In-N-Out Burger Logo

In-N-Out Burger Logo

De eerste In-N-Out Burger werd in 1948 geopend door de Snyders. Aspirant-zakenlieden veranderden het bestelsysteem dat toen populair was, toen klanten alleen in de auto konden eten. Ze lieten mensen het gebouw binnen, dus noemden ze hun bedrijf «In-N-Out». Nu omvat het netwerk meer dan 300 restaurants en is het eigendom van de directe erfgenamen van Snyder.

Betekenis en geschiedenis

In-N-Out Logo Geschiedenis

Bij In-N-Out Burger kun je drie soorten hamburgers, drankjes, cocktails en vers gebakken frietjes kopen. Ondanks het korte menu zijn deze fastfoodrestaurants erg populair in het westen van de Verenigde Staten. Ze konden niet onopgemerkt blijven, want hun logo trekt de aandacht met zijn helderheid en obsessie. De grote gele pijl wijst naar het restaurant en spoort je aan om te stoppen en te bestellen. Dit is een voorbeeld van succesvolle branding, waarbij het visuele symbool zelf een krachtig marketinginstrument is.

1948 — 1954

In-N-Out Burger Logo 1948-1954

Het eerste In-N-Out Burger-logo stond op driehoekige billboards. Het was een eenvoudige belettering die er indrukwekkend uitzag dankzij de vette letters en hoofdletters. De naam van het netwerk was verdeeld in twee regels van gelijke lengte. «IN-N-OUT» gebruikte korte vierkante koppeltekens. Witte tekst viel op tegen een bruine achtergrond.

1954 — heden

In-N-Out Burger Logo 1954

Na het herontwerp werd een lange gele boemerang-achtige pijl aan het woordmerk toegevoegd. Het uiterlijk wordt verklaard door de slogans van die tijd: «We werken allemaal onder dezelfde pijl» en «De pijl wijst naar trots». Het V-vormige element wijst naar links, daarom worden reclameborden met een logo meestal rechts van restaurants geplaatst zodat de pijl in de goede richting wijst.

Het opschrift «IN-N-OUT BURGER» is bewaard gebleven, maar de kleur en schaal zijn veranderd. De letters zijn nu donkerrood. Het tweede woord is verkleind zodat het volledig onder «UIT» past.

De pijl belichaamt het best de dynamiek van de naam In-N-Out. Bovendien roept het niet alleen op tot actie, maar wijst het ook de weg. En de gebogen boemerangvorm doet vermoeden dat klanten meer dan eens naar het restaurant zullen terugkeren om een ​​hamburger of friet te bestellen. De combinatie van symboliek en psychologische impact maakt het embleem zeer succesvol op het gebied van marketing.

Het logo wordt gebruikt op verkeersborden en in restaurants. Het is een iconisch brandingelement geworden van In-N-Out Burger, zonder welke het onmogelijk is om deze keten voor te stellen. De familie Snyder heeft geen haast om het te veranderen, ze beseffen het belang van traditie en houden vast aan het ontwerp uit 1954.

Logo lettertype en kleuren

In-N-Out Logo

Voor de merknaam is gekozen voor een vet lettertype met een uniforme streepdikte. Er zijn geen schreven om het logo niet te overladen met onnodige details en de aandacht niet af te leiden van het belangrijkste — van de grote gele pijl. Qua uiterlijk doet het lettertype erg denken aan Futura No. 8. Deze lettertypefamilie wordt vertegenwoordigd door slechts één stijl. De originele versie van het groteske werd in de jaren twintig ontwikkeld en daarna gedigitaliseerd.

Logo In-N-Out

Een helder kleurenschema wordt niet alleen gebruikt om de aandacht te trekken, maar ook om de eetlust van potentiële klanten te wekken. De combinatie van rood en geel zijn sinds 1954 de traditionele kleuren van de In-N-Out Burger-keten. De ontwerpers gebruikten rijke tinten en combineerden deze zodat de elementen van het logo niet samenvloeien. Er is een opvulling tussen de letters en de pijl, die is toegevoegd om de rode letters en de omtrek te scheiden.