Garmin Logo

Garmin LogoGarmin is een Amerikaans merk dat de productie van auto-, luchtvaart- en scheepsuitrusting vertegenwoordigt, evenals navigatieapparatuur. Een van de vijf grootste volgens Forbes America.

Betekenis en geschiedenis

Garmin Logo Geschiedenis

Het bedrijfslogo ontstond gelijktijdig met het bedrijf — in 1989 en werd geregistreerd in 2010. Tijdens zijn bestaan ​​is het slechts één keer veranderd en is het een voorbeeld van een laconiek ontwerp met een minimum aan elementen. De belangrijkste nadruk wordt gelegd op de titel.

1989 — 2006

Garmin Logo 1989-2006

Het is een eenvoudig en elegant embleem. Het is vernoemd naar de oprichters van het bedrijf — Gary Burrell en Min Kao (Gar + Min). Bestaat uit licht afgeschuinde hoofdletters. Alle lijnen zijn verdikt. Voor het woord staat een grafisch miniatuurbord — een wereldbol gemaakt van doorschijnende strepen. Het basispalet is zwart op wit.

2006 — heden

Garmin Logo 2006-vandaag

In 2006 werd het logo minimalistischer. De letters zijn dunner en gladder gemaakt, waardoor ze transparant zijn geworden — de zogenaamde transparantie, de trend waarnaar op alle vlakken de overhand had.

Een modern logo bestaat uit twee delen: verbaal en grafisch. De titel is in hoofdletters, in een eenvoudig schreefloos type. In tegenstelling tot de openingsversie zijn de symbolen dun, met de nadruk op lichtheid.

Er is ook een geometrisch teken — een driehoek, die, zoals bedacht door de ontwikkelaars, gericht is op innovatie, dynamiek, betrouwbaarheid en professionaliteit. De primaire kleur is zwart, de secundaire kleur is lichtblauw om de afbeelding zo duidelijk mogelijk te laten uitkomen.

Logo lettertype en kleuren

Garmin Logo

Voor het merklogo van Garmin hebben de ontwikkelaars een op maat gesneden lettertype met uitgebreide letters gebruikt. Er zijn overeenkomsten met verschillende soorten lettertypen tegelijk. In het bijzonder met Praktika van de Bold Extended-groep en FM Bolyar. In sommige lijnen en vormen ligt het dicht bij Media Gothic van Studio Media, Frutiger Bold (typograaf Adrian Frutiger) en Rleud Extended van Stawix. Het palet van het logo is minder complex en bestaat uit slechts twee kleuren: zwart en blauw.