Henkel Logo

Henkel LogoDe Henkel Corporation werd in 1876 opgericht door een groep jonge mensen onder leiding van Fritz Henkel. Gevestigd in Duitsland, in de stad Düsseldorf. Het houdt zich bezig met een gediversifieerde productie van reinigingsmiddelen, wasmiddelen, cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging.

Betekenis en geschiedenis

Henkel Logo Geschiedenis

Het debuutlogo van de toekomstige industriële reus was een leeuw tegen de achtergrond van een tandrad. Deze versie werd gebruikt tot 1907, toen het idee van een geometrisch helder rood ovaal verscheen. In 1920 werd er de naam van het bedrijf aan toegevoegd, die bestaat uit de achternaam van de oprichter.

De belangrijkste herziening van het ontwerp dateert uit 2002, toen het bedrijf een totale rebranding doorvoerde. De volgende wijziging vond plaats in 2011.

1920 — 1950

Henkel Logo 1920-1950

Het debuutlogo bestond uit drie gelijkwaardige delen: het eerste is de naam, het tweede is een ellips en het derde is een rechthoek. Het centrale element was de tekst. Het woord «Henkel» werd uitgevoerd in langwerpige, langwerpige letters van het groteske type. De grootte van hun lijnen kwam exact overeen met de breedte van het ovale frame. De belangrijkste achtergrond was een groene rechthoek die op een label leek.

1950 — 1954

Henkel Logo 1950-1954

In 1950 verlieten de merkeigenaren de rechthoek. Daarom lieten de ontwerpers in het embleem alleen het centrale deel achter — een rood ovaal met rand en een binneninscriptie.

1954 — 1959

Henkel Logo 1954-1959

Het volgende herontwerp bracht kleine wijzigingen met zich mee. De ontwikkelaars maakten de ellips aan de zijkanten plat en gaven het een ronde vorm, en het woord «Henkel» werd verminderd, waardoor er veel verspilde ruimte overbleef.

1959 — 1965

Henkel Logo 1959-1965

Na de renovatie van 1959 werd de inscriptie op het embleem groter en werd het ovaal langer.

1965 — 1985

Henkel Logo 1965-1985

Tijdens deze periode vond een belangrijke transformatie van het logo plaats, aangezien de ontwerpers het ovaal verlengden, er twee randstrepen aan toevoegden en het lettertype van de inscriptie veranderden.

1985 — heden

Henkel Logo 1985-vandaag

De huidige versie van het logo ziet eruit als het tegenovergestelde van alle vorige versies. Om dit te doen, hebben de ontwikkelaars gewoon de kleuren verwisseld: rood werd wit en vice versa. Ze verwijderden ook de dubbele rand en tekenden een brede streep rond het ovaal.

Logo lettertype en kleuren

Henkel Logo

Het huidige label van het wereldberoemde bedrijf verscheen in 2011 en is nog niet gemoderniseerd. Het is een duidelijk ovaal, langs de contour omlijnd door een felrode streep. De naam van het bedrijf is in dezelfde kleur geschilderd, die zich in de ellips op een lichte achtergrond bevindt.

Logo Henkel

Het basisidee van het logo is moderniteit, relevantie, nieuwheid. Daarom heeft het een eenvoudig visueel bereik, een dynamisch kleurenschema en een duidelijke verwijzing naar zuiverheid. De lettertypen zijn eenvoudig, schreefloos, wat het woord de nodige duidelijkheid en stabiliteit geeft.