een unieke bedrijfsidentiteit zou hebben die het zou onderscheiden van de concurrentie.

Het logo werd in 1979 opnieuw ontworpen. De nieuwe versie weerspiegelde een verbeterd merkimago. Het algemene concept is veranderd, maar het kleurenschema blijft hetzelfde: blauw + rood op een volledig witte achtergrond. In 2009 zijn er kleine aanpassingen gedaan aan het logo, die alleen betrekking hadden op typografie.

1968 — 2018

InterSport Logo 1968-2018

Het logo bestond aanvankelijk uit een harmonieuze combinatie van tekst en afbeeldingen. Ze waren in evenwicht in kleur en stijl. Aan de linkerkant was een miniatuurpictogram met twee elementen: de zogenaamde springplank (korte gebogen strook) en een bal (cirkel). Ze brengen niet alleen beweging over, maar ook een concept: als je op de rand bent, kun je naar boven rennen of naar beneden vallen. Aan de rechterkant staat het woord «INTERSPORT», door kleur verdeeld in twee segmenten: rood «INTER» en blauw «SPORT». Het tweede fragment is gemarkeerd in brede letters.

2018 — heden

InterSport Logo 2018-vandaag

Het middelpunt van het InterSport-label is een gebogen rechthoek met een cirkel. De rechthoekige vorm lijkt op een steile springplank. Een kleine bal is gestopt aan de rand — hij rolt naar beneden of probeert naar de top te klimmen.

Er zit een bevroren dynamiek in het beeld. En ook — balans, want de cirkel balanceert helemaal aan de rand en valt niet. Dit idee sluit aan bij het concept van een retailconglomeraat dat gespecialiseerd is in sportartikelen.

Het tweede deel van het logo is het opschrift «InterSport». De merknaam is er in twee kleuren: rood («Inter») en blauw («Sport»). Sans serif-lettertype met afgeronde hoeken. Tot 2018 waren de letters vetgedrukt en samengevoegd in de tweede helft van het woord. Zoiets bestaat niet in de nieuwste versie van het logo — alles ziet er harmonieus uit en komt overeen met het idee van evenwicht.

Logo lettertype en kleuren

InterSport Logo

De inscriptie in het embleem is uitgevoerd in grotesk schrift in hoofdletters. De woorden bevatten geen schreven — het zijn eenvoudige, vloeiende karakters die eerst breed waren, maar nu even smal. Alle uiteinden van de letters zijn afgerond.

Het logo wordt gedomineerd door een combinatie van rood en blauw op een witte achtergrond. Er is geen ander officieel palet. Bovendien zijn de kleuren pakkend, sappig, verzadigd.