Herbalife Logo

Herbalife Logo

Het beruchte Herbalife is vele malen aangeklaagd, maar dat weerhield het er niet van om zijn aanwezigheid in het buitenland uit te breiden en het snelst groeiende particuliere bedrijf in de VS te worden. Meestal werd ze vervolgd voor fraude met geld en voor oplichting van klanten. Dit laatste is te wijten aan het feit dat de producten van het bedrijf als medicinaal worden aangeprezen, hoewel ze in feite geen medische eigenschappen hebben. Het assortiment omvat hydratatie sportmelanges, vitamines, eiwitrepen en afslankshakes. Ze worden gedistribueerd door een netwerk van ingehuurde distributeurs, daarom is de organisatie herhaaldelijk beschuldigd van het creëren van een financiële piramide.

Betekenis en geschiedenis

Herbalife Logo Geschiedenis

Het allereerste Herbalife-product heette Formula 1. Het was een sojamaaltijdvervangende drank die Mark R. Hughes op straat uitdeelde. De maker van het afslankproduct beweerde dat hij het had ontwikkeld vanwege de ongezonde verslaving van zijn moeder aan gewichtsverlies. Als gevolg van slopende diëten stierf zijn moeder en Mark besloot andere mensen met een soortgelijk probleem te helpen. Het Formule 1-medicijn verscheen in 1980 en is nog steeds de leider op het gebied van verkoop.

De meeste Herbalife-formuleringen bevatten kruideningrediënten. De meest gebruikte extracten zijn bosbessen, broccoli, kamille en guarana. Voordat grondstoffen in productie gaan, ondergaan ze verplichte tests. De natuurlijkheid van de producten wordt weerspiegeld in het embleem van het bedrijf, waarop een groen klavertje drie is afgebeeld.

1980 — 2018

Herbalife Logo 1980-2018

Een vroeg logo bevatte het donkergroene woord «HERBALIFE» met grote driehoekige schreven. De kruisstreep van de letter «A» was soepel gebogen. Hetzelfde geldt voor het rechterbeen van de «R», alleen was het naar beneden gestrekt en stak het voorbij de lijn uit. De kronkelige lijnen leken op jonge grasspruiten. Boven de inscriptie was een ander plantensymbool — een klavertje drie in een witte cirkel met een brede groene omtrek. De ring omlijst drie ellipsen met scherpe hoeken.

2018 — heden

Herbalife Logo 2018

In 2018 veranderde de fabrikant van voedingssupplementen zijn naam in Herbalife Nutrition Ltd. en ook het logo bijgewerkt. Het grafische bord met de klaver is naar links verschoven om plaats te maken voor het opschrift. Dienovereenkomstig bevindt de uitdrukking «HERBALIFE NUTRITION» zich aan de rechterkant en is verdeeld in twee regels. Het eerste woord is zwart en het tweede is groen, net als de afbeelding in de ring. De letters hebben geen schreven, alle streken zijn ongeveer even dik.

Logo lettertype en kleuren

Herbalife Logo

Voor zover we weten, voorspelt alleen een klavertje vier geluk, en de klaver wordt beschouwd als een symbool van Ierland. Maar het bedrijf Herbalife maakte er duidelijk geen gebruik van vanwege de connectie met een Europees land. In haar geval is dit niets meer dan een poging om de natuurlijke samenstelling weer te geven van producten die zijn gemaakt van plantenextracten.

De vroege versie van het logo zag er ongewoon uit dankzij het lettertype met driehoekige schreven en gebogen lijnen. Toen veranderden de ontwerpers het in een gewaagde grotesk — Helvetica Neue 55 Roman. Dit is de basis van bedrijfstypografie. Alle letters in de inscriptie zijn hoofdletters, vetgedrukt en contrastarm.

Logo Herbalife

De klaver in de ring en het woord «HERBALIFE» zijn lichtgroen (#7BC143), terwijl «NUTRITION» zwart is (#000000). Het allereerste grafische symbool was volledig donkergroen (#387C2B), wat de natuurlijke oorsprong van de componenten in de samenstelling van voedingssupplementen aangaf. Daarnaast wordt groen geassocieerd met gezondheid, welzijn, het milieu en spirituele harmonie.