Democrat Logo

Democratic Party (United States) Logo

Democraat is een van de belangrijkste politieke krachten in de VS, die concurreert met de Republikein. Dit is de oudste Amerikaanse partij: ze werd opgericht in 1828, maar de voorwaarden voor de oprichting ervan ontstonden al in 1792, toen Thomas Jefferson de basis legde voor de Democratisch-Republikeinse Partij. In de afgelopen eeuw zijn de opvattingen van de Democraat veel veranderd. Vertegenwoordigers van de factie in de tweede helft van de 19e eeuw. steunde de slavernij en wilde het legaliseren. Ze onderdrukten grote zakelijke belangen, legden hoge tarieven op en voerden repressieve wetten uit tegen Afro-Amerikanen. Alles veranderde met de komst van Franklin D. Roosevelt, die een einde maakte aan de Grote Depressie, en Harry S. Truman, die vocht voor de burgerrechten van minderheden.

Betekenis en geschiedenis

Democrat Logo Geschiedenis

Het bekendste symbool van Democraat is de ezel. Hij werd lang geleden de mascotte van de partij toen Andrew Jackson de presidentskandidaat was. Vanwege zijn koppigheid en ongegronde beloften kreeg hij de bijnaam een ​​ezel, maar Jackson schaamde zich niet voor dergelijke kritiek. De politicus nam de afbeelding van het hardnekkige dier op in campagneposters in 1828 en in 1837 maakte hij hem de mascotte van de Democratische Partij.

De karikaturen die Thomas Nast in de jaren 1870 maakte, hielpen het beeld van de ezel populair te maken. Deze man staat bekend als de «vader» van de moderne uitstraling van de kerstman. Hij maakte hem dik, hoewel men eerder geloofde dat de Kerstman dun was. Daarnaast schilderde de kunstenaar satirische schilderijen, waarbij hij verschillende gebeurtenissen in de politieke arena belachelijk maakte. Thomas Nast vergeleek de Democraat met domme ezels en de Republikein met onhandige en laffe olifanten. Verrassend genoeg accepteerden beide partijen enthousiast de spot met zichzelf en begonnen de voorgestelde dieren als feestsymbolen te gebruiken.

Dit verklaart de verschijning van een ezel op het eerste logo van de Democratische Partij. Wat betreft het tweede visuele merkteken, er zijn geen verwijzingen naar de beroemde Thomas Nast-cartoons. Het logo lijkt op de letter «D» in een blauwe ring.

1860 — heden

Democratic Party (United States) Logo 1960-vandaag

Tijdens de presidentiële race van 1828 maakte Andrew Jackson de ezel tot zijn belangrijkste symbool. Natuurlijk is het ontwerp in de loop der jaren aanzienlijk veranderd. De moderne versie is een voorbeeld van computergraphics. Het stelt het silhouet van een dier voor, verdeeld in twee kleurblokken, waartussen een witte horizontale lijn is getrokken. De blauwe bovenkant en rode onderkant vertegenwoordigen de Amerikaanse vlag. Dit wordt bevestigd door vier vijfpuntige sterren langs de rand van het blauwe gedeelte. De stijl van het logo is verre van wat Thomas Nast tekende, maar het weerspiegelt nog steeds het historische erfgoed van de partij.

2010 — heden

Democratic Party (United States) Logo 2010

In 2010 zag het publiek voor het eerst het nieuwe symbool van de partij, de letter «D» in een ring. Het werd aangenomen samen met de slogan «Change That Matters» en een opnieuw ontworpen website. De opnieuw ontworpen identiteit werd tentoongesteld door Tim Kaine tijdens een evenement van het Democratisch Nationaal Comité. De DMC-voorzitter nam het op in de lijst van positieve veranderingen die onder het voorzitterschap van Barack Obama zijn bereikt.

Logo lettertype en kleuren

Democrat Logo

Beide iconen van de Democratische Partij ondersteunen een winnende merkstrategie. Dit is een voorbeeld van succesvolle positionering van een politieke kracht, die helpt om zich te onderscheiden van de concurrentie. De «D» vertegenwoordigt de Democraat zelf, en de blauwe ring accentueert die letter. Anderzijds kan het symbool staan ​​voor de samenleving, een hecht team, een kring van partijaanhangers. Hoewel tegenstanders het logo bekritiseren, vergelijken ze het met het uithangbord van de restaurantketen Dewey’s Pizza.

Het embleem van de ezel wordt nog steeds naast de nieuwe badge gebruikt. Dit is een waardevol historisch erfgoed van de Democraat, dat sinds onheuglijke tijden tot onze tijd is teruggekomen. En hoewel aanvankelijk een negatieve betekenis werd geïnvesteerd in het beeld van de ezel, vervaagde het naar de achtergrond en maakte plaats voor een krachtig visueel symbool.

Logo Democrat

Er zijn geen inscripties op de belangrijkste logo’s van de partij. De enkele «D» in de ring is afkomstig van een geometrisch schreefloos lettertype. De gebruikte kleuren — rood, blauw en wit — komen overeen met de kleuren van de Amerikaanse nationale vlag. Traditioneel staat wit voor zuiverheid, blauw — rechtvaardigheid, rood — uithoudingsvermogen.