Cosmopolitan Logo

Cosmopolitan LogoCosmopolitan is een bekend glossy magazine voor vrouwen. Hij schrijft over schoonheid, mode, beroemdheden, roddels, gezondheid, psychologie, zelfverbetering, carrière, seks en relaties. Uitgegeven in de Verenigde Staten door de Hearst Corporation. Maandelijks gepubliceerd sinds 1886.

Betekenis en geschiedenis

Cosmopolitan Logo Geschiedenis

Het mediamerk kreeg meteen zijn onderscheidende stempel. Maar het is vermeldenswaard dat het in eerste instantie een familietijdschrift was. Daarna was hij enige tijd een literair tijdschrift en werd pas in de jaren zestig een publicatie voor volwassenen, die zich vooral richtte op de vrouwelijke helft.

Het logo varieerde, in tegenstelling tot het glansthema, niet. Hij had altijd het uiterlijk van een ingetogen inscriptie «Cosmopolitan», ter aanduiding van een kosmopolitisch persoon die algemene mondiale opvattingen aanhangt, modern en progressief is.

Oud logo

Cosmopolitan Logo Oud

Voor zijn logo koos het cosmeticabedrijf alleen tekst — het moest informatief zijn. Een lettertype met dunne kleine letters deed het net zo goed. Alleen de eerste «C» werd met een hoofdletter geschreven: hij was erg groot, dus hij bevatte «o», «s» en de helft van de «m». Bovendien had de inscriptie geen standaardkleurenpalet — het bestond in verschillende variaties. In de vroege versie had elk symbool een dunne zwarte lijn langs de rand.

Nieuw logo

Cosmopolitan Logo Nieuw

Het moderne logo bevat slechts één element — de inscriptie «Cosmopolitan». De letters zijn langwerpig en liggen zo dicht bij elkaar dat ze met elkaar verbonden lijken te zijn. Maar dit is slechts een illusie, want er is een dunne scheidslijn tussen de symbolen. De stijl van de tekst is zakelijk, officieel. De borden zijn gelijkmatig, glad, expressief en, ondanks de nauwe opstelling, goed gelezen. Er zijn verschillende kleuropties, dus er is geen enkele standaard in dit opzicht, wat betekent dat het woord neonroze, zwart, grijs, wit, enz. Kan zijn.

Logo lettertype en kleuren

Cosmopolitan Logo

De branding van deze legendarische editie is zeer herkenbaar. En dat allemaal dankzij het originele roze palet met een felle neontint. Op basis van de variëteit wordt het gebruikt voor zowel de achtergrond als de titel — het hangt vooral af van waar het logo is geplaatst. Meestal gecombineerd met wit, maar er is ook een variant van fuchsia + zwart, evenals dieprood.

Het lettertype voor het woord «Cosmopolitan» is Franklin Gothic Extra Condensed, dat wordt beschouwd als de meest populaire van alle schreefloze lettertypen. De ontwerper Morris Fuller Benton ontwikkelde het begin vorige eeuw. Het zijn slanke, langwerpige en elegante letters in hoofdletters. Ze bevinden zich bijna dicht bij elkaar.