Comforcare Logo

Comforcare Logo

ComForCare is een Amerikaanse franchise-thuiszorgdienst voor ouderen, mensen met een handicap en mensen in revalidatie of na een operatie. De dienst bestaat sinds 1996. Het is gemaakt door Best Life Brands, een bedrijf dat gespecialiseerd is in diensten voor levenskwaliteit. Het merk is nu eigendom van The Riverside Company en heeft een uitgebreid netwerk van kantoren in de VS en Canada, waarmee het toonaangevend is op het gebied van niet-medische thuiszorg. Bovendien gebruikt hij zijn eigen programma’s om de comfortabele perceptie van de wereld door patiënten te stabiliseren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bloomfield Hills, Michigan.

Betekenis en geschiedenis

Logo Comforcare

Enerzijds zijn de diensten van het bedrijf gericht op het ondersteunen van ouderen of ernstige ziekten, en anderzijds helpt het gewone mensen om professioneel voor hun familieleden te zorgen thuis. Zij wordt geraadpleegd als het nodig is om ouderen te verzorgen die lijden aan de ziekte van Alzheimer, artritis, diabetes en andere aandoeningen. Speciaal hiervoor heeft de dienst DementiaWise en Joyful Memories programma’s ontwikkeld.

Daarnaast helpt het bij herstel na ziekte, stabilisatie van de aandoening door de ervaren operatie, hulp tijdens de revalidatieperiode. Op het einde van de 20e eeuw, toen veel gezinnen lange tijd niet gescheiden wilden zijn van ouders die aan ernstige ziekten leden, introduceerde ComForCare een volledige service van thuiszorg. Een paar jaar later werd ze zo populair dat ze overstapte naar het franchisesysteem, waar ze sinds 2001 mee werkt. Momenteel zijn haar kantoren geopend in de meeste steden en dorpen in de Verenigde Staten en het aangrenzende Canada.

De dienst is in 2017 overgenomen door de particuliere investeringsorganisatie The Riverside Company en is nu volledig opgenomen in de structuur. Bovendien bemoeit het moederbedrijf zich niet met de activiteiten en verandert de specialisatie niet. Medewerkers blijven een breed scala aan niet-medische diensten verlenen, waaronder het vervoeren van patiënten, het bereiden van maaltijden voor hen, het baden, het handhaven van een veilige omgeving, toezicht, toezicht op de tijdige inname van medicijnen, lichte reiniging, communicatie. Particuliere verplegingsdiensten zijn ook beschikbaar voor mensen die lijden aan lichamelijke handicaps en een hoog niveau van zorg nodig hebben vanwege ernstige pathologieën of ziekten.

Het concept van de service wordt volledig overgebracht in een identiteit die wordt gekenmerkt door vriendelijkheid en zachtheid. Zijn idee wordt benadrukt door vloeiende lijnen, rondingen, harmonieuze hoogteovergangen en het ontbreken van scherpe hoeken. Rust en vertrouwen worden weerspiegeld in het kleurenschema, dat bestaat uit niet-agressieve tinten. In principe is blauw de overheersende kleur — de kleur van hoop, vertrouwen en geloof.

Het logo van de niet-medische dienst ComForCare bestaat uit twee delen, waarvan er één gekoppeld is aan de afbeelding van het hart. De rechter- en linkerkant zijn niet gespiegeld, maar verschillen enigszins in configuratie en hoogte. Aan de rechterkant is het groter en groter. Deze artistieke techniek benadrukt de breedte van de menselijke ziel, omdat het over zulke mensen gaat dat ze zeggen dat ze een groot hart hebben, wat liefde en vriendelijkheid voor anderen betekent. Het linkerdeel is standaard en gaat niet verder dan gebruikelijk. Door het verschil in grootte lijkt het smalle uiteinde van het hart ongelijk: het lijkt naar links verschoven.

Logo lettertype en kleuren

Comforcare Logo

De inscriptie bevat de naam van de dienst, bestaande uit drie segmenten: «Com» (afkorting van het Engelse woord «comfort»), «For» (vertaald als «for») en «Care» (wat «care» aanduidt). Dat wil zeggen, het weerspiegelt het type activiteit van het bedrijf. Om de fragmenten leesbaarder te maken en meteen een idee te vormen van de diensten, schilderden de ontwerpers ze in verschillende kleuren, zodat de delen elkaar afwisselen: zwart — blauw — zwart. Ook is het midden van een woord vetgedrukt, terwijl de zijletters dun zijn. Hieronder staat nog een inscriptie — de uitdrukking «Thuiszorg».

Het embleem gebruikt een dun lettertype uit de groteske categorie. De lijnen waarmee de letters zijn gemaakt zijn smal, verfijnd, eenvoudig en duidelijk. Ze zorgen voor leesgemak en snelheid van waarneming, wat uiterst belangrijk is voor ouderen en patiënten met ernstige ziekten, vooral mentale, met verminderde concentratie.

Het bedrijfspalet van ComForCare omvat drie kleuren. Deze zijn blauw (symbool van kalmte, rust, hoop), wit (het fungeert als een neutrale achtergrond) en zwart (vestigt de aandacht op de inhoud van de tekst).