Fox News Logo

Fox News Channel LogoFox News heeft veel voor- en tegenstanders, maar over één ding zijn ze het allemaal eens: het is het populairste mediakanaal in de Verenigde Staten, met meer dan 1,2 miljoen kijkers per dag. Vanaf de eerste uitzending in 1996 tot heden worden alle programma’s geproduceerd door de Fox Broadcasting Company, die eigendom is van de multimediaholding Fox Corporation.

Betekenis en geschiedenis

Fox News Logo Geschiedenis

De nieuwszender wordt er vaak van beschuldigd conservatief te zijn. Het bleek dat zijn conservatisme zich niet alleen uitstrekt tot politieke voorkeuren, maar ook tot logo’s, omdat ze erg op elkaar lijken. Twintig jaar lang hebben ontwerpers het kleurenschema verschillende keren gewijzigd en slechts één — het lettertype van het woord «kanaal».

1996 — 2002

Fox News Channel Logo 1996-2002

Het logo, dat bij Fox News verscheen, bestond uit twee verschillend gevormde vierhoeken. In een groot zwart vierkant stond de naam van het kanaal. Vanuit de linker benedenhoek strekten zich twee brede, puntige strepen uit — lange stralen van zoeklichten. Een dunne rode boog liep over de achtergrond.

Onder het vierkant was een smalle rode rechthoek met het woord ‘kanaal’ erin. De ontwerpers hebben alle labels wit gemaakt en de letters vetgedrukt gemarkeerd om ze te benadrukken.

2002 — 2017

Fox News Channel Logo 2002-2017

In 2002 bracht FNC een bijgewerkt logo uit met een donkerblauw vierkant zonder rode lijn. In deze versie werd de letter «C» in het woord «kanaal» met een hoofdletter geschreven, zoals vereist door de spellingsregels.

2017 — heden

Fox News Channel Logo 2017-vandaag

Het logo is in 2017 opnieuw geëvolueerd toen de ontwerpers het kleurenpalet en het lettertype hebben bijgewerkt. Het blauw is lichter geworden en het rood daarentegen is iets donkerder. Een dunne gebogen lijn verscheen weer achter het FOX NEWS-opschrift, maar nu is het wit. Alle letters in het woord «kanaal» zijn kleine letters en vetgedrukt.

Logo lettertype en kleuren

Logo Fox News Channel

Het logo van de zender combineert geometrische motieven en tekstelementen die de huisstijl uitdrukken. Onder hen wordt een speciale plaats ingenomen door twee verbredende strepen — de stralen van de schijnwerpers, die eraan herinneren dat Fox News verbonden is met de mediasfeer en gebeurtenissen vanuit verschillende hoeken bestrijkt.

Het lettertype dat voor de labels wordt gebruikt, lijkt erg op FF Good OT Black en iets minder op zijn gratis tegenhanger Wendelin-Fett Font. De ontwerpers hebben kleine wijzigingen aangebracht in de typografie, waardoor de naam meteen in het oog springt.

Het Fox News-logo is driekleurig. Het palet bevat rood (# c20017), wit (#ffffff) en blauw (# 003366). De geselecteerde tinten zijn niet in tegenspraak met het algemene ontwerp van het tv-kanaal.