Instacart Logo

Instacart Logo

Instacart is een Amerikaans thuisbezorgbedrijf dat niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Canada actief is. Het biedt een personal shopper-service, waarbij bestellingen worden aangenomen via een mobiele app en een eigen website. Klanten laten applicaties achter met vermelding van de lijst met wat nodig is, en de service wijst een medewerker toe die alles koopt en levert. De oprichter van het bedrijf is Apoorva Mehta (met deelname van Max Mullen en Brandon Leonardo). Het jaar van oprichting is 2012. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, Californië. Geserveerd gebied — 5.500 nederzettingen.

Betekenis en geschiedenis

Instacart Logo Geschiedenis

Het bedrijf toonde aanvankelijk een ondernemerszin in plaats van donaties omdat het was opgericht door een voormalige Amazon.com-medewerker. Apoorva Mehta komt uit India. In 2000 verhuisde hij met zijn gezin naar Canada. Daarna ging hij naar de Universiteit van Waterloo, waar hij in 2008 afstudeerde met een ingenieursdiploma. Tegelijkertijd nam hij deel aan de zomer van 2012 van Y Combinator (een startup-lanceringsorganisatie) en creëerde hij uiteindelijk Instacart. Zijn concept kreeg niet alleen financiële steun, maar ook consumentenondersteuning, dus een jaar later stond de aspirant-ondernemer al op de Forbes-lijst — in de lijst van succesvolle individuen onder de dertig.

Naast Amazon heeft hij ook bij Qualcomm en BlackBerry gewerkt als Supply Chain Specialist. Als resultaat creëerde hij een winstgevende logistieke keten voor het verplaatsen van goederen van de magazijnen van de online winkel naar de huizen van de kopers. Maar zijn eerste pogingen om dit bedrijf zelfstandig onder de knie te krijgen, waren niet succesvol. Daarom lanceerde hij, voordat hij eigenaar werd van een perfect werkend schema, minstens twintig andere diensten.

Aanvankelijk opereerde het bedrijf alleen in de stad San Francisco, maar geleidelijk omvatte de dienst naburige nederzettingen. Het bedrijf zelf breidde uit: in het voorjaar van 2015 telde het zo’n tweehonderd medewerkers. Geleidelijk verwierf ze haar eigen winkels en nam ze bestellingen op. Tegelijkertijd weigerde de service niet om aankopen van andere verkooppunten te leveren. Bovendien kreeg ze herhaaldelijk te maken met verschillende schandalen, ofwel met de ontevredenheid van haar medewerkers, ofwel met softwarefouten die leidden tot een onjuiste klantenservice.

Omdat Instacart een uitgebreid servicenetwerk is, heeft het een aantal commerciële partners waarmee het overeenkomsten heeft gesloten voor het thuisbezorgen van goederen. Maar vanwege de brede bekendheid wordt er vaak voor gekozen om in andere winkels te winkelen, waarvoor een extra percentage in rekening wordt gebracht. Aanvragen komen voornamelijk binnen via het internetplatform, waar ze hun eigen assortiment exposeren. De site is ontworpen met een persoonlijk logo dat alles met betrekking tot de service markeert. Ze veranderde haar identiteit slechts één keer.

2012 – 2017

Instacart Logo 2012-2017

Het embleem is beknopt. Het bevat slechts één woord — «Instacart». De inscriptie is gemaakt in kalligrafische romeinse letters, waarbij elk teken is verbonden met aangrenzende tekens. Hoewel de ontwerpstijl handgeschreven tekst imiteert, staan ​​de letters verticaal en niet schuin, waardoor het logo aanzienlijk verschilt van zijn tegenhangers. Bovendien ziet de «I» er bizar uit, doet meer denken aan «l», een lus, het handvat van een boodschappentas of een boodschappentas. De laatste «t» heeft een miniatuurblad. Deze bevindt zich rechtsboven.

2017 — heden

Instacart Logo 2017

Na het herontwerp kreeg het logo een andere stijl en werd het veel moderner. Aan de ene kant toont het praktische bruikbaarheid, aan de andere kant informeert het over zichzelf. Dat wil zeggen, het bestaat uit grafische en tekstdelen. Aan de linkerkant is een standaard oranje wortel. Het werd gebruikt omdat het een beetje gemeen heeft met een fragment van het woord «instaCART». Ze heeft twee kleine blaadjes die niet verbonden zijn met de groente. Rechts staat de naam van het bedrijf, maar al in een ander lettertype gemaakt: kleine letters, glad, afgerond. Alle lijnen zijn glad en gestroomlijnd, dus er is slechts één hoek van 90 graden — bij de afgesneden dwarsbalk van de letter «t». Bovendien veranderden de ontwerpers het kleurenschema: ze voegden oranje toe en maakten het groen lichter.

Logo lettertype en kleuren

Instacart Logo

In de loop van de evolutie heeft het Instacart-logo meer persoonlijkheid en duidelijkheid gekregen. De handgeschreven inscriptie werd gedrukt en de letters werden gescheiden. Het lettertype is nu minder decoratief en praktischer. Naast de naam verscheen een klein symbool — een wortel.

Logo Instacart

Voor het woord «Instacart» gebruikten de ontwikkelaars een individueel lettertype dat geen analogen heeft. Ze sneden de uitstekende toppen van de gedrukte «n» en «r», verkortten de staart van de «a», strekten de uiteinden van de «s» uit en rondden ze af. Het resultaat is een zacht lettertype met schuine elementen. De enige hoek bleef bij de «t»-lat. Nu bestaat het corporate palet uit lichtgroen en oranje. Voorheen bevatte het alleen groen.