Hunter Engineering Logo

Hunter Engineering Logo

Hunter Engineering is de wereldleider in de automotive service-industrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van systemen voor het aanpassen van wielbasishoeken, bandenwisselaars, balancers, voertuigbedieningsapparatuur, remdraaibanken en meer met betrekking tot het controleren van de staat van machines. Het werd opgericht door Lee Hunter, een legendarische ingenieur, getalenteerde wetenschapper en uitvinder, die de wereld voor het eerst kennis liet maken met het innovatief opladen van autobatterijen. Voor zijn prestaties werd hij opgenomen in de Automotive Hall of Fame in Dearborn, Michigan. Het bedrijf werd opgericht in 1946. Locatie hoofdkantoor — St. Lodewijk.

Betekenis en geschiedenis

Logo Hunter Engineering

 

Deze onderneming draagt ​​de naam van de oprichter. En terecht, want Lee Hunter was een ingenieur van God en bracht verschillende ideeën in de dienstverlening op het gebied van auto-onderhoud. Al op 23-jarige leeftijd was hij een erkend specialist met veel veelbelovende ideeën. Na thuiskomst na de Tweede Wereldoorlog besloot de jongeman het bedrijf dat voor de moeilijke oorlogstijd in hun familie bestond, nieuw leven in te blazen. Zo ontstond Hunter Engineering, dat vandaag 870 medewerkers telt.

En het begon allemaal met de problemen van de Packard-cabriolet. Zijn batterij was zo vaak ontladen en vergde vele dagen opladen dat de jonge ingenieur er niet tegen kon en een innovatief apparaat ontwikkelde waarmee je de batterij snel en efficiënt kunt opladen. Met dit idee richtte hij een zeer succesvol bedrijf op voor de productie en verkoop van andere technologische hulpmiddelen voor autoservice.

De uitvindingen van Hunter hebben een revolutie teweeggebracht op het gebied van auto-onderhoud. Hefplatforms, sensoren voor het bewaken van de staat van cabines en assemblages, balancers, remmentesters, bandenwisselaars en nog veel meer waarmee moderne tankstations zijn uitgerust — dit zijn allemaal producten van Hunter Engineering. Bovendien was het bedrijf de eerste ter wereld die geautomatiseerde systemen voor controle- en meetapparatuur aanbood, met de introductie van het WinAlign-programma voor voertuiguitlijning op basis van Windows.

De identiteit van deze onderneming is serieus, net als haar producten. Het ziet er streng, solide en betrouwbaar uit, wat tot uiting komt in de stijl van het embleem. Het mist ingewikkelde elementen, verborgen betekenissen en sierlijke figuren. Ze heeft één concept: eenvoud en lichtheid. Ze zijn belichaamd in vetgedrukte symbolen met een vrije opstelling.

Er zijn geen grafische details in het Hunter Engineering-logo, behalve natuurlijk een brede rode streep die de naam benadrukt. De uiteinden zijn licht afgeschuind om overeen te komen met de lichte helling van de bovenste markeringen. Op deze manier brengt het de snelle aanpassing van de uitrusting aan de bestaande omstandigheden in de markt voor voertuigonderhoud over. Daarnaast ziet de lijn eruit als een platform van rode liften, ontwikkeld door het bedrijf voor hijsmachines. Ze hebben een vergelijkbare afschuinhoek bij het in- en uitvouwen.

De volledige naam van het bedrijf staat op de «lift», alsof het een geheven auto is — enorm, wat veel inspanning en meer aandacht vereist. De uitdrukking is gegroepeerd in twee regels, in structuur die lijkt op de bovenste en onderste delen van de auto, dat wil zeggen de carrosserie en de wielbasis. Op de eerste rij staat het enkele woord «Hunter» in zware, grote, vetgedrukte schreefloze tekens. De tweede regel wordt ingenomen door de tekst «Engineering Company» met de eerste letters van de woorden gemarkeerd. De tekens erin zijn klein, gehakt, vetgedrukt. De bovenste inscriptie is in hoofdletters getypt, de onderste in kleine letters. Er zijn geen extra elementen of versieringen in het logo, wat zijn hoge praktische betekenis uitstraalt.

Logo lettertype en kleuren

Hunter Engineering Logo

Voor het embleem koos het bedrijf een eenvoudig en strikt schreefloos lettertype om het gemak en de betrouwbaarheid van auto-onderhoud te benadrukken. De letters zijn vet gedrukt, met een lichte helling naar rechts. Het corporate palet bestaat uit een combinatie van zwart (inscriptie) en rood (onderstrepende streep). De achtergrond is neutraal wit.