Hublot Logo

Hublot LogoHublot is een Zwitsers horlogemerk dat in 1980 is opgericht door de Italiaan Carlo Crocco. Hij heeft verschillende collecties van het luxesegment uitgebracht, waaronder accessoires van goud, magneet, titanium, keramiek, tantaal en natuurlijk rubber. De combinatie van edelmetalen met eenvoudige materialen werd de basis van het concept genaamd «Fusion».

Betekenis en geschiedenis

Hublot Logo Geschiedenis

Het logo van het bedrijf ziet er minimalistisch uit, in tegenstelling tot een luxe horloge. Het bestaat uit twee elementen: een grafisch teken dat lijkt op de letter «H» en het woord «Hublot». Het gerucht gaat dat Carlo Crocco dit idee van Breil kreeg. Het label van het Italiaanse merk bevat ook een abstracte tekening en een gewaagde naam.

Desalniettemin wist het Zwitserse merk zich te onderscheiden met een ongebruikelijke benadering van design. Het embleem heeft altijd een aantrekkelijk grafisch ontwerp gehad — zelfs in 1980, toen het voor het eerst een gouden horloge met een rubberen band sierde. In de daaropvolgende jaren veranderde het praktisch niet, omdat Hublot alleen met details experimenteerde.

Een driedimensionale versie van het logo is korte tijd gebruikt. De ontwikkelaars hebben gedempte schaduwen toegevoegd om de inscriptie pakkend te maken. Toen kreeg het bedrijf een label aangevuld met het woord «Geneve». Dit is een verwijzing naar het moederbedrijf MDM Genève.

Logo lettertype en kleuren

Hublot Logo

Het embleem toont het originele teken — een gestileerde letter «H», die diagonaal wordt doorkruist door een lange golvende lijn. In de buurt (meestal rechts of onder) staat de naam van het merk. Alle tekens in het woord «Hublot» zijn hoofdletters. Het lettertype lijkt op Gotham Medium uit de San-Serif-familie. Het wordt gekenmerkt door rechthoekige vormen en het ontbreken van schreven.

Logo Hublot

Het kleurenschema is eenvoudig, alle labels zijn monochroom geverfd. Er zijn slechts twee versies van grafisch ontwerp: ofwel zwarte letters op een witte achtergrond, of witte letters op zwart. Dit is met opzet gedaan om de aandacht niet af te leiden van het luxe polshorloge.